Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać za 6300

Expeliarmus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się na kupnem Riven, Elise, Fiora, Zed.
Zależy mi, aby postać była mocna przez wszystkie fazy gry, potrafiła ogarnąć nawet solo topa i zdobyć first blood'a.
Proszę o wypisywanie + i - , jeżeli ktoś już to zrobi, to np. build, runki.

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Riven - Cholernie mocna potrafi łatwo wygrać solo topa jak i później wycarrować grę.

Proponowane runy :

Marks - Attack Damage

Glyphs - Magic Resist, albo Magic Resist per level

Seals - Armor

Quints - Attack Damage

Są to opcjonalne runy na nią.

Inne postacie godne polecenia to np.

Elise - Budowana pod tanka i tak posiada niesamowity dmg, przez to, że jej umiejętności zadają procentowy dmg, od maksymalnego hp przeciwnika. Łatwo nią wygrać linie, w Late game, może nie jest taka efektywna, ale daje rade.

Proponowane runy :

Marks - Magic Penetration

Glyphs - Magic Resist

Seals - Armor

Quints - Ability Power

Moją ulubioną postacią na solo topa, jak i solo mida jest Zed, posiada on niewiarygodny dmg, potrafi sam złożyć nawet najtwardsze postacie, takie jak Shen, Malphite. Ma możliwość łatwego puszowania linii, oraz łatwo zdobyć first blooda nim.

Proponowane runy, takie jak na Riven.

Mam nadzieję, że udało mi się tobie pomóc.

Co do buildów, są bardzo podobne:

Riven - Bloodthrister, Black Cleaver, Survi (Warmog, Guardian), Maw of Malmorious (jeśli przeciwnicy mają mocne AP), Item sytuacyjny ( Randuin's Omen, Quicksilver sash etc.)

Zed - Bloodthrister/Blade of the ruined King, Black Cleaver, Survi, Last Whisper/Maw (w zależności od przeciwników czy mają mocne Ap czy nie)

Opublikowano

Riven - Cholernie mocna potrafi łatwo wygrać solo topa jak i później wycarrować grę.

Proponowane runy :

Marks - Attack Damage

Glyphs - Magic Resist, albo Magic Resist per level

Seals - Armor

Quints - Attack Damage

Są to opcjonalne runy na nią.

Inne postacie godne polecenia to np.

Elise - Budowana pod tanka i tak posiada niesamowity dmg, przez to, że jej umiejętności zadają procentowy dmg, od maksymalnego hp przeciwnika. Łatwo nią wygrać linie, w Late game, może nie jest taka efektywna, ale daje rade.

Proponowane runy :

Marks - Magic Penetration

Glyphs - Magic Resist

Seals - Armor

Quints - Ability Power

Moją ulubioną postacią na solo topa, jak i solo mida jest Zed, posiada on niewiarygodny dmg, potrafi sam złożyć nawet najtwardsze postacie, takie jak Shen, Malphite. Ma możliwość łatwego puszowania linii, oraz łatwo zdobyć first blooda nim.

Proponowane runy, takie jak na Riven.

Mam nadzieję, że udało mi się tobie pomóc.

Co do buildów, są bardzo podobne:

Riven - Bloodthrister, Black Cleaver, Survi (Warmog, Guardian), Maw of Malmorious (jeśli przeciwnicy mają mocne AP), Item sytuacyjny ( Randuin's Omen, Quicksilver sash etc.)

Zed - Bloodthrister/Blade of the ruined King, Black Cleaver, Survi, Last Whisper/Maw (w zależności od przeciwników czy mają mocne Ap czy nie)

Najbardziej przekonałeś mnie do Riven oraz Zed'a. Proszę wypowiadać się na temat tych postaci :)

A tutaj krótki filmik z udziałem Riven:

Jak to możliwe? :D

Opublikowano

Co do filmiku. Potion daje ci 15 ad oraz około 100hp, każdy auto atak Riven, po użyciu skilla zadaje dodatkowy dmg, jest to straszliwie mocne na początku, dlatego nie powinno się z nią chodzić wtedy na wymiany 1v1.

Opublikowano

Co do filmiku. Potion daje ci 15 ad oraz około 100hp, każdy auto atak Riven, po użyciu skilla zadaje dodatkowy dmg, jest to straszliwie mocne na początku, dlatego nie powinno się z nią chodzić wtedy na wymiany 1v1.

Ehem, rozumiem :) Właśnie sobie zobaczyłem tego potiona w google :)

Noo cóz, to proszę się wypowiadać: Riven vs Zed.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...