Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] zmniejszenie się "stałej" ilosci fps.

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie, odkąd pamiętam zawsze miałem 30 fps(z chwilowymi spadkami do 20), teraz mam 17 fps bez spadków i nie wiem czym może być to spowodowane bo nie instalowałem ani nie zmieniałem nic w opcjach itd a tu nagle spadek fps, jak myślicie przez co ?

proszę o pomoc.

Opublikowano

Jednym ze sposobów zmniejszenia obciążenia komputera, oraz zwiększenia FPS'ów jest wyeliminowanie aktualnie działających, zbędnych programów, które w chwili obecnej nie są nam potrzebne.

W przypadku Windowsa 7, robimy to tak:

Wchodzimy w menadżer zadań(Ctril + alt + delete) -> Wydajność -> Monitor Zasobów.

Podczas przeglądu tych zasobów, wpatrujemy się, która z niepotrzebnych nam na chwilę obecną programów zabiera dość dużo Procesora CPU, po czym zakańczamy proces.

Kolejnym sposobem, który także może wpłynąć na liczbę FPS, jest to konfiguracja w grze, sprzyjająca własnemu sprzętowi.

Wchodzimy(podczas gry):

Esc -> Grafika -> Maks. liczba klatek na sek. -> Ustawiamy opcję, która nas najbardziej zadowala(w tym wypadku 30 FPS).

Jeśli nadal są problemy z FPS'ami, możesz zmniejszyć zasób jakości(także w opcjach Grafiki gry).

Myślę, że pomogłem. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...