Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika agp i ddrki 400

Ahmedcreep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, potrzebuję dobrą kartę na AGP (najlepiej x8) max 512MB, bo to tylko do bfp4f,

procek jakby co to pentium 4 3.0GHza 1mb cachu prescott więc ogarnie.

Jakby ktoś potrzebował mobo to Asus p4p800s-se (secondary edition, edycja budżetowa),

mam w nim 1gb ramu Geil 400MHz Dokłądnie te x2 Te .

Tyle, że mam 1gb i nie wiem czy p4f pójdzie (nawet minimalne detale), płyta obsługuje max 2gb i ma dwa sloty.

Pierwszorzędnie muszę kupić do niego jakąś grafikę do 60-80zł. Taka, aby uciągła bfp4f na małych/średnich(to byłby cud). Zasilacz na razie to shit, aż boję się go włączać bo skwierczą cewki jak kiełbaski na grillu.

(Kompa na razie nie używam, za tydzień będzie używany minimum 10/7.

Zasilacz to zamówię jakiegoś fortrona 350/400w i będzie git (coś do 40zł z przesyłką)

Ramu na razie nie szukajcie, jak będzie już gpu to sprawdze czy to nie wystaczy co jest.

Aktualna gpu to pasywny radeon 9600 SE, 128mb(bf wymaga 256)

Obudowa to stary noname razem z zasilaczem, jednak już jest dobrze chłodzona, u góry w blasze wycięłem 2 dziury 140mm i są tam 2 takowe wentyle, z przodu jest wentyl 120mm zamontowany w zatokach 5,25 (zaraz pod cd-romem), i on wdmuchuje, 2 z góry wyciągają powietrze (zjawisko konwekcji cieplnej), z tyłu są 2 80mm też wyciągające, oraz 1 80mm pod gpu który też wyciąga ciepłe powietrze z gpu.

Na panelu bocznym bezpośrednio nad proclem jest wentyl 92mm który wspomaga wentyl na procku(pcha do niego zimny tlen)

i proszę o link do najlepiej allegro do jakiejś gpu 256-512mb (dobrze chłodzonej) z taktowaniem gpu minimum 450Mhz.

Zasilacza który to uciągnie (najlepiej fortrona 350-400w do 40zł).

I tyle, dziękuję.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...