Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Owłosienie.

Corydoras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Otóż chciałbym się dowiedzieć od czego tak naprawdę zależy owłosienie u człowieka jw.

Mam 16 lat, broda i wąsy po goleniu w 3 dni odrastają do poprzedniego stanu, nikomu z klasy nie rosną wąsy ani broda a już nie mówię o owłosionych plecach i klaty i brzucha, gdy się przebieram na WF często słyszę teksty typu " zgól plecy, zgól klatę " etc, wkurza mnie to bo praktycznie wszyscy się śmieją, może dlatego że oni nie mają ....

Od czego zależy to iż mam tak " bujne " owłosienie ? aktualnie w pierwszej klasie liceum ( w mojej klasie ) nikt nie ma owłosienia, już nie mówiąc że w gim to samo było.

; *

Opublikowano

Szybciej się rozwijasz, może to być spowodowane chorobą, ale u mnie tego nie wykryli.

Nie długo ty się będziesz śmiał z ich pięknych dziewiczych wąsów i pozacinanych jednorazówką mord :)

Opublikowano

Pewnie jadłeś dużo mięcha jak byłeś mały :P. U mnie niektórzy w klasie nie mają włosów na nogach (sic!), a inni mają tak jak ty.

Ja bym się tym nie przejmował, to chyba żaden wstyd mieć brode.

btw. Jakiegoś mega zarostu nie mam, ale odrasta mi codziennie a nie co 3 dni :f.

Opublikowano

Nikt z Twojej rodziny nie ma tak bujnego owłosienia? Jeżeli jakiś Twój dziadek, pradziadek mieli więcej włosów możesz mieć to po prostu zapisane w genach. Innym wytłumaczeniem jest chora tarczyca, przy której także włosy na ciele są gęstsze, mocniejsze i ciemniejsze.

Opublikowano

@czarg, choroba ? rozwiń swoją wypowiedź.

Możliwe że mam to w genach, zapewne po ojcu bo tata też owłosiony w cholerę.

Chory na tarczyce chyba nie jestem, nie wiem po prostu ...

; *

Opublikowano

@czarg, choroba ? rozwiń swoją wypowiedź.

Możliwe że mam to w genach, zapewne po ojcu bo tata też owłosiony w cholerę.

Chory na tarczyce chyba nie jestem, nie wiem po prostu ...

Mój lekarz od tarczycy mówił o jakiejś chorobie "szybkiego dorastania" tj. rozwijasz się szybko np. 18 roku życia, a potem stop.

Opublikowano

To dzięki hormonom. Ogólnie nie powinieneś przejmować się tymi słowami krytyki, bo to akurat dobrze jeśli chodzi o mężczyznę. Im więcej w Tobie testosteronu, tym jesteś płodniejszy i bardziej przypominasz mężczyznę. Klasowe popierdółki albo się tego w ogóle nie doczekają jeśli teraz nie ma objawów, albo mają opóźniony rozwój :-)

Opublikowano

Jak tata też włochaty to nic na to nie poradzisz.

Nie gól żadnej klaty ani nic bo powiem ci szczerze, że jak jeszcze trochę podrośniesz i wyjdziesz na plażę to babki będą się za tobą oglądały :P

Prawda jest taka że prawdziwy facet musi mieć trochę futra, a koledzy widocznie zazdroszczą.

58815786.jpg

Opublikowano

to jest kwestia hormonów;]

bo testosteron odpowiada za drugorzędne cechy płciowe, a to że u Ciebie jest go więcej tzn że zacząłeś dorastać wcześniej

Opublikowano

To zależy od hormonów , ale z drugiej strony to dziwne ,że osoby w 1 klasie liceum nie maja owłosienia ... Po prostu szybciej dorastasz nie masz się czego wstydzić tylko wręcz przeciwnie :)

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

No a jeżeli dorastam szybciej niż rówieśnicy to źle czy dobrze ? czy to obojętne ?

Bo trochę do dupy by było że ja po skończeniu 18/19/20 lat trace zarost a Ci co w moim wieku nie mieli , dopiero będą mieli.

; *

Opublikowano

Mam kolegów którzy nie mają nawet włosów na nogach :D Sam nie mam zbytnio zarostu ale przynajmniej nie jestem taki gładkomordy jak oni :D

Opublikowano

może ty cygan jestes :> nie no żart

po prostu szybciej dojrzewasz i stąd te owłosienie

ja w wieku 19 lat nie mam brodki : P z jednej stronie to fajnie bo się nie muszę golić a z 2 chujowo bo nikt cię nie uważa za prawdziwego Mężczyznę

nie ma co się przejmować każdy ma inne geny

34i47z4.png

Moim wrogiem chory system, walka z nim to moja droga

Opublikowano

Nie no:D cyganem nie jestem :P

Golenie trochę wkurza, nie gole się golarkami tylko " Gillette Blue 3 " : DD

Lecz teraz od dwóch tygodni zapuszczam brodę, golę tylko wąsy ;p

Ciekawe czy dziewczyny wolą ogolonych panów ( w sensie broda ) czy zarośniętych.

; *

Opublikowano

No lol, jedni chcą a drudzy się śmieją -.-

Tak to już jest, jedni się śmieją z grubych a inni z chudych.

Ty jesteś włochaty a inny jest gładki jak pupa niemowlaka, zazdrości lub coś mu nie pasuje i się śmieje.

Ludzie już tacy są, że wolą się interesować życiem innych niż swoim własnym ^_^

Nie ma co się przejmować, owłosieni faceci zawsze będą w modzie, a nie wydepilowane pipeczki :D

58815786.jpg

Opublikowano

Mówię ci sam chciałbym mieć owłosienie jedyne jakie mam to mały wąsik,na nogach i po prostu jajach ... ^^ a chciałbym mieć na klacie

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Po prostu szybciej dorastasz. Jak chodziłem do 2 klasy gimbazy gimnazjum to ziomek miał tak samo.

Wszystko z Tobą ok, nie martw się. xD

Opublikowano

Z tobą wszystko ok. Mój kumpel w 6 klasie podstawówki miał mega cygańskiego wąsa, więc...

A ja se chciałem zapuścić brodę to nie, bo mi kur*a jedna strona rośnie 2x szybciej od drugiej :mellow:.

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...