Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana zasilacza i kart graficznej

KrisNew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym w moim komputerze wymienić kartę graficzną oraz zasilacz.

Aktualny sprzęt:

AMD Athlon II X2 250;

Gigabyte GA-78LMT-S2P;

NVIDIA GeForce GT 630; :D

RAM 2x 2 GB DDR3, jedna od Geil a druga od goodram;

Dysk twardy yyy... Western Digital WD2500AAJS-00VTA0 (tak "powiedział" game booster);

Zasilacz IBOX Cube 500 w (no comments);

Obudowa- jedynie zdjęcie mogę wysłać, to jedyna cześć z mojego starego kompa a on był składany dosyć dawno temu.

Budżet ograniczony, chciałbym aby te części pasowały do siebie (a nie że grafika wywalona w kosmos). A, i żeby nowy zasilacz uwzględniał nową kartę.

461151420292002410470.png
Opublikowano

Jak aktualny zasilacz ma uwzględnić kartę, to zostaw najlepiej tą, co masz ;]

Pod taki zestaw 7750 + Corsair VS-450.

Ceny w miarę sensowne, jeśli dysponujesz większym budżetem, a przewidujesz wymianę/kręcenie CPU, to bierz 7770.

Opublikowano

Jak aktualny zasilacz ma uwzględnić kartę, to zostaw najlepiej tą, co masz ;]

Pod taki zestaw 7750 + Corsair VS-450.

Ceny w miarę sensowne, jeśli dysponujesz większym budżetem, a przewidujesz wymianę/kręcenie CPU, to bierz 7770.

Srry, nie napisałem dokładnie. Nowy zasilacz, nie chce mieć pieczeni z podzespołów. Która 7750, bo są różne (wiem, nie ogarniam).

Opublikowano

7750 ma podobne tdp do GT630, wiec zasilacz nie musi byc wymianiany aczkolwiek ryzyko ze padnie zasilacz i spali cos w srodku jest bardzo duze, wiec autor bierze ryzyko na siebie (moze zdarzyc sie ze podlaczysz nowa karte, wlaczysz komputer i poczujesz swad spalonej elektroniki).

#EDIT

Mozesz wziasc z ram.net.pl albo z kurtmedia (maja w oba elementy) aczklowiek kurtmedia nie jest polecanym sklepem internetowym.

Opublikowano

7750 ma podobne tdp do GT630, wiec zasilacz nie musi byc wymianiany aczkolwiek ryzyko ze padnie zasilacz i spali cos w srodku jest bardzo duze, wiec autor bierze ryzyko na siebie (moze zdarzyc sie ze podlaczysz nowa karte, wlaczysz komputer i poczujesz swad spalonej elektroniki).

#EDIT

Mozesz wziasc z ram.net.pl albo z kurtmedia (maja w oba elementy) aczklowiek kurtmedia nie jest polecanym sklepem internetowym.

No własnie o to mi chodzi, tzn aby takie coś się nie stało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...