Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] DDos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie jak bym zrobił serwer no-hamachi to jak by mnie zaatakowali DDos''em to by mi padł serwer czyż komputer?. Podobno jak się na firewall to ddos nie za działa?

Opublikowano

Twoja polszczyzna mnie powala.

Nikt nie będzie Ci atakował komputera, to po pierwsze. Po drugie, komputer Ci się nie popsuje tylko będziesz miał zapchane łącze przez co internet nie będzie ci działał/będzie ledwo działał. Po trzecie nawet z firewallem nie ma stu procentowego zabezpieczenia przed atakami.

....

Opublikowano

1. Zależy jakiego typu będzie to atak. Jeśli będzie miał o na na celu wykonanie przez maszynę jakiś zapytań/rachunków obliczeniowych (cel utrata RAM) to może Ci się posypać RAM lub procek.

2. Nikt na ogół nie atakuje serwerów no-hamachi / hamachi... są granice, których się nie przekracza,

3. Jeśli ktoś jest ogarnięty i ma te przykładowe 50Gbps floodu, to ŻADNA maszyna w żadnej dostępnej serwerowni się nie obroni. Tak już jest, że osoby zajmujące się DDos mają większe możliwości niż serwerownie świadczące usługi.

4. Twoim firewall jest modem/router. Zapewne ma on wbudowane oprogramowanie umożliwiające zmianę ustawień. Jest tam zapewne zakładka Firewall, która umożliwia Ci konfigurację portów otwartych i zamkniętych, stopień filtrowania pakietów, blokowanie pingowania i wykrywanie ataków DDos (zalezy od firmy modemu/routera). U mnie ten panel wygląda tak:

Kicq6B0.jpg

Opublikowano

Witam mam do was pytanie jak bym zrobił serwer no-hamachi to jak by mnie zaatakowali DDos''em to by mi padł serwer czyż komputer?. Podobno jak się na firewall to ddos nie za działa?

Padłby serwer ponieważ miałby zapchane łącze.

Jak się ma odpowiednio skonfigurowanego firewalla to zmniejszysz atak ddos.

Btw. kto Ci będzie wysyłał ataki na komputer? xD

Nawet jak już ktoś wyśle pakiet, to Twój dostawca internetu zaraz go zablokuje.

Opublikowano

Padłby serwer ponieważ miałby zapchane łącze.

Jak się ma odpowiednio skonfigurowanego firewalla to zmniejszysz atak ddos.

Btw. kto Ci będzie wysyłał ataki na komputer? xD

Nawet jak już ktoś wyśle pakiet, to Twój dostawca internetu zaraz go zablokuje.

Dostawca by nie zablokował. Tam takie tumany siedzą, że szybciej uznają, że użytkownik wszedł na stronę na której jest nieskończona pętla niż że ktoś daną osobę Dosuje... Poza tym te słowo jest im obce :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...