Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mutacja, ile jeszcze potrwa?

Arcil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam 15 lat i moim zdaniem mam dosyć... dziwny głos. Czasem gdy mówię to mam tak, że nieraz wymsknie mi się jakiś wysoki dźwięk. Po prostu mówię coś i nagle jakiś wysoki dźwięk. Mam wrażenie, że czasami głos mam niższy, a czasami wyższy. Z tego co pamiętam to mam tak już od około dwóch lat i nie wiem czy od tamtego czasu głos mi się chociaż trochę zmienił. Jak myślicie, czy dużo czasu pozostało mi jeszcze, żeby mutacja się skończyła? Tu macie próbkę głosu jak czytam jakiś losowy fragment z neta, tylko bez hejtu proszę ;_;

Tylko nie wiem czemu się tak cicho nagrało, sorki za to :<

http://w623.wrzuta.pl/audio/8os8Ga85a5x/probka

37496916.png

Opublikowano

Jesteś przewrażliwiony, masz normalny głos, ja mam 15 lat a jeszcze mam "dziecinny" głos ;p

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Myślę, że dorastanie i te sprawy to indywidualna sprawa i każdy rozwija się w innym czasie. Mutacja może trwać 1-2 lata a nawet dłużej, jak już pisałam zależy od osoby. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Nie wiadomo ile to może u Ciebie potrwać, jeden ma mutację w wieku 12 lat a drugi w wieku 16 z różnym czasem trwania. Jeżeli chcesz przyspieszyć mutację to postaraj się zachować jakiś określony głos np. słuchasz rozmowy jednego człowieka tak długo że potrafisz niemalże mówić jego głosem.

Opublikowano

Siemka. Mam 15 lat i moim zdaniem mam dosyć... dziwny głos. Czasem gdy mówię to mam tak, że nieraz wymsknie mi się jakiś wysoki dźwięk. Po prostu mówię coś i nagle jakiś wysoki dźwięk. Mam wrażenie, że czasami głos mam niższy, a czasami wyższy. Z tego co pamiętam to mam tak już od około dwóch lat i nie wiem czy od tamtego czasu głos mi się chociaż trochę zmienił. Jak myślicie, czy dużo czasu pozostało mi jeszcze, żeby mutacja się skończyła? Tu macie próbkę głosu jak czytam jakiś losowy fragment z neta, tylko bez hejtu proszę ;_;

Tylko nie wiem czemu się tak cicho nagrało, sorki za to :<

http://w623.wrzuta.pl/audio/8os8Ga85a5x/probka

spoko...

ja też mam 15 lat i podobnie taka sama sytuacje jak twoja ;)

zobacz na to z drugiej strony.

Już nie bedziesz traktowany na TS'ie czy Skypie jak dziecko ;)

Opublikowano

Hehe nie martw się Mam znajomego jak przechodził mutacje to mu do tej pory to zostało i gada jak baba a ma 24 lata ;D

Ale może z Twojej strony Ci to przejdzie ;p

Opublikowano

Stary, masz normalny głos :)

Wkręciłeś sobie banie, że jest coś nie tak.

Jak dla mnie wszystko jest OK.

W moich kręgach już wielu odpadło !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...