Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hasło

Arsenic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio kumpel dla jaj ustawił mi hasło na laptopie (Vista)

a teraz za nic nie chce mi tego hasła podac.. muszę byc 24h zalogowany, tak bym nie musiał wpisywac hasła.

I stąd moje pytanie, jak mógłbym POZNAC hasło. Nie chcę go zmieniac itp. chcę tylko poznac, będąc zalogowanym..

Opublikowano

Kiedyś na Viscie zrobiłem taką opcje, że po włożeniu pendrive'a przypominało się hasło i logowało do systemu.

Szukaj tej opcji w ustawieniach użytkownika.

Opublikowano

Stwórz nowe konto, zaloguj się na nie i nadaj prawa administratora. W Panelu Sterowania tego nie zrobisz, dlatego w 'Uruchom' wpisz:

CONTROL USERPASSWORDS2

Następnie 'Właściwości' konta, które stworzyłeś i w drugiej zakładce zaznaczasz 'Administrator.' Masz konto admina i usuwasz hasło na wcześniejsze konto w Panelu Sterowania. ;-)

Opublikowano

Ludzie! czy wy nie umiecie czytać? Nie chce robić nowego konta, nie chcę zmienić hasła. Chcę je poznać!

Opublikowano

Ludzie! czy wy nie umiecie czytać? Nie chce robić nowego konta, nie chcę zmienić hasła. Chcę je poznać!

Jest na to wiele sposobów. Pierwsze lepsze, to chociażby program Ophcracer * czy Windows Password Cracker.

* - jest to profesjonalny program, który łamie hasło w systemach Windows, udoskonaloną techniką ataku bruteforce. Jeżeli hasło jest proste i niezakodowane, to owa aplikacja znajdzie je, bez problemów, po kilku minutach.

Opublikowano

Swoją drogą bardzo miły kolega. Moja propozycją jest pobawić się trochę w Ustawianiach Profilu z ustawieniem hasła na nowe, jak podajesz stare to może być jakieś banalnie proste, twoja ksywa nazwisko, nie wymaga to wyłączenia lapka.

Albo załatw to z rodzicami :P

Opublikowano

Mógłbyś dac do tego instrukcje?

Wchodzisz na stronę główną tego projektu, czyli:

www.ophcrack.sourceforge.net 

Pobierasz Ophcrack na komputer i dobrze byłoby gdybyś zgrał to na płytkę (możesz też kupić wersję pudełkową za kilka €). Włączasz aplikację na obojętnie jakim koncie, po czym wybierasz nazwę użytkownika, której hasło chcesz złamać. Działa to na zasadzie 'wpisywania' najpopularniejszych haseł z całego świata (baza zawiera kilkanaście miliardów wyników) i tak oto, w ciągu 30 minut masz hasło (chyba, że było one kodowane!).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...