Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] CommandBlock + teleportacja na wybrane kordynaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to zrobić? Chcę usunąć Multiverse-Portals, bo można to zrobić CommandBlockiem.

Jaka powinna być komenda do bloku, by po wejściu na płytkę teleportowało na kordynaty przykładowe x: 0 z: 500 ?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Patrzcie co on pisze, chce żeby po wejściu na płytkę naciskową teleportowało gracza.

Tego przypadkiem nie robi się craftbookiem?

Na wiki craftbooka pisze coś takiego:

Teleporters are just wall signs  that have coordinates written on them.

Using [Teleporter] on the second line of a sign, with the X, Y and Z coordinates on the third (Seperated by a : ), will construct a teleporter.

The coordinates are absolute - not relative offsets. So typing in 0:0:0 will actually take you to 0:0:0, not where the sign is.
The first line of a sign can be used to tell players where they have ended up.

Tutaj jest napisany przykład z tabliczką, jednak jeżeli podłączysz do plytki naciskowej tabliczkę przy pomocy redstone to będzie działać wyśmienicie.

Opublikowano

Patrzcie co on pisze, chce żeby po wejściu na płytkę naciskową teleportowało gracza.

Tego przypadkiem nie robi się craftbookiem?

Na wiki craftbooka pisze coś takiego:

Teleporters are just wall signs that have coordinates written on them.

Using [Teleporter] on the second line of a sign, with the X, Y and Z coordinates on the third (Seperated by a : ), will construct a teleporter.

The coordinates are absolute - not relative offsets. So typing in 0:0:0 will actually take you to 0:0:0, not where the sign is.

The first line of a sign can be used to tell players where they have ended up.

Tutaj jest napisany przykład z tabliczką, jednak jeżeli podłączysz do plytki naciskowej tabliczkę przy pomocy redstone to będzie działać wyśmienicie.

Ale możesz użyć command blocka i nie spowalnia serwa tak jak craftbook

Opublikowano

Wiem, że da się essentialsem, to było coś jak

/tpos x y z

Ale to była inna komenda.

Chcę CommandBlocki.

Napisałem już

kładziesz command block i piszesz

/tp @p x y z [koodry np 50 50 50]

na niego kładziesz blok na blok płtykę i już można się teleportować na wybrane koordynaty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...