Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zmiana spawnu. Jak zmienić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie to czy da się zmienić spawna, tak aby za każdym razem gracz spawnował sie na jednym tym samym klocku a nie w okolicy. Jak to zrobić.? Nie chodzi mi np. o zmianę za pomocą łóżka. Wiem że w mc edicie jest taka opcja jak zmiana spawn'u ale nawet jak tam zmieniam to spawnie się w okolicy, a nie na tym jednym klocku. Może rb to żle, ale nwm. Też pytanie czy za pomocą komendy; ,,/spawnpoint" zmienię spawn'a na wszystkich graczy na np. multi. Czekam na odpowiedzi. ;d

Opublikowano

Musisz posiadać na serwerze bukkit plugin o nazwie essentials gdy go już masz idziesz na wyznaczone miejsce gdzie ma być spawn i wpisujesz /setspawn

585571426179277855228.png

Opublikowano

Albo w którymś pluginie (nie pamiętam nazwy) podajesz kordy gdzie ma się respić

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

OK, a czy to jest tylko plugin na serwer czy można to wgrać do singla jak coś w stylu moda ? bo problem w tym że nie mam serwera na bukkicie.

Edit:

Słyszałem też o takim modzie jak "single player commands" który chyba też posiada tą komende.

A co do komendy "spawnpoint" to na multiplayer tylko ja spawnuje się w wyznaczonym miejscu, a reszta graczy w okolicy, więc odpada.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...