Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] OP SOLO TOP

revenge94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, preferuje gre solo top. Dlatego szukam bardzo dobrej postaci..

W rankedach gram solo topa Volim, Shenem i Singedem. Raczej ogarniam taka gre, statystyki z TOP Volim to 7 win 1 loss, Shen 5 win, 2 loss a Singed 3/1 win.

Zastanawiam się nad kupnem Zed/Renekton/Rumble/Irelia/Riven , ale raczej cos za 4800 poniewaz za dlugo bym zbieral :D

Renekton vs Irelia vs Rumble, chcialem kupic Rumble , ale wole sie jeszcze zapytac.

Opublikowano

Ja ci zaproponuje Sejuani.

+Twarda

+Przyzwoite dmg

+slow

+AoE stun z ulta (małe dmg)

+Znudzi Ci się top to do jungli

maxujesz W, składasz itemki na hp i niszczysz. Co prawda 6,3k, ale dostaniesz skina za darmo;) i jest warta swojej ceny jak ogarniesz.

Jeśli wybierasz tylko z tych co napisałeś to Zed (ale nerfa ma dostać) albo Irelkę, dobry early game i masz wina.

PS: Piszcie sb, że wieprz się na topa się nie nadaje, ja wiem swoje:) Na prawdę polecam!

Opublikowano

Polecam ci Renektona :)

• Brak many :)
  • Bardzo dobra furia
  • Stun oraz mocne skille
  • Duzo hp i deffa dzieki czemu dlugo moze stac na topie
  • Doskoki dzieki czemu mozna latwo zabic/ksuc.

Jeśli pomogłem to daj "Lubię to", bardzo mnie to zachęca do dalszej pracy :)

1367352043-U384748.png

Opublikowano

renekton kontruje akali, irelię, jaxa a rumble malphita, nasusa i singeda.

ja polecam elise, kolega wyżej podał plusy + dodam że kontruje bardzo dużo postaci na topie głównie tankowatych typu garen singed darius jax bo ma % dmg od całego hp + kontruje ją kassadin i yorick z tym że kassadina raczej nikt na topa nie picknie, z yorickiem może być gorzej bo wkurzająca postać i ostatnio dość często spotykana.

Opublikowano

Renekton ponieważ potrafi zdominować grę z dużym hp i nieprzeciętnym dmg. Jest jedną z tych postaci którymi można wygrać grę, nawet gdy reszta członków drużyny przegrywa za co bardzo go cenię i gorąco Ci go polecam ;)

Opublikowano

Renekton i Rumble, dwie kosy na topa, gdzie na lajcie możesz carrować gry i spokojnie wyjść z brązu.

Renekton, stun na W, leczenie na Q (no i dobry dmg po 50% furii), E - doskoki, możesz dogonić ofiarę, albo uciec przed przeciwnikiem. No i oczywiście kochane ulti, gdzie przeciwnik może zapomnieć o nim, a ty go używasz i on jest w dupie. :) (z potką za 250 daje bardzo dobre rezultaty)

Rumble, hmm nie dawno go kupiłem i jestem zadowolony. Jeżeli zmaksujesz Q i kupisz ulepszoną "maskę" to przeciwnik na linii nie ma prawa do Ciebie podejść. Oczywiści dochodzi tarcza na W, 2x slow na E (można z nich farmić) i perma slow na ult.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Zed

+ Ucieczka z ducha

+ dobry harras z q

+ łatwa farma z e

+ dobrze zagrany ult zabija każdego solo topera

- energia szybko schodzi

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Polecam Ci Elise, naprawdę świetna postać

Na topie praktycznie nie do skontrowania

Stun

% do hp

7 skilli

ulti od 1 lvla

Doskok(trzeba lekko ogarnąć)

Zajebiste dmg

Ma trochę słabe przeliczniki pod AP

Postać wymaga lekkiego ogaru, mimo to, naprawdę polecam :)

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Najlepsi Pisza "Nafeeduj Rumble na początku a GG gwarantowane" coś w tym jest :D ja z mojej strony polecam ci Renektona lecz musisz umieć nim grać, Darius, jaxa :D

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Irelia:

-tankowata przy początkowym doranie (~650 HP bez spec i run)

-slow/stun

-doskok z dość dobrym dmg w early (przelicznik 1.0 AD)

-leczenie z hitów

-true DMG z hitów (W)

-kozak ulti (duży dmg, 4 ładunki, duży zasięg)

-duży bazowy MS (z butkami ulepszonymi na +15 ms masz coś koło 470)

-dość dobry harras jak mamy mniej HP od przeciwnika (Q->E i wycofanie bez utraty HP)

minus to na pewno manożerność, konieczny blue buff lub potki

sam ją dopiero zacząłem grać więc moja opinia nie jest zbyt dużo warta, jednak ~10 draftowych było i tylko 2 razy przegrałem przez noob team

polecam Ci ją wypróbować na np. PBE

Opublikowano

Nie chce już zakładać nowego tematu, to zapytam tutaj. Podalibyście jakiś sensowny build na rene? Na topa i jungle.

Opublikowano

Boze renekton? Do Carowania gier? Skad wy sie wzieliscie z brazu? :X Better Nerf Irelia

Jax/Irelia <-- To jest to :) Jeszcze Jayce

Te 3 postacie potrafia zmiazdzyc topa Co do elise bardziej bym ja bral na mida

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...