Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w windowsem 7 a dokładnie z okienkami ;>

Tigerdh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś jak załączyłem komputer odkryłem pewnie problem. Mam windows 32 bit Professional. Problem polega na tym, że "okienka" mam jak w starym windowsie a nie jak w 7. Wczoraj było wszystko normalnie ;>

e2a5c4298b9b.jpg

ot co mi się pokazuje gdy naciskam prawym - personalizuj - i tam w okna ;/

Dodam tylko, że zmienianie kompozycji nic nie daje ;c

:)

Opublikowano

zmieniałes cos w zaawansowane ustawienia systemu(wpisz to w wysukaj wystarczy zaa wpisac)zaawansowane ustawienia>Zaawansowane(zakładka u góry)>Efekty wizualne......(klikasz ustawniena)>Efekty wizualne (zakłatka u góry)> i wybierasz niech system Windows wybierze optymalne ustawienia

mam nadzieje ze pomogłem ja to co chwile zmieniam jak nie rozumiesz to napisz do mnie

SKOPIOWANE

Wyłączanie efektów wizualnych

Jeśli system Windows
działa wolno, można to zmienić, wyłączając część efektów wizualnych.
Wszystko sprowadza się wyboru między wyglądem a wydajnością. Wolisz,
żeby system Windows działał
szybciej, czy lepiej wyglądał? Jeśli komputer jest wystarczająco szybki,
nie musisz wybierać, ale jeśli ledwo spełnia wymagania systemu Windows Vista, dobrze jest wyłączyć zaawansowane efekty wizualne.

Możesz wybrać poszczególne efekty do wyłączenia lub pozwolić, aby określił je system Windows.
Jest 20 efektów wizualnych, które można kontrolować, np.
przezroczystość, sposób otwierania i zamykania menu oraz wyświetlanie
cieni.

362325ab-443c-4fec-988b-530f0a809cd6_0.pW oknie dialogowym Opcje wydajności można włączyć lub wyłączyć do 20 efektów wizualnych

Aby dostosować wszystkie efekty wizualne w celu uzyskania jak najwyższej wydajności:

1. Otwórz aplet Informacje wydajności i narzędzia, klikając przycisk Start4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_47., klikając kolejno polecenia Panel sterowania, System i konserwacja, a następnie klikając polecenie Informacje wydajności i narzędzia.

2. Kliknij opcję Dostosuj efekty wizualne.
    18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b_41. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź.

3. Kliknij kartę Efekty wizualne, wybierz opcję Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności, a następnie kliknij przycisk OK. (Mniej radykalna opcja to Niech system Windows wybierze najlepsze ustawienia).

;):)

Opublikowano

@Edit

PPM na pulpicie - Personalizuj - I tam będziesz miał takie okno : http://scr.hu/0g51/xfu04 i w 3 rzędzie masz do wyboru ty zapewne masz ustawiony klasyczny, więc zmień na podstawowy win.

A przepraszam nie popatrzyłem. Ale czy na pewno jak wybierzesz inną kompozycję nie ukazuje ci się okienko "Czekaj" i nic się nie dzieje ? Jeszcze popatrz na opcje zasilania jaki masz plan ustawiony.

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

Hmm a otwórz sobie "Podgląd zdarzeń" ( najprościej znaleźć poprzez - start i wpisz podgląd zdarzeń ). Przeglądnij go sobie może znajdziesz tam jakieś błędy.

Jak nic nie zadziała żywcem to start - przywracanie systemu - i dalej wybierasz punkt itd.. i przywrócić sobie system np 2 dni wstecz

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

System windows 7 mam od kilku dni i nie mam żadnego pkt przywracania :( POMOCY!!

sterowniki moze wgraj od grafiki

;):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...