Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Program do krecenia GPU

rexio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, do rzeczy kurde... znaci jakis program do krecenia GPU ktory nie ma limitow? tzn mam GPU podkrecona do 870mhz i dalej sie nie da bo CCC, MSI AB, GPU Tweak nie pozwalaja mi dalej niz do 870mhz. Amd clock tool odpada nie chce sie odpalic wywala blad :( Ogarnalem temp mojej gpu wiec krecic mozna (tak wiem zasilacz do dupy nie musicie mi tego mowic :P)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Dlaczego kręcisz na modecomie? Karte se rozkur*isz.

Lepiej ci będzie kupić tego deusa i kręcić procesor niż kartę.

graphic.png

Opublikowano

Spróbuj pokombinować coś z biosem karty. Jeśli nie będzie chciała przebić 870MHz to niestety, ale trafiłeś na MHz Wall'a jak ja(moja 560 nie chcę przebić 1GHz)

Opublikowano

Spróbuj pokombinować coś z biosem karty. Jeśli nie będzie chciała przebić 870MHz to niestety, ale trafiłeś na MHz Wall'a jak ja(moja 560 nie chcę przebić 1GHz)

Ano twoja 560 nie daje się wykręcić więcej niż 1Ghz, bo nowe stery ograniczają o/c fermi do 1Ghz i nawet jak ustawisz na 1500Mhz, to i tak cofnie ci do 999,8/9

Zjebali stery i nic się z tym nie da zrobić, no chyba, że chce ci się siedzieć na starszych sterach (2xx)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dlaczego kręcisz na modecomie? Karte se rozkur*isz.

Lepiej ci będzie kupić tego deusa i kręcić procesor niż kartę.

Bosh czytanie ze zrozumieniem sie klania. Chyba wyraznie napisalem ze nie trzeba nic wspominac o zasilaczu -.- poza tym po co mam krecic proca jak on i tak sie nudzi z ta gpu?

W sensie ze co? Wiem ze AMD Clock Tool pozwalal mi krecic dalej niz do 870 ale po zmianie windy na 8 wywala mi blad i sie nie odpala :/

Opublikowano

Asus GPU Tweak ma w ustawieniach odblokowanie napięć oraz zwiększenie maksymalnego taktowania. Zwiększ sobie napięcie na procesorze graficznym o "dwa kliknięcia" i dalej próbuj ocować.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Okej dzieki wielkie za pomoc ale jakims cudem udalo mi sie odpalic AMD Clock Tool ;) Stabilne 910mhz jest ;) Na 950mhz podczas grania w bf3 wywala mi ze sterownik amd przestal dzialac a gdy robie test w furmarku dziala normalnie :O Magic ;_;
06a37bd45c9c82e6a1df6913af2c21ed.png?136

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...