Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dedyk ovh czy hosteam?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie piszę tego tematu w dziale ile osób uciągnie mój komp/dedyk ponieważ pytanie jest troszkę inne.

Który hosting polecicie? ovh czy hoststeam?

Ovh z tego co widzę ma lepsze dedyki lecz i droższego firewalla, prawie 800 instalacja z opłatą na miesiąc, hosteam natomiast ma go za nieco ponad 300 z instalacją, pytanie czy to wystarczy na częściową ochronę przed ddos oraz czy ten firewall na hosteam różni się czymś od tego z ovh? Bądź jakiego dedyka waszym zdaniem wybrać? Przedział cenowy puki co nie istnieje, chciałbym wybrać ofertę która będzie najbardziej optymalna, mile widziany opis ile dana opcja może uciągnąć osób.

Opublikowano

Tak różni sie bo administracja w ovh jest pomocna 24/7 , mają stabilniejsze maszyny i lepszych techników którzy będa pomagać w razie ddosów.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Tak różni sie bo administracja w ovh jest pomocna 24/7 , mają stabilniejsze maszyny i lepszych techników którzy będa pomagać w razie ddosów.

Bujdy na resorach, hehe kurwa hehe.

@Topic: Hosteam!. OVH to patologia a nie serwerownia. ;)

Opublikowano

Ja słyszałem wiele różnych opinii, podobno jak zapłacisz ile trzeba w hosteam to jest super wszystko, a ovh ma jednak pomoc techniczną 24/7 i zawsze pomagają, chociaż czasami robią fochy. Jednak wybrał bym OVH - moim zdaniem pewniej, ale zdanie są podzielone, zależy jaki masz budżet i tyle. Chociaż czasami ludzie mówią że OVH to sobie można minecrafta odpalić.

Opublikowano

Czyli tak naprawde dowiedziałem się tyle co i wiedziałem xD Poleciłby ktoś jakąś opcje na hoststeamie i powiedzial ile to opcjonalnie moze uciągnąć osób? bądź na ovh? bo sam do końca nie wiem w którym hostingu sie w tego dedyka zaopatrzyć, jednak na ovh za dobrego dedyka z firewallem trzeba miec ok 1500 zł. W hosteam idzie się zmieścić bodaj w 1100.

Opublikowano

Ja polecam z całego serca serwerownie OVH i Jee.pl.

OVH : Polecam tego dedyka :

http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/eg_64g_ssd.xml

Co prawda to prawda, że firewall jest drogi, ale się opłaca. Najstabilniejsze serwery.

Pomoc 24/7 jest na serio. Mi padał dedyk kilkanaście razy w nocy i w dniu i panowie naprawiali w ok. 20 minut.

Tak serio to nie patrz na łącze. To wiedzą tylko ci co siedzą w tym już długo, że konfiguracja :

- 100 mbps + firewall,

Jest lepsza od np.

- 5 GBps.

Ogółem HALA Firewall.

Jee.pl : Bardzo fajna serwerownia. Polecam maszynę Biznes Pro, mega stabilna. Oczywiście free firewall. (Przynajmniej ja tak miałem).

Opieka niestety nie jest 24/7 ale jak wykupisz ją za +100 zł to bd. super.

Hosteam.pl NIE POLECAM. Oferta słaba, goście z serwerowni lecą w kulki. Wiedzą, że jest awaria ale na G-Mailu piszą do Ciebie, że all gra. Po prostu nie ma tak kto naprawiać.

Moja opinia. Hejt, elo siema. hehe

Opublikowano

Na pytanie odpowiem przytaczając mojego posta w temacie przeznaczonym właśnie do wyrażania swoich opinii na temat tych dwóch serwerowni:

http://www.mpcforum.pl/topic/674159-opinia-ovhpl/?p=6961955

Co prawda to prawda, że firewall jest drogi, ale się opłaca. Najstabilniejsze serwery.

Pomoc 24/7 jest na serio. Mi padał dedyk kilkanaście razy w nocy i w dniu i panowie naprawiali w ok. 20 minut.
Tak serio to nie patrz na łącze. To wiedzą tylko ci co siedzą w tym już długo, że konfiguracja :
- 100 mbps + firewall,

Jest lepsza od np.
- 5 GBps.

Każdy Ci powie, że podstawą firewall jest przepustowość łącza i nie wiem kto ci powiedział, że jest odwrotnie... Fakt, że bez firewall serwer padnie tak czy inaczej, lecz serwer z łączem 1Gbps będzie miał lagi przy DDos o sile 100Mbps, natomiast maszyna z łączem 100Mbps i firewall będzie już trupem, gdyż dla takiej maszyny próg krytyczny to ok 85 Mbps. Poza tym jaki jest sens montowania firewall 3x droższego od maszyny z łączem 100 Mbps?

Opublikowano

Weź człowieku się nie pogrążaj. Ovh pomoże Ci w razie ddosów? Prędzej wyłączą Ci dedyka bo robisz zbyt duże obciążenie...

topic.

Ovh przy hosteam jest jak mrówka przy słoniu.

....

Opublikowano

Weź człowieku się nie pogrążaj. Ovh pomoże Ci w razie ddosów? Prędzej wyłączą Ci dedyka bo robisz zbyt duże obciążenie...

topic.

Ovh przy hosteam jest jak mrówka przy słoniu.

Jeśli chodzi o pomoc od OVH w przypadku ataku DDos to jest ona faktycznie zerowa. Lepiej samemu ogarnąć zabezpieczenia i udawać głupiego przy serwerowni, że nie wiemy co się dzieje. Kiedyś OVH masowo wypowiadali umowy, teraz się to trochę zmieniło.

Jeśli chodzi o ochronę to powtórze jeszcze raz, wszystko zależy od tego ile kasy chcemy poświęcić na serwer oraz to jakie oferty porównujemy ze sobą. Najlepsza oferta Hosteam w porównaniu do najlepszej oferty w OVH wygląda mizernie, a nie na odwrót. Koszt obu tych maszyn finalnie wygląda podobnie. Oczywiście ja mówię o tych maszynach z wyższych półek, bo tylko na nich w OVH możemy ogarnąć ataki DDos. W Hosteam ten próg bezpieczeństwa zaczyna się dużo wcześniej. Nie zmienia to faktu że specyfikacja maszyn w hosteam jest śmieszna. W skrócie?

Hosteam - Kalkulatory biurowe w obudowie od PC chronione bardzo dobrym firewall. Prawdę mówiąc wolałbym podpiąć mojego lapka pod łącze 150 MB w UPC i w modemie skonfigurować firewall niż płacić za maszynę w Hosteam. Czemu? Specyfikacja lapka jest lepsza + dobrze skonfigurowany modem da ten sam efekt co firewall w hosteam, natomiast łącze 150Mb to troszeczkę mniej niż w rzeczywistości dostaniemy od Hosteam. Mamy oczywiście pomoc 24/7 (my sami), nikt nie wypowie nam umowy i gdy nam się znudzi zabawa w serwer to możemy się cieszyć lapkiem, który nam pozostanie. Koszt takiego lapka to ok 3 miesięcy płacenia abonamentu w Hosteam.

OVH - Bardzo dobre maszyny chronione trochę słabszym firewall, dające w sumie ten sam efekt w ochronie przed DDos co w Hosteam. Dodatkowo poza bezpieczeństwem przed atakami mamy bardzo dobra maszynę, która spełni nasze oczekiwania - prawdę mówiąc nigdy nie wykorzystamy połowy możliwości takiej maszyny.

Na koniec jeszcze trzeba zauważyć, że przy przykładowym 50Gbps floodu nie ma maszyny w ofercie żadnej serwerowni, która by to wytrzymała.

Pozdrawiam miłośników serwerowni Hosteam <3 .

Opublikowano

Jeśli chodzi o pomoc od OVH w przypadku ataku DDos to jest ona faktycznie zerowa. Lepiej samemu ogarnąć zabezpieczenia i udawać głupiego przy serwerowni, że nie wiemy co się dzieje. Kiedyś OVH masowo wypowiadali umowy, teraz się to trochę zmieniło.

Jeśli chodzi o ochronę to powtórze jeszcze raz, wszystko zależy od tego ile kasy chcemy poświęcić na serwer oraz to jakie oferty porównujemy ze sobą. Najlepsza oferta Hosteam w porównaniu do najlepszej oferty w OVH wygląda mizernie, a nie na odwrót. Koszt obu tych maszyn finalnie wygląda podobnie. Oczywiście ja mówię o tych maszynach z wyższych półek, bo tylko na nich w OVH możemy ogarnąć ataki DDos. W Hosteam ten próg bezpieczeństwa zaczyna się dużo wcześniej. Nie zmienia to faktu że specyfikacja maszyn w hosteam jest śmieszna. W skrócie?

Hosteam - Kalkulatory biurowe w obudowie od PC chronione bardzo dobrym firewall. Prawdę mówiąc wolałbym podpiąć mojego lapka pod łącze 150 MB w UPC i w modemie skonfigurować firewall niż płacić za maszynę w Hosteam. Czemu? Specyfikacja lapka jest lepsza + dobrze skonfigurowany modem da ten sam efekt co firewall w hosteam, natomiast łącze 150Mb to troszeczkę mniej niż w rzeczywistości dostaniemy od Hosteam. Mamy oczywiście pomoc 24/7 (my sami), nikt nie wypowie nam umowy i gdy nam się znudzi zabawa w serwer to możemy się cieszyć lapkiem, który nam pozostanie. Koszt takiego lapka to ok 3 miesięcy płacenia abonamentu w Hosteam.

OVH - Bardzo dobre maszyny chronione trochę słabszym firewall, dające w sumie ten sam efekt w ochronie przed DDos co w Hosteam. Dodatkowo poza bezpieczeństwem przed atakami mamy bardzo dobra maszynę, która spełni nasze oczekiwania - prawdę mówiąc nigdy nie wykorzystamy połowy możliwości takiej maszyny.

Na koniec jeszcze trzeba zauważyć, że przy przykładowym 50Gbps floodu nie ma maszyny w ofercie żadnej serwerowni, która by to wytrzymała.

Pozdrawiam miłośników serwerowni Hosteam <3 .

Idiotą to jednak trzeba się urodzić..eh.

Opublikowano

Idiotą to jednak trzeba się urodzić..eh.

Postawienie serwera na lapku to abstrakcja mająca jedynie pokazać co tak na prawdę ma w swojej ofercie serwerownia Hosteam. Jeżeli tego nie zauważyłeś to gratuluję.

Max 16 GB RAM + Procek i7 3.4 GHZ i łącze 100-1000Mbps - co tu takiego dobrego jest? Założę się, że na tym forum nie jedna osoba ma lepszego PC pod biurkiem. Taka specyfikacja to obecnie standard przy kupnie jakiegokolwiek PC/lapka. Dysk 2TB nas nie interesuje bo starczy nam spokojnie 5x mniej. Jedyne co serwerownie Hosteam różni od przeciętnego PC obecnie sprzedawanego to przepustowość łącza i ten słynny firewall. Nic więcej.

Jeśli chcielibyśmy kupić maszynę, którą ma w ofercie OVH to koszt byłby ponad 50 tys.

Opublikowano

@Inkscape: Zauważ że Hosteam oferuję także indywidualne oferty serwerów. ;)

W których nadal masz śmieszne specyfikacje maszyn. Zmianie ulega tylko to, że możesz wykupić lepszy firewall, samemu ustawić ilość RAM itp. Nie zmieni się jednak ograniczenie w postaci możliwości serwerowni. Poproś ich o procka Bi Xeon i powiedzmy 48 GB Ram. Do tego skoro serwer MT2 ma masę połączeń z bazą danych, to przydałby się dysk SSD. Daj znać, co z tego Hosteam może Ci zaoferować oraz cenę jaką serwerownia Ci krzyknie :P. Zapewne tylko dysk SSD.

Opublikowano

A takie pytanie, po jakiego Ci takie parametry ? Skoro z własnego doświadczenia wiem, iż na najlepszej maszynie w hosteam którą mają w ofercie(16gb), zużycie serwera przy ok. 2.000 graczy wynosiło 50%.

Opublikowano

A takie pytanie, po jakiego Ci takie parametry ? Skoro z własnego doświadczenia wiem, iż na najlepszej maszynie w hosteam którą mają w ofercie(16gb), zużycie serwera przy ok. 2.000 graczy wynosiło 50%.

Debilom nie wytłumaczysz.

....

Opublikowano

Debilom nie wytłumaczysz.

Brak czegoś najbardziej odczuwasz gdy zaczyna Ci tego brakować. Przykładowo na serwerze Rivendel gracze pierwszego dnia podczas pobierania Clienta z serwera wywołali obciążenie sieci na 950 Mbps. Obciążenie RAM co prawda nie było duże, lecz procesor Bi Xeon pięknie obsługiwał wszelkie zapytania generowane przez serwer. Brak lagów to zasługa łącza 10Gpbs oraz wspomnianego procesora. Jestem ciekawy, czy to samo mogą powiedzieć właściciele serwerów postawionych na Hosteam, bo z tego co wiem od nich jest zupełnie odwrotnie i przy 1k+ graczy, serwer strasznie muli i są lagi w grze. Realna przepustowość łącza w Hosteam to 750 Mbps zamiast obiecywanego 1Gbps. A jak widać, nawet serwery postawione w Hosteam mają problemy z DDos przy starcie.

Ja wyrażam tylko moje zdanie i brzmi ono tak, że Hosteam to tylko i wyłącznie firewall i nic więcej.

Opublikowano

- 100 mbps + firewall,

Jest lepsza od np.

- 5 GBps.

Ogółem HALA Firewall.

Jee.pl : Bardzo fajna serwerownia. Polecam maszynę Biznes Pro, mega stabilna. Oczywiście free firewall. (Przynajmniej ja tak miałem).

Opieka niestety nie jest 24/7 ale jak wykupisz ją za +100 zł to bd. super.

Hosteam.pl NIE POLECAM. Oferta słaba, goście z serwerowni lecą w kulki. Wiedzą, że jest awaria ale na G-Mailu piszą do Ciebie, że all gra. Po prostu nie ma tak kto naprawiać.

Moja opinia. Hejt, elo siema. hehe

xxx polecam hosteam nie zerwa unowy przy ddos
Opublikowano

100mbs + Firewall wytrzyma atak 15gbps ciekawe jakim cudem hahahha :)

Firewall nie wyrobi ;)

Bierz hosteam jest w polsce admin pod reką na telefon :)))

Legenda Metin2!

sig_team.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...