Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] WarZ nie działa

Protos123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy Forumowicze!

Mam nadzieję, że tym razem uda mi się uzyskać odpowiedź odnośnie mojego problemu. Wcześniej pisałem temat o tym, że WarZ strasznie długo łączyło mnie na serwery (koło 5-7min). Teraz również ten pasek tak długo się wczytuje, ale jak dojdzie do samego końca czekam 1,2min i wywala mnie z powrotem do menu wyboru postaci. Ja nie wiem co się dzieje, nigdy nie miałem problemu z żadnymi grami, np. Battlefield 3 mimo, że ma on większe wymagania ładował się w miarę szybko, albo League Of Legends też dosyć szybko (choć ostatnio zaobserwowałem, że też wolniej mnie wczytuje do gry). Podaję mój sprzęt:

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT220

Procesor: QuadCore AMD Athlon II x4 640, 3Ghz

Pamięć: 2x2GB Ram

Zasilacz: 550W

System Operacyjny: Windows 7 64-bit SP1

Szybkość łącza internetowego: 15mb/s

Naprawdę nie wiem co się dzieje, żeby gra się tak długo ładowała? (Gram mając ustawione wszystko na low wymaganiach, rozd. 1440x900) Znaczy się sama gra ładuje się krótko (Aż do momentu wyboru postaci), ale jak wybiore serwer to łączy mnie masakrycznie długo, a teraz w ogóle ostatecznie na niego mnie nie wczyta, tylko cofa z powrotem do wyboru postaci tak jak wcześniej wspomniałem.

Temat: http://www.mpcforum.pl/topic/813272-minitutjak-komus-war-z-nie-dziala/ - sprawdzałem nie muszę niczego usuwać, bo tego nawet nie miałem.

Mam przypuszczenia, że może coś blokować dostęp na serwery w moim komputerze, tylko dlaczego kilka dni temu mogłem na nie wejść, a teraz nie mogę w żaden sposób grać... Wydałem na grę jakieś 50zł, a pograłem w nią razem może z 5h... Proszę Was bardzo o pomoc, nie wiem co mam z tym zrobić. Robiłem chyba wszystko, skanowałem komputer, czyściłem ccleanerem, defragmentowałem, reinstalowałem steama razem z WarZ, zero skutku. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Prosiłbym Drogiego Administratora o dodanie prefixu [Problem] Jeśli można, całkowicie wyleciało mi to z głowy. Przepraszam.

//Prefix dodany. Następnym razem nie pisz posta pod postem, tylko używaj opcji "Edytuj".

//Czaka

Opublikowano

Więc najpierw spróbuj wyłączyć zapore i antywira.

Odznacz też żeby nie wybierało serwerów z hasłem.

I Reinstalla spróbuj.

Ja raz mam że mi się ładuje 3min a nikiedy 5s zależy od WarZ...

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@up reinstal mu nie pomógł...

Szukałbym błędu gdzieś w PC. Masz oryginalnego windowsa ? może coś z system nie tak. Spróbuj zaktualizować sterowniki a wyskakuje Ci jakiś debug czy coś ? czy po prostu cię cofa ? ja tak miałem jak np serwer wyłączali chociaż od czasu do czasu nadal ładuje się do końca potem drugi raz i później "Loading game data." ale to rzadko.

Opublikowano

Mam to samo właśnie reinstaluję grę może mi pomoże wczoraj all chodziło dzisiaj nagle nie działa .Jak wchodzę w serwery to nie może wgl połączyć.W hosts zmieniałem i nic nie dało nie wiem już o co kaman :(

Opublikowano

Mnie się osobiście też wydaje, że coś się z komputerem dziej. League Of Legends, wcześniej wspomniałem, że mi się troszkę dłużej wczytuje, wczoraj wieczorem wczytywało mnie do gry jakieś 5,6min kiedy wszystkich już wczytało. WarZ nawet nie próbuje. Może wie ktoś z was co świadczy o tym, że gra się długo wczytuje? Procesor? Bo z pamięcią raczej wszystko ok.

Opublikowano

chłopaki proponuję wam napisać na forum war z. może ktoś ma/miał taki problem. Może pomogą wam go rozwiązać bo tak szczerze to tutaj się raczej nic nie dowiecie. Bo co my wam możemy radzić ? reinstal i aktualizacja sterowników :P ew. format

więc tak jak mówię jeśli ogarniacie angielski piszcie na forum warz (możecie do supp pisać ale wiecie jakie oni mają tempo xD do 3 tyg wam odpiszą żeby wysłać bug report ;/) może po patchu gra stała się nie kompatybilna z kartą graficzną albo coś takiego. Spróbujcie wejść na inne postacie i na inne serwery EU/US oficjalne i prywatne może coś wam zadziała a jeśli wam błąd jakiś wywala to napiszcie jaki.

@UP

Jeśli inne gry też się wolno wczytują lub wgl się nie wczytują to wina na 100% po stronie kompa. Ale to mogą być różne przyczyny mojemu bratu np. mulił komp strasznie gry się ładowały do końca po xx minut a była to wina zasilacza po wymianie wszystko chodzi ok xD a już chciałem płytę/grafe wymieniać :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...