Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świnka morska-problem ;(

MyManiek555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś zauważyłem że moja świnka morska nie robi kroku na lewą tylnią łapę, nie ma opuchniętej,ani czerwonej, tylko

nie robi kroku na ta łapkę ;(

Co z tym zrobić ?

PROSZĘ O POMOC!

MyManiek555.jpg
Opublikowano

wsadź jej chuja w dupę

Jak ty tak robisz swojej to sie nie chwal na forum publicznym ...

Proszę mu dać ostrzeżenie lub coś...

Spróbuj coś z nią wykonać aby stanęła na tej nodze , a jeśli nie da rady to idź do weterynarza i niech oglądnie nią.

próbowałem ale jak staje na tej łapce to od razu ją podnośi do góry ;(
MyManiek555.jpg
Opublikowano

prawdopodobnie ma ją odbitą,wiem bo sam miałem świnke i to samo miała.

Poczekaj 2-3 dni,ja tak czekałem i jej to mineło.Po tych dniach jak nie pomoże,idz do weterynarza

Opublikowano

Ja mam szynszyla i miał podobnie . Zobacz czy nie ma czerwonej łapki albo czy nie jest skręcona .
Jest możliwość ,że sam po prostu coś sobie z nią zrobił np zwichnął . Najlepiej iść z tym do weterynarza , bo czasami opinie użytkowników mogą tylko zaszkodzić .
A gdy próbujesz go dotknąć w ta lapkę coś robi ?

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Ja mam szynszyla i miał podobnie . Zobacz czy nie ma czerwonej łapki albo czy nie jest skręcona .

Jest możliwość ,że sam po prostu coś sobie z nią zrobił np zwichnął . Najlepiej iść z tym do weterynarza , bo czasami opinie użytkowników mogą tylko zaszkodzić .

A gdy próbujesz go dotknąć w ta lapkę coś robi ?

zaraz sprawdzę i dam odp.

@Edit

Jak dotykam to nic nie robi, ale tak to normalnie jak go dam na ziemię to biega i wszystko robi.

Możliwe że dziś coś sobie zrobił bo dałem go do wielkiego pokoju i poszedłem jeździć na rowerze i wgl nie

widziałem co robi ;(

MyManiek555.jpg
Opublikowano

teraz zauważyłem że jak sie drapie to się drapie tą nóżka co nie robi kroku , ale jak sie liże to się obala ;(

To oznacza, że Twoja świnka morska choruje na Alzheimera.

Ave Maryja!

Opublikowano

Dotknij jej łapę, kończynę, nogę czy tam stopę, jeśli zabierze to znaczy, że ją boli i trzeba iść do weterynarza :)

Idź jak najszybciej jak ma ją tak to boleć.

Opublikowano

Dotknij jej łapę, kończynę, nogę czy tam stopę, jeśli zabierze to znaczy, że ją boli i trzeba iść do weterynarza :)

Idź jak najszybciej jak ma ją tak to boleć.

dotkłem nie zabiera łapki , nie piszczy .
MyManiek555.jpg
Opublikowano

poczekaj 2 tyg

moja tez tak miala i potem normalnie chodzila

poczekam do środy jak sie nic nie poprawi to pojade do weterynarza do katowic Ordona 7 słyszałem że jest tam bardzo miły weterynarz który podchodzi z pasją do swojej pracy i jest bardzo dobry.
MyManiek555.jpg
Opublikowano

Miałem świnke morską, pamiętam że ok. tydzień przed zgonem też coś przestała chodzić na jednej nodze. Idź do weterynarza jak najszybciej.

graphic.png

Opublikowano

Ja bym Ci radziła udać się do weterynarza. Nikt nie jest tutaj specjalistą. Świnka śwince nie równa, a w przypadku Twojej może to być coś poważnego (chociaż nie musi). Jest to delikatne zwierzątko. A nigdy nie wiadomo, co tak naprawdę jest przyczyną kulenia. Więc tak, jak mówiłam - nie zwlekaj tylko udaj się do lekarza z nią.

Opublikowano

Świnki to nie ale miałem doświadczenie z chomikami ( na raz 7) za każdym razem jak było coś z wyglądam ich nie tak leciałem do wenerynarza. Ostrożności nigdy za wiele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...