Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Path of Exile a internet

Milady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pewien problem. Otóż podczas włączania gry wywala mi internet i raz jest a raz go nie ma. Po całkowitym wyłączeniu gry wszystko wraca do normy. Ktoś miał taki problem? Wiecie jak go rozwiązać?

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Pierwsze co mi przyszło do głowy to jaka to gra i czy jest ona oryginalna? Druga to to czy nie jest to może spowodowane jakąś zaporą ;/

Byleby nabić posta, co nie? Czy jest oryginalna? Chyba logiczne, pobrana z głównej strony POE, widać, że chcesz nabić. Pytasz się jaka to gra a w dziale jakiej gry jesteś? No ludzie..

Opublikowano

Wyłącz zaporę systemową, jeśli nie poskutkuje to może spróbuj reinstall gry ? Dziwny problem, więc wątpię, byś uzyskała jakąś trafną odpowiedź. ;/

//edit.
Spróbuj w antywirusie dodać POE do wyjątków.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Wyłącz zaporę systemową, jeśli nie poskutkuje to może spróbuj reinstall gry ? Dziwny problem, więc wątpię, byś uzyskała jakąś trafną odpowiedź. ;/

//edit.

Spróbuj w antywirusie dodać POE do wyjątków.

Myślisz, że to może być wina łącza internetu? Poczytałam na polskim forum POE i jedna osoba taki problem miała ludzie pisali, że to wina łącza, no ale łącze mam całkiem dobre. Wyłączyłam zaporę, ale ciągle to samo. Reinstalowałam już.

Opublikowano

czy ktokolwiek wziął tu pod uwagę słabą optymalizacje tej gry ? Ludzie z komputerami za 4k i internetem 120 mb mają lagi na średnich ustawieniach. Problem zniknie zapewne jak twórcy wezmą się za optymalizacje a nie dodawanie skilli co tydzień.

Opublikowano

czy ktokolwiek wziął tu pod uwagę słabą optymalizacje tej gry ? Ludzie z komputerami za 4k i internetem 120 mb mają lagi na średnich ustawieniach. Problem zniknie zapewne jak twórcy wezmą się za optymalizacje a nie dodawanie skilli co tydzień.

Sprzęt raczej nie ma nic do internetu, a skoro mowa o optymalizacji, to już ją robią i wprowadzą po open becie, czyli w finalnej wersji gry. ;)

Aktualnie możemy spodziewać się tylko dodawania gemów itp. :PP

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Powiem ci że też mam taki problem lecz u mnie to nie do końca spowodowane przez PoE bo jak buforuje jakiś film to Bufor idzie a internetu ogólnie nie ma [ czyli tak jak by internet był tylko dla tego Procesu a wszystko inne wyłączone ] nie doszedłem od czego to jest spowodowane lecz pojawia mi się to od czasu gdy nie wyłączałem a hibernowałem komputer od czasu gdy wyłączam go to jest wszystko dobrze czyli reasumując jakiś proces musiał to blokować lecz przeskanowanie komputera nic nie pomogło [ czyt. wirusa nie ma chyba ze mój anty go nie wykrył ]

Czyli podsumowując jakiś proces musi blokować dopływ neta [ cholera wie jakim sposobem ] radze ci gruntowne porządki w kompie i masowe przeskanowanie wszystkiego.

76561198013232167.png

Opublikowano

A ja jakoś nie mam żadnych laggów na max ustawieniach i w hd.

Co do tematu to masz coś nawalone w systemie, jak tak bardzo Ci zależy do zrób formata, bo przyczyn może być wiele i szkoda na to czasu.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

A ja jakoś nie mam żadnych laggów na max ustawieniach i w hd.

Co do tematu to masz coś nawalone w systemie, jak tak bardzo Ci zależy do zrób formata, bo przyczyn może być wiele i szkoda na to czasu.

Formatowanie komputera miałam niedawno. Na komputerze mam kilka programów (PS, Metin, GG, przeglądarka, LOL, oraz POE). No cóż poczekam aż wyjdzie finalna wersja gry i dopiero będę grała dalej. Myślę iż temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...