Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z bliznami po ospie.

DeezuGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zna cię jakieś domowe sposoby, żeby do jakiegoś chirurga czy innego nie chodzić tylko w domu to zrobić jakimiś lekami. Mam takie jakby 2 dołeczki na czole, są małe, trochę wygląda jakby mi ktoś spinaczem wał al w czoło :P . Mam już to z 6-8 lat. Czuje trochę dyskomfort. Za odpowiedzi daje lajki.

15514332180910262802.jpg

Opublikowano

Z tego, co wiem usunięcie takich 'dołeczków' jest możliwe tylko chirurgicznie, bo jest to tak jakby naciągnięta skóra. Żadna maść Ci niestety tego nie 'wyprostuje'. No chyba, że to nie są te dołeczki, o których myślę. Możesz pójść do lekarza i się zorientować jak ewentualnie można zatuszować ich widoczność. Słyszałam też o zabiegach laserowych, ale to jest dość droga zabawa. Myślę, że bez konkretnej opinii lekarza nikt Ci tutaj jakoś dokładniej nie doradzi, bo żadne z nas nie jest specjalistą, a każdy przypadek jest indywidualny. :)

Opublikowano

Tak, działa. Nie widziałam Twoich "dołeczków" ale skoro piszesz że to blizny to wyżej wymienione maści powinny Ci pomóc. Do tego masz do wyboru jeszcze Alcepalan, No - Scar i Tointex. Mnóstwo tego na rynku. ;) Najlepiej zacząć od Cepanu bo jest chyba najtańszy ze wszystkich oraz powszechnie chwalony jako najbardziej skuteczny i bardzo rzadko wywołuje uczulenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...