Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjazd do Anglii

reks100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jest taka sprawa, w wakacje prawdopodobnie wyjadę do Anglii (do Liverpool'u), w tej chwili jestem w pierwszej klasie technikum. Gdy tam pojadę, to jak wygląda sprawa ze szkołą ? Chciał bym pójść do collegu, lecz nie wiem czy z takim angielskim jaki posiadam (coś tam się dogadam, ale na zasadzie "kali chcieć,dać") przyjmą mnie tak od kopa. Czy ktoś wie jak wygląda z tym sprawa ? Dzięki z góry za pomoc.

Opublikowano

Tak wygląda sprawa, że jak nie masz znajomości będziesz błagał kogoś z Polski aby przysłali jakieś pieniądze na powrót. Nie znając języku w tak późnym wieku nie wybieraj się tam do szkoły. Jestem tam w każde wakacje i przez całe wakacje, gdyż mój ojciec tam pracuje.

Jeżeli Ci źle w Polsce to obejrzyj sobie film o tym co dzieje się w Korei Północnej, będziesz dziękował że jesteś w Polsce....

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Może i by przyjęli, ale nic nie jest pewne. Lecz w końcu byś opanował ten język, a wtedy to nie powinno być problemu ;)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Jak Ci źle w Polsce to jedz do Rosji, Ukrainy i inne te wiejskie kraje. Tam sa fajne laski i brzydcy faceci, wiec bedziesz sie wyrozniac i bedziesz miec parcie + do tego łatwo znajdziesz szkole bo ruski, ukrainski czy bialoruski to w miecha sie nauczysz.

Opublikowano

Paradisia i razor9012 .. Trochę nie na temat, bo to nie moja decyzja, jadę tam z rodziną. Tak więc ponawiam pytanie, może ktoś tam jest i mi odpowie sensownie na pytanie ?

Opublikowano

Spokojnie. Mój kolega chodzi do collegu od tego roku, kompletnie nic nie umiał angielskiego.

W ang szkołach nie ma dresów, szczególnie w szkołach wyższych, więc o to też się nie musisz bać..

Dodatkowo możesz spotkać polaków w szkole. Jakby nie patrzeć kolega poznał 4 polaków, którzy mu pomagają się dogadać itp.

Opublikowano

W Anglii jest dużo Polaków, więc jest bardzo duża szansa na to, że kogoś spotkasz, a jak spotkasz, to raczej ci pomoże. Znajomy też wyjechał do Anglii ze średnim angielskim (coś tam kumał, ale rozmawiając musiał się zastanawiać nad doborem słów, więc nie była to płynna rozmowa) i pomogli mu uczniowie szkoły. Nie wiem jak mu tłumaczyli, ale po niedługim czasie angielski opanował do takiego stopnia, że rozmowa to najmniejsze zmartwienie. Tak samo inny kumpel (z przymusu wyjechał do Włoch). Pomogli mu i sobie tam żyje spokojnie.

7m9a.png

Opublikowano

Wyjeżdżając do Anglii i składając papiery do collegu musisz wspomnieć, że masz opanowany Angielski przynajmniej w stopniu community.

I prosisz dodatkowo o iSol lub sami Ci to zaproponują. To jest coś takiego, jak darmowe lekcje języka Angielskiego. Moja dziewczyna uczy się w Anglii i parę lat temu korzystała z iSol. Spotkała tam również 5 polaków w szkole. Byłem na zawodach w Anglii w listopadzie 2012.

Był tam Chłopak, który przyjechał w lutym. Angielski na poziome A1-A2. Poznał polaka, który pomógł mu wszystko załatwić, dogadać się itd. Wszystko także zależy od twoich rodziców, jak to załatwią itp.

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Opublikowano

Przyjąć Cię przyjmą, tylko własnie gorzej z komunikowaniem się z nauczycielami i uczniami, a co gorsza - zrozumieniem tematu lekcji. Musisz szlifować możliwie mocno język tak, żebyś był w stanie zrozumieć cokolwiek.

Opublikowano

Ok, dzięki :) Właśnie myślałem że tak mniej więcej właśnie będzie :) Ale słyszałem też że angielski musisz znać perfect żeby przyjeli Cię do collegu, jak nie to chodzisz przez przynajmniej rok na kursy angielskiego, bez chodzenia do collegu, tylko kursy ...

Opublikowano

Musisz poszukać szkoły właśnie dla obcokrajowców którzy też nie mówią perfekcyjnie po ang a jak nie to do polskiej szkoły (można znajdziesz)

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...