Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jeden z mniejszych poradników do plemion. [Part 1]

xJestemKotemx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ja Jestem Kotem...

Bynajmniej poradników do tejże gry było parenaście, ale ja postaram się zrobić swój. Nie musisz się z nim zgadzać, to MÓJ poradnik.

PART I

Krok 1. Czyli jak zacząć?

Pytanie jest bardzo dobre. Grając na serwerze z 36pkt, musimy pierw rozbudować Eko.

(ekonomia - budynki które tworzą surowce)

Gdy każdy budynek który tworzy surowce ma poziom 2 - budujemy ratusz do poziomu trzeciego.

Zajmie nam to trochę czasu, ale efekty pojawią się potem. Możemy zauważyć, że w ratuszu pojawił

się nowy budynek do zbudowania - koszary. Tak więc budujemy je. Teraz zróbmy przerwę na 3-4h.

Krok 2. Wracamy!

W zależności ile masz teraz surowców, rozbuduj schowek do poziomu 1/2.

W teorii zostanie Ci pewnie 'Surówki'. Wykorzystaj ją dobrze - zamień ją na piki w koszarach.

Po jakimś czasie surowce nam się zwrócą, mówię wam. Mam nadzieję, że masz już piki/surowce z

zadań? Tak więc zaatakuj pobliską wioskę barbarzyńską, aczkolwiek możesz też zaatakować gracza

który ma właśnie 36pkt, tyle ile ty na początku. (oczywiście jeżeli na świecie nie ma ochrony początkowej).

Krok 3. Melduj, żołnierzu.

I jak? Zdobyłeś chociaż po 200 surowców? Jeśli tak, to gratuluję, właśnie zdobyłeś swoją pierwszą 'surówkę'. Kolejnym krokiem jest zrobienie rycerza. Wróć po sześciu godzinach.

Masz już pełny spichlerz, prawda? Za to dorób pikinierów. Powinieneś mieć ich 25-30.

Krok 4. Zaczynamy zabawę!

Zacznij farmić swoją okolicę. Wysyłaj po 15/12 pikinierów na jedną wioskę barbarzyńską/ jakiegoś słabiaka. Gdy twoje jednostki wrócą, będziesz miał pełen spichlerz, rozbuduj go o dwa poziomy. Krok powtarzaj, dopóki twój spichlerz nie osiągnie poziomu piątego, a EKO poziomu 7.

Teraz, powinieneś mieć już spokojnie 150pkt. Dołącz się do jakiegoś dobrego plemienia - minimalnie 10 członków w twojej okolicy. Złóż podanie, pamiętaj by było estetyczne, pozbądź się błędów ortograficznych i staraj się przestrzegać zasad interpunkcji!

Krok 5. Koniec poradnika i całkiem dobre wojsko

Ołkej. Masz już 1200 surowców, prawda? Jeśli masz jeszcze miejsce w zagrodzie, staraj się dorobić około 320pik. (na sam początek starczy). Teraz zaczyna się masakra...

Gdy masz te 320 pik zaatakuj wioski barbarzyńskie po 2000pkt... (w towarzystwie rycerza!! ważne!!)

Z czego powinno Ci wrócić po 7500 surowców... niestety... ty masz spichlerz na max 3t.

Powtarzaj krok co 4 godziny, rozbuduj ratusz, zbuduj kuźnię, podbij koszary do 10 lvl'a...

Tyle jeszcze da się zrobić. Jednak pamiętaj - Piki to jednostka defensywna jak i ofensywna - uniwersal

Przydatne porady:

Radzę Ci zbudować schowek do 10 lvl'a, a mur obronny do 20 - wszelkimi możliwymi środkami.

Dzięki czemu będziesz miał już Mocno defensywę (jeśli w okolicy masz 300punktowców to dobrą) + zapewne morale, szczęście, 320 pikinierów i bonus z muru obronnego

Do hejterów i debilów:

Ten poradnik jest zrobiony dla początkujących początkujących (ehh...). Gdyby coś Ci się nie podobało, nie było dopisane, napisz... poprawię to, nie hejtuj bez potrzeby!

Zarobisz tylko 5% za niepotrzebny hejt, a mi to ułatwi pracę, nara.

Do wszystkich:

Coś Ci się nie podobało? Czegoś nie napisałem? Napisz o tym, poprawię, dodam, usunę. Wam to zaoszczędzi 5% za hejt, a mi ułatwi pracę (ehh... jakbym cytował z 'do hejterów i debilów).

Opcjonalnie wynagrodź mnie plusem. Narka

Opublikowano

@2UP Spoko, dzięki za opinię

@UP Dzięki, nie spodziewałem się takich ocen

@ref

nie czytaj tego!

czytał ktoś w ogóle tagi???

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...