Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZOBACZ][CIEKAWOSTKA][PYTANIE][HOSTING][PUKAWKA][CRAFTSERVE]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepsze Hostingi a tak wiele się rórznią:

1.Ciekawostka

Zrobiłem temat który Hosting Lepszy Pukawka.pl vs Craftserve.pl

1.Kontakt

Craftserve.pl 4/10

Pukawka 9/10

2.Lagi

Pukawka Mało

Craftserve Mało

3.Płatność

Craftserve 2.50slot 100mb gracz

Puakwka 1.60slot 100mb gracz

4.Item Shop Płatność

a).Craftserve

Wysyła gracz sms za 30zł do panelu gracza zostaje przesłane 12zł

B).Pukawka

Wysyła gracz sms za 30zł do panelu gracza zostaje przesłane 15zł

5.Wgrywanie pluginów gotowych na Hostingu

Craftserve 9/10

Pukawka 5/10

Pytanie

- Jesteś właścicielem serwera na Craftserve lub Pukawka ? Jak się serwer sprawuje?

Oceńcie moją wypowiedz i co o tym sądzicie ?

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Co ty za bzdury napisałeś?! (Do autora tematu)

Kontakt z CraftServe jest 10/10, napiszesz i max. 24h masz odpowiedź.

Ci co głosowali pewnie pisali do CraftServe jakieś głupoty to się nie dziwię, że nie odpisali.

CraftServe najlepszy!

Pozdrawiam ;)

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

Mam 2 servery na CraftServe i 2 na Pukawce.

Jeden i drugi ma swoje plusy i minusy.

Osobiście bardziej wolę pukawkę, czemu ?

Temu, że u nich więcej zależy od Ciebie. Możesz sam modyfikować, zmieniać, itd.. . Na CraftServe niestety nie masz takiej możliwości. Wgrywasz, ustawiasz co mają i tyle. W razie jakiś innych zmian musisz się kontaktować z nimi.

Kolejna sprawa na CraftServe występują problemy typu, że nie widać czasami servera w liście ( pokazuje, że jest off podczas gdy jest włączony )

ps. Wiadomo każdy ma swoje upodobania i każdemy co innego będzie się podobało :)

2w6ic6t.png

Pomocnik
Opublikowano

5.Wgrywanie pluginów

gotowych na Hostingu

Pukawka 10/10 można gotowe paczki co dla amatorów to duży plus, administracja szybko pomaga, lepsz item shop niż na crsv. Ogólnie pukawka jest jak dla mnie lepsza, przyczynia sie do tego też Ich doświadczenie oraz był pierwszym hostingiem w polsce co wprowadził minecraft

Za pomoc liczę na "Lubię to"

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam serwer 80 slotów na pukawce i co lagi lagi i lagi!!!!!!!

Gdy pisze do suportu to odpisują ta sama wiadomość nic nie chcą pomóc miałem też serwer na craftserve i co tam nie miałem lago lecz myślałem ze pukawka nie gorsza ale tańsza wiec przeniosłem tam swój serwer cały z craftserve i co lagi użycie procesora na pukawce to 170-130% ja tak mam. Wiec nie polecam lecz ja muszę tam gnić gdyż serwer opłacony na 100 dni i 900pkt na nim.

Pozdrawiam!

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ja się tutaj wypowiem bo mi flaki się przewracają..

@up Ziomuś jak nie umiesz dobrze zoptymalizować pluginów/serwera to się nie dziw.. Miałem na pukawce - brak kłopotów..

@2up Co "craftserve" ? Lepszy? Ciekawe z której strony... ? Ceny KOSMICZNE za FRANCUSKĄ lokalizacje gdzie w pukawce masz dużo taniej za POLSKĄ lokalizacje.. (pingi mniejsze..) same stawki itemshop'a już dużo znaczą, a to że csrv ma ładniejsze wgrywanie pluginów jest niczym..

Opublikowano

Pukawka to hosting serverów głównie CS, jeśli chodzi o inne gry i hosting serwerów do nich jest bardzo słaby a koszty kolosalne .

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Na craftserve postawiłem mój pierwszy serwer mc 10slotów, według mnie jest to całkiem dobry hosting lecz wiadomo cena (teraz dodają jakieś launchery i inne bajery to też większa opłata jest jasna).

Na pukawce miałem raz i ostatni serwer o ile dobrze pamiętam 30slotów, były lekkie lagi lecz zawiodłem się bo nie mogłem używać m.in konsoli.

Wiadomo teraz są też inne hostingi, które mają całkiem dobre oferty pod względem jakości i ceny np. lvlup.pro, cubehost.pl (od siebie polecam lvlup.pro, też dodają tam powoli różne aktualizacje a cena raczej nie wzrośnie).

Opublikowano

Temat był napisany 19 Kwietnia,przez ten czas testowałem hosting pukawka & craftserve i powiem tak:

craftserve - większe opłaty , w ciągu 30 dni 2 razy mi się serwer wyłaczył

pukawka - mniejsze opłaty , w ciągu 30 dni 3 razy mi się serwer wyłączył (2 razy z mojej przyczyny)

Ceny za slot na pukawce prawie dwa razy tańsze , możliwość testowania automatycznego na 12h na craftserve można też testować przez

kilka godzin lecz testowanie nie jest automatyczne.

Automatyczne miałem na myśli ze samemu nie można włączyć na craftserve testowania na pukawce codziennie można na 12h

Oba hostingi testowałem i oba są dobre ale wyciągając wnioski z obu hostów wybrałem pukawke

oba hostingi testowałem na takich samych plikach

mniejsze lagi są na pukawce

od 21 września 2013 aż do dziś mam serwer na pukawce (serwer 20slotowy)

na craftserve miałem 30dni jednak zrezygnowałem z przyczyn opłat oraz błędów , nieudogodnień,lagów (serwer 20slotowy)

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Prezentacja estetycznie porównywalna do starej szmaty + same bzdury...

Miałem serwer na pukawce, był ok - 0 problemów, małe lagi. Myślę, że mogę polecić.

korwin.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...