Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć ?

co sie stao ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam metodę prób i błędów. Gdy ja zaczynałem to poszedłem tak na prawdę we wszystkie jednocześnie. Nikt nie powie Ci czym Tobie będzie się przyjemnie grało. Spróbuj sam, jak ci się jakiś czołg nie spodoba to spróbuj z innym i tak aż do czasu gdy znajdziesz odpowiedni.

Opublikowano

ruskimi :huh: ? według mnie dojście do kw 1 to męczarnia ... <_< chociaż... ok pójdę w kw do isów :) .Jakieś inne propozycje ?

Opublikowano

Akurat do Kw1 jest (oczywiście wg. mnie) bardzo przyjemne, a szczególnie T-28. Najlepszy albo jeden z najlepszych 4t tanków.

PS. T-28 jest bardzo pożądany na kompaniach.

Opublikowano

Szpoczko ,a medy ? Czytałem ,że ruskie medy to zły pomysł na początek :unsure:.Grałem t 62 na common test no i tak sobie mi poszło <_<.Lubie grać jako wsparcie więc który med (żeby łatwo się grało) i jakie perki i sprzęt eksploatacyjny ? a i żeby był dobry na randomy a na CW to mi obojętne jaki będzie.

Opublikowano

Jak z medów to francuzy Batchat 25t, i ostatnio coraz czesciej ludzie sie przekonują do t57 jest on mocny bo na podstawie E5 (ciezki czolg X tieru) i do tego magazynek ale przewaznie do szybkich rashow czy pomoc dla niszczycieli

sygnaahort.jpg

Opublikowano

Ahh tak wybaczcie.. T57 to "ciezki" czołg, ale zazwyczaj jest traktowany jako med i tak sie chyba przyjeło.. Bo na ciezki czolg jest za slaby, a na meda sie dobrze sprawuje.. Tylko tak jak pisalem, do zwiadów to on nie za bardzo ale do rushy, dobijania wroga, czy ochrony TD lub art sprawuje sie swietnie

sygnaahort.jpg

Opublikowano

@2up Do Batmobila to Ciężka droga jest, strasznie ciężka przez Amx'y, to zły pomysł na początek. Z ruskich medów polecam T-34-85, mam już wymaksowanego i badam sobie jeszcze kw-13 aby mieć elitę. Dobre działo, dość szybki zwrotny choć z przyspieszeniem trochę gorzej ale i tak polecam. Ogólnie ruskie medy są szybkie, i nic więcej (takie moje zdanie z testów), bardziej bym ci polecił chińskie lekkie, są szybkie z dobrym działem, duży ROF, średni DMG duża PEN. A 121 to już cudo, gra nim to sama przyjemność, trochę wolniejszy od T-62a ale z większym pancerzem i lepszym działem.

Opublikowano

Nie wiedziałem ,że t57 to też ht (jestem początkujący).A co do t62 to ponoć gra się nim cięzko ,a ja pisałem ,że chcę takiego meda żeby grało się łatwiutko ,ale jak nie mam wyboru to jakie perki i części eksploatacyjne do t62 ? I co to ,,ROF "?( jestem początkujący)

Opublikowano

Jesli bys odpuścił sobie mody to również polecam ciężkie drzewka ruskie a najbardziej do is-a 7. Od pierwszych tierów gra sie juz bardzo fajnie, mocne działa w miare dobra penetracja i super pancerz. Jak wiekszosc nawet wie, to na kompanie 6 czy 8 tiery zazwyczaj bierze sie wlasnie czolgi z tego drzewka typu kw-1s i is-3. Pozatym jak znajdziesz klan i wbijesz is-a 7 to mysle ze nie bedziesz mial wielkiego problemu zeby dostac sie z nim na CW.

sygnaahort.jpg

Opublikowano

Ok i czy tymi medami (t62 i 121) dobrze sie zarabia ? Bo z tego co wiem to medami sie nie zarabia (większością).

Wyjście medem X tieru na minus jest banalne. Wystarczy mały fuckup i jesteś w plecy.

76561198001815076.png
Opublikowano

Nie wiedziałem ,że t57 to też ht (jestem początkujący).A co do t62 to ponoć gra się nim cięzko ,a ja pisałem ,że chcę takiego meda żeby grało się łatwiutko ,ale jak nie mam wyboru to jakie perki i części eksploatacyjne do t62 ? I co to ,,ROF "?( jestem początkujący)

T62-A jest porządnym miediumem. Polecam go !

Ok i czy tymi medami (t62 i 121) dobrze sie zarabia ? Bo z tego co wiem to medami sie nie zarabia (większością).

Ogólnie na X cieżko się zarabia... Bardzo dużo kosztuje naprawa i ammo. W zależności od bitwy, możesz wychodzić na + albo -. Wszystko zależy jak zagrasz. To jest jak z expem. Na pewno zapłacisz mniej za naprawe takiego T62-A niż IS-7.

Ja polecam iść w pare lini. Polecam robić sobie np. niemieckie niszczyciele (ja ide we wszystkie niemieckie linie), amerykańską artylerie (w końcu T92 ;)), ciężkie rosyjskie (bo wyjeżdzasz i strzelasz) i na przykład coś lekkiego.

@2up Do Batmobila to Ciężka droga jest, strasznie ciężka przez Amx'y, to zły pomysł na początek. .

krzysiek. Jeżeli lubisz robić komuś dupe, przy okazji coś wyświecić to można i grać francuskimi amx. Moim zdaniem są trudne, ale sporo można się nauczyć. Jednakże jak się dojdzie do amx-a 13 90 to już sama przyjemnośc z gry :) Niestety potem Lorr.40t :( ...

Opublikowano

ok a jeśli chodzi perki i części eksploatacyjne (tylko to chce wiedzieć) to które do isa 7 ,t62 i 121 (jak wam sie nie chce to napiszcie chociaż perki i części do isa7)

Opublikowano

ok a jeśli chodzi perki i części eksploatacyjne (tylko to chce wiedzieć) to które do isa 7 ,t62 i 121 (jak wam sie nie chce to napiszcie chociaż perki i części do isa7)

Sprzęt eksploatacyjny - zestaw naprawczy, apteczka, gaśnica.

76561198001815076.png
Opublikowano

emm... sorry nie o to mi chodziło tylko o to typu siata, dosyłacz ,lorneta itd.no i perki jeśli łaska... to które do isa? ale i tak dzięki.

Opublikowano

Przeważnie się bierze rammer (dosyłacz), wentylacje i ... Tutaj masz wybór. Możesz dać ulepszone naprowadzanie, stabilizator... w zależności co chcesz. Perki to przeważnie BiA (Brothers in Arms / Braterstwo broni czyli prawie taka druga wentylacja) na wszystkich. Potem żarówke na dowódcy i tak:

- chcesz się bawić w osobne umiejętności to dajesz Gładką jazde, Hamowanie sprzęgłem, Jazda terenowa itp.

- ja nie to dajesz na wszystkich Naprawa i czekasz aż ci się zrobi :)

Opublikowano

Ja polecę amerykanów droga jest jak najbardziej przyjemna a M3 Lee nie zbyt jest dobry jezeli trafi na 5-6 tiery na swoich wymiata i M2 Medium na 3 tierze z tą haubicą wymiata czasami mozesz zdiąć czołg na strzała oraz sławny M4 Sherman z haubicą z dmg równym 410 czyli kw-1 na 2 strzały pada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...