Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pytanie odnosnie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem zrobić swój serwer, oczywiście mam wszelakie doświadczenie na temat pluginów, oraz wszystkich potrzebnych do tego rzeczy, lecz problem nie leży w tym. Chętni mi pomóc, proszę odpowiedzieć w komentarzu na wszystkie moje pytania szczerze, oraz dodatkowo byłbym zadowolony podając mi fajny przykład dodatku, którym mógłbym urozmaicić ciekawie serwer.

1. Czy dodać AdminShop?.

2. Czy dodać plugin Jobs?. (Głównie te dwa pytania są połączone, bo bez 1 nie będzie go trzeba)

3. Czy dodać plugin McMMO? (Umożliwia posiadanie tzw. Skilli.)

4. Jak powinien wyglądać spawn? Co powinno się na nim znaleźć?.

5. Czy wgrać plugin który dodaje drop diaxów, oraz innych itemków ze stone? (Jeśli tak to jaka szansa na diamenty.

6. Czy wgrać oraz zbudować na serwerze arenę? (/ma join.)

7. Czy dodać możliwość kupna XP?.

8. Co powinien mieć VIP aby nie był PRO, ale ludzie go kupywali? ( z czegoś serwer musi się utrzymywać.)

9. Ile serwer powinien mieć "Przynajmniej" Slotów?.

10. Czy zrobić TS3?.

Planuję, aby serwer naprawdę był ciekawy, oraz grało całkiem sporo osób, co wiąże się z problemami, które w/w. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :).

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

1.Jak adminshop to nie a jak przez stronę to tak

2.Tak

3.Tak

4.Według twojego uznania ale według mojego to jakiś zamek pod mały styl RPG

5.1% lub 0,5%

6.Nie

@edit

7.Niewiem

8.Zły pomysł

585571426179277855228.png

Opublikowano

Dziekuje za wypowiedz i czekam na kolejne :)

Opublikowano

Dodałem pare nowych pytań, dziękuje za odpowiedzi :).

Opublikowano

1. Zrobić sklep? Tak/Nie - Na stronie WWW tak, w grze nie:)

2. Wgrać Mcmmo? Tak/Nie - Pewnie

3.Diaxy ze stone? (Otherdrop) Tak/Nie - Oczywiście, inaczej znajdą się osoby z x-ray'em :(

4. Jak powinien wygladac wymarzony spawn?. - Popatrz na yt jak wyglądają inne spawny tego typu serwerów, i wzoruj się na nich.

5. Jaka szansa na diaxy ze stone?. - 0,90%. Może jakieś eventy, że szansa na drop jest większa 1,5% :)

6. Większy exp z mobów?. - Raczej nie.. chociaż.

7. Co powinien mieć VIP aby ludzie go kupywali, ale nie był za pro?. - Jakiś tam lvl gratis + jakieś komendy back, sethome 2x , tpa no i jakiś itemek zbrojka, mieczyk :)

8. Czy EXP do kupna w item shopie to zły pomysł? - Zły pomysł to to nie jest. Zależy za ile i w jakich ilościach ten exp ^^

185241494535326637230.png

Opublikowano

9. Czy dodać zwykłemu graczowi możliwość używania /sethome oraz /home?

10. Jakie itemki pod /kit start?

Opublikowano

9. Czy dodać zwykłemu graczowi możliwość używania /sethome oraz /home?

10. Jakie itemki pod /kit start?

9.Tak, ale w przeciwieństwie do Vip'a może mieć /sethome tylko jedno.

10.Mieczyk, Kilof, Łopata, Siekiera, 10 Chlebka.

Według mnie są to najlepsze rozwiązania ;)

Opublikowano

9. Ile serwer powinien mieć "Przynajmniej" Slotów?.

10. Czy zrobić TS3?.

9. Przynajmniej 40.

10. Na początku nie rób, zobacz najpierw ile osób będzie grało.

Opublikowano

Temat jest całkowicie bezsensowny. Kolejny durny temat o tytule "dajcie mi pomysł na serwer na którym nic nie zrobię i zarobię miliony". Tak więc, jeżeli nie masz pomysłu na serwer, to go nie rób. Bo takich serwerów jak ten który ty wykonasz jest już setki, a większość umiera po miesiącu.

Dziękuję, tyle w temacie.

Opublikowano

Kolego, jak chcesz tutaj nawalić bezsensowne posty, to proszę wyjdz, bo szkoda mi nabijać bezsensownych warnów, nie zalezy mi tutaj na zarobku lecz na dobrym serwerze, prosze o ukaranie go za spam..

Opublikowano

1. Czy dodać AdminShop?. AdminShop, to zależy od typu serwera jaki chcesz zrobić. ;)

2. Czy dodać plugin Jobs?. To samo co u góry, ale lepiej nie wgrywać, żeby mieć mniejsze lagi.

3. Czy dodać plugin McMMO? Zbędne, chyba, że serwer 4 FUN.

4. Jak powinien wyglądać spawn? Co powinno się na nim znaleźć?. Zrób coś w stronę starożytności, to wygląda zawsze fajnie ;)

5. Czy wgrać plugin który dodaje drop diaxów, oraz innych itemków ze stone? (Jeśli tak to jaka szansa na diamenty. Tak, wgraj OtherDropsa :)

6. Czy wgrać oraz zbudować na serwerze arenę? (/ma join.) Jeżeli serwer 4FUN lub dla rozrywki ;)

7. Czy dodać możliwość kupna XP?. Nie.

8. Co powinien mieć VIP aby nie był PRO, ale ludzie go kupywali? ( z czegoś serwer musi się utrzymywać.) Zrób takiego, żeby miał 1-3 rzeczy lepsze i kit vip :) Będzie dochodowy :)

9. Ile serwer powinien mieć "Przynajmniej" Slotów?. Survival/FreeBuild ok. 20 slotów 4FUN ok. 15 + Jeżeli liczysz na coś większego to na pewno więcej slotów :)

10. Czy zrobić TS3?. Tak, moim zdaniem powinno być :)

Opublikowano

1. Czy dodać AdminShop?.Tak dodaj

2. Czy dodać plugin Jobs?. (Głównie te dwa pytania są połączone, bo bez 1 nie będzie go trzeba)Tak

3. Czy dodać plugin McMMO? (Umożliwia posiadanie tzw. Skilli.)Tak

4. Jak powinien wyglądać spawn? Co powinno się na nim znaleźć?.Enchant,portale

5. Czy wgrać plugin który dodaje drop diaxów, oraz innych itemków ze stone? (Jeśli tak to jaka szansa na diamenty.

6. Czy wgrać oraz zbudować na serwerze arenę? (/ma join.)Tak

7. Czy dodać możliwość kupna XP?.Tak

8. Co powinien mieć VIP aby nie był PRO, ale ludzie go kupywali? ( z czegoś serwer musi się utrzymywać.)Fly,Back,hat

9. Ile serwer powinien mieć "Przynajmniej" Slotów?.20

10. Czy zrobić TS3?.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...