Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ChestShop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.. Wczoraj miałem jeden problem, rozwiązałem go a dziś mam kolejny.. Ehh.. Chciałem założyć próbny sklep na moim serwerze no i nie wychodzi mi to.. Wrzuciłem 64 Grass.. Napisałem tabliczke w ten sposób: (chodzi tu o sklep który gracze mogą sobie zrobić, w sensie że kasa wpływa wtedy na ich konto)

[nick]

64 (w sensie 64 grassblocka)

B 1:1 S

2 (takie id ma grassblock)

No i na czacie wyskczyło mi:

Couldn`t find a chest!

O co z tym chodzi? Jest to w sumie ostatni plugin którego nie mogę ogarnac.. A jest mi bardzo potrzebny na tym serwerze..

Dodam jeszcze.. Że jak by mi mógł ktoś podpowiedzieć jak się zabezpiecza skrzynke, żeby tylko jedna osoba mogła ją otworzyć, to bym był bardzo wdzieczny :D

Opublikowano

Noname zanim napiszesz pomyśl o co ktoś pyta.

@topic

Postawiłeś na pewno skrzynkę bezpośrednio pod tabliczką?

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Nick_gracza

ILOŚĆ

B(kupno) cena:cena S(sprzedaż)

ID

Pod tabliczką najpierw musisz postawić skrzynie a ona się sama zablokuje po utworzeniu adminshopa

Opublikowano

Postawiłęm skrzynkę centralnie pod tabliczką, nawet załącze wam zdjęcie.. I wyskakuje mi że : Couldn`t find a chest!

Wracając do blokowania skrzyni, chodzi mi o to że, jak np ktoś postawi sobie w domku swoim skrzynie to żeby wpisał /cprivate i zablokował ją, a to nie działa. Wyskakuje że ma kliknąć przyciskiem na skrzynie ale nic.. Działa to tylko na drzwi..

post-550925-0-78645800-1366719560_thumb.png

Opublikowano

W konsolii nie widze żadnych errorów.. Chyba że ja coś pokręciłęm, ro jest mój pierwszy bukkit.. Czekaj. Napisze jak odpalam:

1. Włączam przez plik "Uruchom serwer JAV7 (64bit) 1GB Ram".

2. Coś tam się ładuje.

3. I serwer się uruchamia

(Konsola jest czarna żeby nie było)

No i mam tylko jednego Errora i kilka warnów.. Error dotyczy AutoSave..

Ale czek.. Jest jeszcze jeden:

AuthMe - please update your ChestShop version!

Tyle widze.. Chyba że źle odpalam.. Jest gdzieś jeszcze spis errorów? To zobacze.. Chyba że chcesz to wyśle ci całego bukkita i zobaczysz.. Bo zależy mi na nim grać, mam fajną mapkę i wgl.. Potrzebuje tych pluginów.. Wytłumacz mi co i jak.. Proszz...

Napisz czy chcesz mojego bukkita czy nie..

Opublikowano

Siema.. Wczoraj miałem jeden problem, rozwiązałem go a dziś mam kolejny.. Ehh.. Chciałem założyć próbny sklep na moim serwerze no i nie wychodzi mi to.. Wrzuciłem 64 Grass.. Napisałem tabliczke w ten sposób: (chodzi tu o sklep który gracze mogą sobie zrobić, w sensie że kasa wpływa wtedy na ich konto)

[nick]

64 (w sensie 64 grassblocka)

B 1:1 S

2 (takie id ma grassblock)

No i na czacie wyskczyło mi:

Couldn`t find a chest!

O co z tym chodzi? Jest to w sumie ostatni plugin którego nie mogę ogarnac.. A jest mi bardzo potrzebny na tym serwerze..

Dodam jeszcze.. Że jak by mi mógł ktoś podpowiedzieć jak się zabezpiecza skrzynke, żeby tylko jedna osoba mogła ją otworzyć, to bym był bardzo wdzieczny :D

chest shop taki plugin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...