Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co się stanie ?

Sq-Die

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi dniami słyszę od kolegów o wersji 1.6 i nie wiem co mam zrobić aby to wszystko co jest na moim serwerze pod 1.5 bez żadnych usterek było na 1.6 jak to przegrać czy mam cos konfigurować czy jak . Pomocy ? ;d

Opublikowano

1.6 napewno będzie, ale jeszcze nie ma - tyle powiem. Będą konie, i masa nowych nowości (@EDIT Śmiesznie brzmi xD). Ale zmiana. Zmiana myśle że tak samo jak z 1.4.7 na 1.5. Czyli pluginy podmieniasz na 1.6, a mapy takie jakie były zostawiasz. Bukkita oczywiście też pod 1.6 dajesz. Czyli generalnie wsio od nowa, tylko mapy możesz wgrać stare, i configi z pluginów (ale nie wszystkich :P [czyli factions aby gildie zachować itd.).

Jak się domyślam pytałeś właśnie o pluginy, więc regiony itd są zawarte w różnych configach, które można kopiować. Jak chodzi Ci o konkretne pluginy to powiedz.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Do wersji 1.6 jeszcze sporo czasu. Więc spokojnie, a tak wgl to wystarczy zmienić bukkita, podmienić pluginy, (ale nie wszystkie, niektóre mogą smigać z 1.5 na 1.6) skopiować config itd

Opublikowano

tak jak @up napisał niedawno 1.5 wyszła, a że mojang nie lubi się streszczać to na 1.6 przyjdzie nam przynajmniej 2 miesiące poczekać.

Żeby mieć serwer na 1.6 będziesz musiał wgrać bukkit na 1.6

Opublikowano

Czyli te pliki co są wszystko co edytowałem pisałem itd... Mogę " Kopiuj " z starego i " Wklej " do nowego Tak ?/

Tylko bukkita dam nowego a mapa bez zmian ? ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...