Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jesteś wokalistą? Chcesz dobrać odpowiedni sprzęt do studia?

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Jestem osobą, która od pewnego czasu zajmuje się pomocą przy dobieraniu sprzętu do studia. Pomogłem już paru osobą, czy to takim z YouTuba czy to takim które napisały do mnie na Gadu. Chciałbym pomóc osobą które śpiewają, rapują czy grają na instrumentach w doborze odpowiedniego sprzętu.

Niestety - nie jestem akustykiem i nie pomogę wam z doborem odpowiednich paneli wytłumiających, więc jeżeli piszesz do mnie o poradę w profesjonalnych [wstęgowych/pojemnościowych] mikrofonach, to uwzględnij w kosztach to, że wytłumienie kosztuje także swoją cenę [ok. 500 zł za wystarczające]. Znam jednak sposoby, aby uniknąć dużych kosztów związanych z wytłumieniem i opiszę je w jakimś poradniku.

Chcę powiedzieć, że nie będziemy pomagać osobą które wpadną i będą prosić o dobór sprzętu za 50 zł, przynajmniej 300 zł musisz mieć, aby kupić coś normalnego.

Ale dobrze, jeżeli chcesz już wiedzieć co kupić i za jaką cenę, to zastanów się i odpowiedz na pytania, uwzględnij odpowiedzi we wzorze który będzie niżej:

1. Śpiewasz, rapujesz, nagrywasz filmy na YouTube, czy nagrywasz instrumenty?

2. Masz wytłumiony pokój, lub dodatkowe pieniądze na wytłumienie?

3. Ile możesz dać za profesjonalny sprzęt.

4. Do czego Ci on będzie potrzebny, np. czy będzie trzeba wykorzystać go czasem do np. pracy w terenie, czy będzie stał jedynie w studio.

5. Masz problemy z "esami" czyli np. z wyolbrzymionym "sz", lub "cz"? Jesteśmy polakami i niestety w zdaniach nie da się tych głosek uniknąć.

Namyśliłeś się? Przejdź teraz do wypełnienia wzoru:

Do czego: śpiew/rap/filmy/instrumenty

Wytłumienie pokoju: Tak/Nie, ale wytłumię/Nie, nie będę wytłumiać

Twój budżet:

Dodatkowe wykorzystanie sprzętu:

Problemy w wymowie, wady wymowy:

Uwagi*:

* - napisz co może już posiadasz, jakie elementy, np. czy masz już pop-filter, stojaki, etc. W miare możliwości dorzuć też próbkę swojego głosu, będzie nam łatwiej ocenić. Możesz napisać też propozycje sprzętu, etc.

Będę starał się odpisywać jak najszybciej, ale sądze, że nie będę jedyną osobą która będzie się tu udzielać. Pozdrawiam cxxus.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...