Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warny

Kamdaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, nie wiem czy zauważyliście ale na forum nie ma za bardzo sprawiedliwości, bo zwykły user dostaje za napisanie posta 5% choć wnosi on coś do tematu, a ktoś kto ma wyższą rangę nie dostaje ostrzeżenia, jeżeli tak bardzo wam zależy to mogę zrobić kilka ssów, gdzie np. mentor napisze post nie wnoszący nic do tematu i nie dostaje warna.

Sam zgłosiłem kilku i żaden z nich nie dostał w ogóle %, a wszyscy w okół niego mają warny, więc niemożliwe jest to żeby mod nie zaiważył tego posta.

Co Wy o tym sądzicie?

Opublikowano

Jeżeli uważasz że nie słusznie dostałeś warna który nałożył moderator lub global moderator masz prawo do odwołania się na "Prywatnej Wiadomości" żeby się odwołać musisz podać link do tematu gdzie dostałeś warna i napisać iż dostałeś nie słusznie dostałeś tego warna :).

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Jeżeli uważasz że nie słusznie dostałeś warna który nałożył moderator lub global moderator masz prawo do odwołania się na "Prywatnej Wiadomości" żeby się odwołać musisz podać link do tematu gdzie dostałeś warna i napisać iż dostałeś nie słusznie dostałeś tego warna :).

Nie chodzi mi tu o mnie, chodzi mi tu o to że Ci co mają wyższą rangę, są wywyższani

Opublikowano

Siema, nie wiem czy zauważyliście ale na forum nie ma za bardzo sprawiedliwości, bo zwykły user dostaje za napisanie posta 5% choć wnosi on coś do tematu, a ktoś kto ma wyższą rangę nie dostaje ostrzeżenia, jeżeli tak bardzo wam zależy to mogę zrobić kilka ssów, gdzie np. mentor napisze post nie wnoszący nic do tematu i nie dostaje warna.

Sam zgłosiłem kilku i żaden z nich nie dostał w ogóle %, a wszyscy w okół niego mają warny, więc niemożliwe jest to żeby mod nie zaiważył tego posta.

Co Wy o tym sądzicie?

Zacznijmy od tego, że nie masz wglądu do ich paska ostrzeżeń, więc jakim prawem oceniasz to czy zostali ukarani czy też nie oO?

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie masz wglądu do ich paska ostrzeżeń, więc jakim prawem oceniasz to czy zostali ukarani czy też nie oO?

beczka. Przecież od niedawna przecież pokazuje się czerwony pasek z napisem że użytkownik dostał ostrzeżenie za post, więc chyba wiem, nie? :P

Opublikowano

Masz rację, ale gdzie jest sprawiedliwość? Nigdzie.

Niektórzy z "TEAMu" po prostu chyba nie wiedzą co znaczy 'spam, offtopic'. Nawet zgłoszenie do osoby z wyższą rangą nie ma sensu...

Opublikowano

Zgadzam Sie . Ja rowniez zauwazylem kilka sytuacji gdzie osoby z wyzsza ranga nie dostaly warna a napisaly post nie wnoszacy nic do tematu.

Opublikowano

Polska to kraj piękny i kochany, są równi i równiejsi niestety. Załatw sobie mentora, to unikniesz ostrzeżeń. Taka mała dywersja :D

Opublikowano

Polska to kraj piękny i kochany, są równi i równiejsi niestety. Załatw sobie mentora, to unikniesz ostrzeżeń. Taka mała dywersja :D

"Dojdź" do tego Mentora... Jak tu warna dostaniesz za byle jaki post, który nie jest spamem, ale oczywiście genialny Moderator wie lepiej :)

Już drugi raz dostałam ostrzeżenie za rzekomy 'spam':

[Notatka przy warnie]

Spam - traktujemy jako posty niezwiązane z tematem oraz odpowiedzi na zaczepki użytkowników (czas usunięcia procent: 180 dni).

Tutaj post, za który dostałam: http://www.mpcforum.pl/topic/923241-zapowied-venoxmt2/?p=7081473

I weź mi wyjaśnij/wytłumacz, czy ten post został napisany NIE NA TEMAT lub jest odpowiedzią na zaczepkę? :huh:

Opublikowano

A i owszem, jest tak. Sam tego nie popieram, dawniej moderatorzy również dostawali %, a po 15/20 degradacje. Taki system był dobry bo każdy się pilnował, teraz niestety jest inaczej.

@btw, autorze tematu - skąd możesz wiedzieć, że nie dostał warna? Niektóre rangi są zbugowane i nie wyświetla się pasek o nadaniu ostrzeżenia. Dodatkowo takie akcje raportuj do Marselo - Mentora Koordynatora, wted taki mentor może dostać degradacje i przysłowiowe "procenty/kopa w dupe na zapas" :P

Opublikowano

Zawsze tak było jest i będzie. Nie ma co narzekać, każdy ma inny punkt widzenia, a niektórzy nie przestrzegają regulaminów (mówię zarówno o moderatorach jak i użytkownikach). Myślę, że czasami rzeczywiście piszemy posty nic nie wnoszące do tematu, dajmy na to w zapowiedzi ktoś pisze ''Polecam'' no ale czy to coś wnosi do tematu? Raczej nie. Niektórzy uważają, że tak. Nie znam (póki co) osoby która nigdy nie dostałaby warna.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

A i owszem, jest tak. Sam tego nie popieram, dawniej moderatorzy również dostawali %, a po 15/20 degradacje. Taki system był dobry bo każdy się pilnował, teraz niestety jest inaczej.

@btw, autorze tematu - skąd możesz wiedzieć, że nie dostał warna? Niektóre rangi są zbugowane i nie wyświetla się pasek o nadaniu ostrzeżenia. Dodatkowo takie akcje raportuj do Marselo - Mentora Koordynatora, wted taki mentor może dostać degradacje i przysłowiowe "procenty/kopa w dupe na zapas" :P

chyba niemożliwe jest to że jakieś 6 osób które widziałem z różnymi rangami mialy pobugowane te paski :P

Kiedyś było dobrze, bo nie było tak że są równi i równiejsi, teraz masz moda i wzwyż to jesteś na tym forum bogiem, robisz co chcesz, piszesz co chcesz, dajesz warna za co chcesz itp. Bezsensu niedługo będzie na forum 1000 użytkowników i 7000 gości bo wszyscy dostaną warny, za posty. Oczywiście warny powinny być, ale nie powinno ich się dostawać tak masowo.

Opublikowano

Już pisałem podobny temat. Ale co robić.. po prostu są na forum równi i równiejsi. Siedzę tutaj już jakieś 4lata i niestety z forum co raz gorzej. Ale dziś się ubawiłem w zbanowanych tymi banami kierzka :D Czuję się jak za czasów RMCF'a ;3

photo261314.png

Opublikowano

Zależy jak widzisz ten spam.

Jeśli napisał np

to nie jest spam, tylko jego funkcja.

nie chodzi mi o takie coś, chodzi np. o post dodany przez Piotrek112 czy coś takiego pt. Jakiś tam cytat poprzedniego postu + polać mu, dobrze pisze. Przecież to istny spam, a jest tego w wykonaniu gmów itp. wiele wiele więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...