Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jayce, Elise, Syndra czy Fizz.

Julian.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć właśnie zastanawiam się jaką postać kupić za 6300 i wytypowałem sobie 4 championy: Jayce, Elise, Syndra czy Fizz.

Pomóżcie mi w dokonaniu ostatecznego wyboru.

Opublikowano

Z tych 4 wybrałbym Jayce'a. Z tych 4 najlepiej mi się nim gra. Chwilę trzeba go poogarniać, ale dasz radę :D Btw, nie skupiaj się koniecznie na champach za 6300 jest też sporo tańszych a równie ciekawych, nie kieruj się ceną

Opublikowano

Syndra - Trudny champion, trzeba nią dużo pograć, żeby ją ogarnąć. Mocny dmg lecz, brak możliwości escape.

Fizz - Według mnie strasznie łatwy champion, jak i słaby w late game, jeśli nie trafi ultem w ad carry, team fight przegrany. Nie polecam.

Jayce - Mocne early, jak i late. Posiada ogromny poke, przez co łatwo mu spuszować linie, jak i zabrać połowe życia przeciwnikom, przed team fightem. Strasznie dominująca postać.

Elise - Średnia postać, mocne early, troszkę gorszy late. Nie polecam jej, gdyż według mnie, nie daje tyle funu co reszta, wymienionych postaci.

Podsumowując : Syndra jeśli grasz mid, Jayce jeśli grasz top.

Opublikowano

@Sedimis

syndra nie ma escape? o.O

Od kiedy rzucanie stunami/odepchnięciami co chwilę nie pomaga w ucieczce?
Oczywiście nie, gdy wbije w nas wróg z 500ad krytykiem, ale gdy wbija we mnie taki off-tank to spokojnie mogę go odepchnąć(niby nie jestem jakimś graczem z wysokich lig, ale na normalach z 30 lvl'ami tak mam) i uciec.

Co do jayca to dopiero będę go kupował, ale tak:

Fizz - jeśli się ogarnie ciśnie się nim całą grę, a jeśli nie(tak jak ja) to tylko w late;d Potrafi karać niesamowicie, ale można(jak każdą postać) go zlamić:D

Elise - jeśli ogarniesz rzucanie "kokonów" i transformację doganiasz większość wrogów, można nią grać zarówno mida jak i junglę, postać pająka nie zużywa many, co jest dodatkowym atutem, a ze skilla W na pająku można respić zdrowie.

Syndra - dobry harash, możliwość trollowania wrogów kradnąc im red/blue(:D), ult z dobrym dmg, stun, odepchnięcie, fajnie się nią gra, ale nie jest to champion, który zabija na combo;d(przynajmniej bez dużego feeda;D)

Pozdrawiam:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Znawca
Opublikowano

@up Syndra nie zabija na combo? Z samego ulta może zapier*olić takiego papierowatego adc czy apc. Ona ma ogromny dmg.

Ale ja osobiscie polecam Elise:

- 2 skille %hp

- 7skilli

- dobra na jungle/top/mid/support

- stun

- doskok z pająka

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Polecam Jayce:
+hybryda melee/range

+harass z dużym zasięgiem

+aoe dmg

+burst

+mobilny

+łatwa farma

+dobry pusher

+mocny przez wszystkie fazy gry

+ciężki do skontrowania

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Eliska :)

ogromny dmg

kontruje większość postaci na topie

7 skilli

ulti od 1 lvla

stun

doskok (trzeba ogarnąć)

po zmianie w pająka nie ma many

% do hp

minusem jest to, że posiada trochę słabe przeliczniki pod ap i trzeba ją ogarnąć, ale mimo to naprawdę polecam, bardzo mocna postać.

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...