Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] DBO nie chce się włączyć

piasek512

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z grą którego nie mogę rozwiązać i liczę na pomoc :) Po zainstalowaniu gry i wgraniu spolszczenia gra nie chce się włączyć, pojawia się launcher klikam start i nic..

Opublikowano

odinstaluj spolszczenie, sprobuj wlaczyc dbo, jak sie odpali gra to wylacz i zainstaluj ponownie spolszczenie.

ogolem sprobuj tak:

PPM na dragon ball online -> uruchom jako -> jak mozesz to jakos admin a jak nie to powinienes miec taka opcje

"chron moj komputer i dane przed dzialaniem nieautoryzowanych programow, jesli masz to zaznaczone to odznacz, powinno dzialac:D

Opublikowano

Polecam reinstall gry, oraz najpierw spaczowanie (PPM na launcher ->Uruchom jako administrator).Następnie wgranie spolszczenia/zangielszczenia, i odpalanie pliku(gry) DBO.exe jako administrator.

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

Polecam reinstall gry, oraz najpierw spaczowanie (PPM na launcher ->Uruchom jako administrator).Następnie wgranie spolszczenia/zangielszczenia, i odpalanie pliku(gry) DBO.exe jako administrator.

Wgralem gre na nowo zpatchowalem , wgralem spolszczenie i uruchamiam jako administrator DBO.exe i nic :/ moze jeszcze jakies pomysly ?

Opublikowano

"

PPM na dragon ball online -> uruchom jako -> jak mozesz to jakos admin a jak nie to powinienes miec taka opcje

"chron moj komputer i dane przed dzialaniem nieautoryzowanych programow, jesli masz to zaznaczone to odznacz,"

Opublikowano

"

"chron moj komputer i dane przed dzialaniem nieautoryzowanych programow, jesli masz to zaznaczone to odznacz,"

Mozesz mi jeszcze powiedziec gdzie znajde ta opcje ? :D

Opublikowano

Pewnie źle robisz, zawsze wgrywaj spolszczenie po patchowaniu i to zawsze bo potem takie bugi występują.

Spróbuj także manual patchem wgrać patche jeżeli się nie uda a potem spolszczenie i odpalaj przez DBO.exe.

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

Pewnie źle robisz, zawsze wgrywaj spolszczenie po patchowaniu i to zawsze bo potem takie bugi występują.

Spróbuj także manual patchem wgrać patche jeżeli się nie uda a potem spolszczenie i odpalaj przez DBO.exe.

Usunelem gre calkowicie i wgralem od początku (instalowanie -> patchowanie z opcją "uruchom jako administrator" -> wgranie spolszczenia) i znowu nic .. nawetj jesli odpalam przez DBO.exe jako administrator.

Opublikowano

Zrób reinstall gry za pomocą programu RevoUninstaller, który oczyści rejestr.Potem zainstaluj gre, spaczuj, i wgraj spolszczenie.

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

Zrób reinstall gry za pomocą programu RevoUninstaller, który oczyści rejestr.Potem zainstaluj gre, spaczuj, i wgraj spolszczenie.

zrobilem tak jak pisales i nadal nic ;/

Opublikowano

a wiec robisz teraz jak ja napisze, niema opcji zeby nie zadzialalo, jesli teraz nie zadziala to sam robisz cos zle/ ta gra nie jest dla ciebie:

1. jesli masz zainstalowane ebo to odinstaluj instalatorem, poszukaj plikow na dysku, nawet pusty folder co jest zwiazany z DBO wykasuj.

2. zainstaluj DBo

3. wlacz patchowanie

4. wcisnij start

5. jesli bedziesz w okienku logowania tzn. jak sie dbo odpali to go wylacz

6. wgraj spolszczenie

7. odpal DBO

8. jesli DBO przy spolszczeniu lub bez nie zadziala zrob tak:

9a. prawy przycisk myszki na ikone DBO - > uruchom jako..->

-nastepujacy uzytkownik:Administrator

9b. prawy przycisk myszki na ikone DBO -> uruchom jako.. ->

i ja mam takie cos:

-Bieżacy uzytkownik ******

-chron moj kompututer i dane przed dzialaniem nieautoryzowanych programow. a opcja moze zapobiec uszkodzeniu kopmpuitera lub danych osobistych przez wirusy komputerowe, ale zaznaczenie jej moze spowodowac niewlasciwe dzialanie programu.

w opcji 9b ma byc ZAZNACZONE "BIEZACY UZYTKOWNIK **" a masz ODZNACZYC "CHRON MOJ KOMPUTER I DANE ....."

Opublikowano

zrobilem tak jak pisales i nadal nic ;/

Usunąłeś tym programem RevoUninstaller ? Czy normalnie przez Panel Sterowania ?

raken.png

Pomogłem ? Daj Like ;)

Opublikowano

a wiec robisz teraz jak ja napisze, niema opcji zeby nie zadzialalo, jesli teraz nie zadziala to sam robisz cos zle/ ta gra nie jest dla ciebie:

1. jesli masz zainstalowane ebo to odinstaluj instalatorem, poszukaj plikow na dysku, nawet pusty folder co jest zwiazany z DBO wykasuj.

2. zainstaluj DBo

3. wlacz patchowanie

4. wcisnij start

5. jesli bedziesz w okienku logowania tzn. jak sie dbo odpali to go wylacz

6. wgraj spolszczenie

7. odpal DBO

8. jesli DBO przy spolszczeniu lub bez nie zadziala zrob tak:

9a. prawy przycisk myszki na ikone DBO - > uruchom jako..->

-nastepujacy uzytkownik:Administrator

9b. prawy przycisk myszki na ikone DBO -> uruchom jako.. ->

i ja mam takie cos:

-Bieżacy uzytkownik ******

-chron moj kompututer i dane przed dzialaniem nieautoryzowanych programow. a opcja moze zapobiec uszkodzeniu kopmpuitera lub danych osobistych przez wirusy komputerowe, ale zaznaczenie jej moze spowodowac niewlasciwe dzialanie programu.

w opcji 9b ma byc ZAZNACZONE "BIEZACY UZYTKOWNIK **" a masz ODZNACZYC "CHRON MOJ KOMPUTER I DANE ....."

kliknelem start po zpatchowaniu i nic .. a gdzie znajde ta opce "chron moj komputer i dane ..." ?

Opublikowano

ja mam WindowZ a nie windows, teraz ci nie moge na to pytanie odpowiedziec, jutro w szkole zobacze na xp czy jest taka opcja lub podobna, jesli znajde to napisze tu w temacie

Opublikowano

ja mam WindowZ a nie windows, teraz ci nie moge na to pytanie odpowiedziec, jutro w szkole zobacze na xp czy jest taka opcja lub podobna, jesli znajde to napisze tu w temacie

ok czekam :)

A jest mozliwosc ze plik instalacyjny jest uszkodzony ? i cos zle sie instaluje ? Moze poprostu posciagam wszystko na nowo ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...