Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trening 2 miesięczny a pożądany efekt

Zavetti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Z racji tego iż za oknem jest już ładna pogoda chciałbym troszkę podtrenować mięśnie brzucha.

Wzrost: 186

Waga: 74 kg

Nie chce mi się iść po aparat, ale obecnie wygląda coś +/- w ten deseń

21kim3r.jpg

Chciałbym do wakacji uzyskać efekt jak najbardziej podobny do tego:

brzuch

Ma ktoś jakieś SPRAWDZONE (czyt. nie czysta teoria o a6w, całą serie skończyłem na początku roku i efekt był nieznaczny, mimo diety i utraty ~2 kg i naprawde zdrowego trybu życia) sposoby na wyrobienie takiej sylwetki?

Obecnie robię 350 brzuszków dziennie + biegam, 20-30 min dziennie. Doradźcie jak przyspieszyć efekt, jakie robić ćwiczenia, ew. czy są jakieś suple wspomogające/przyspieszające efekt.

Jeżeli nie miałeś do czynienia z tematem i znasz go tylko " z teorii " nie udzielaj się w tym wątku, wszelkie troll posty będą raportowane. Te pomocne natomiast wynagrodzę lajkami :).

Zav

Opublikowano

Nie rób tyle brzuszków bo kręgosłup wykończysz.

Dziwne... przez dwa lata, dzień w dzień robiłem dwie serie po 150 brzuszków i ABS, co drugi dzień i do teraz nie mam problemów z kręgosłupem - a nawet jest lepiej niż było.

Bieganie 20 minut dziennie nic nie da, bo organizm nie zdąży się rozgrzać i nie będzie spalał tłuszczów - to bardziej dla zdrowia teraz robisz. Jedź dużo białka i próbuj ABS'y wraz ze spalaczami tłuszczu. Gdy już zobaczysz 'lekkie' efekty, to zacznij 6-weidera od 22 dnia (!) do 42 dnia. Więcej porad dostaniesz na SFD. ;-)

PS. Brzuszki mogą wydać się pomocne, jeśli robisz je prawidłowo, czytaj: na macie, bez podtrzymywania nóg, trzymając ręce i palce na wysokości uszu oraz dotykając ziemi (po każdym podniesieniu) tylko dołem kręgosłupa (łopatki i szyja w powietrzu).

Opublikowano

Panom od a6w zalecam kurs czytania ze zrozumieniem.

@daro

Spróbuję ABSy. Ale czy jest sens robienia a6w od nowa, skoro poprzednia seria nie przyniosła efektów? Sprawdzę też SFD, dzięki z góry :P.

Opublikowano

Panom od a6w zalecam kurs czytania ze zrozumieniem.

@daro

Spróbuję ABSy. Ale czy jest sens robienia a6w od nowa, skoro poprzednia seria nie przyniosła efektów? Sprawdzę też SFD, dzięki z góry :P.

Nie masz robić 6-weidera od początku, bo nie ma sensu, jeśli jesteś w stanie zrobić 350 brzuszków dziennie. Gdy zobaczysz najmniejsze efekty, to w dni przerwy (pomiędzy ABS-ami) rób serie z A6W począwszy od dnia 22, a nie 1!

PS. NIE ZAPOMNIJ O TYM, ŻE CAŁKIEM NA POCZĄTKU (PIERWSZE DNI ĆWICZEŃ), MIĘŚNIE MUSZĄ SIĘ REGENEROWAĆ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...