Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dywizja

hubert8848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem w Brązie IV i jestem w kwalifikacjach do dywizji III. Otóż mam pytanie, ponieważ wygrałem jakieś 8 rankedów pod rząd, i jeżeli wygram te 2 mecze, to czy będę miał szansę przejść to dywizji II? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Tak, jest taka szansa, jednakże musiałbyś je wygrać 2 razy pod rząd, przynajmniej tak mówi większość źródeł.

Opublikowano

Zależy. Jak wygrasz te 2 z rzędu to będziesz mógł przejść od razu do II dywizji, lecz jak dajmy wygrasz 1, przegrasz 1 i znowu wygrasz, to wtedy na 100% nie pominiesz dywizji III.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Dywizję da się przeskoczyć, jeśli wygrasz pare meczy pod rząd. Jak to działa?
Przeskakiwanie z dywizji do dywizji polega na tym, że punkty w tym momencie odzwierciedlają twoje elo, lecz twoje prawdziwe elo i to elo z punktów, nie są równe. Jeśli masz więcej elo, niż powinieneś mieć. Wtedy jest szansa, że przeskoczysz o 2 dywizję. Czyli, jeśli dostajesz załóżmy 10 pkt za wygrany mecz, a wygrałeś 10 meczy pod rząd, masz te 100 pkt. Przyjmijmy, że za każde 10 pkt dostajesz 15 elo. W tym momencie masz więcej elo, niż wychodzi z punktów. Żeby się wyrównało, albo dostaniesz punkty, po przejściu do dywizji wyżej, lub przeskoczysz odrazu o pare dywizji.

Opublikowano

Wygrane nie muszą być podrząd :)

Możesz Wygrać, przegrać, wygrać.

Lecz jeżeli jak masz kwalifikacje do Dywizji 3, to wiadomo, że jak przejdziesz to będziesz w 3...

Nie ma tak łatwo z przechodzeniem o dywizje.

1994993994.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...