Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pies - kilka pytan

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Jak oduczyc psa zalatwiania sie w domu

2.Ile musi miec lat aby mozna bylo mu podawac karme dla psow doroslych.

3.Jakimi kolorami widzi pies

4.Dawac mu do picia mleko czy wode

Dodam,ze "Aleks" ma 1.5 miesiaca.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

1. Stopniowo sam powinien się tego oduczyć jeżeli wychodzisz z nim na spacery.

2. Na karmie powinno być napisane od ilu lat można dawać.

3. Nie mam pojęcia.

4. Tylko i wyłącznie wodę.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

1: Chodź z nim na dwór, mów że nie wolno.

3: LSD.

4: To i to można, ale podawaj wodę jako tako zwykły napój. :)

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

1. Wyprowadzaj go często na spacer

2. Zależy czy duży czy mały pies, ja swojemu zacząłem po kilku miesiącach

3. Czarno - Biało

4. Wodę ,lecz mleko też można i tak wpierdoli.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Tak samo jak @up lecz nie zgodzę się z punktem 3. Pies widzi odwrotnie kolory np niebieski to czerwony, uczyłem się o tym na biologii. :)

Opublikowano

3.

http://doglife.pl/jak-widzi-pies/

4. Ja tam mojemu "Aleksowi" ( tak też się tak wabi :)) Daję wodę i raz na jakiś czas poleję mu mlekiem!

1. Sam się oduczy, tylko musisz z nim regularnie wychodzić, tak aby nie musiał popuszczać w domu.

2. Na necie ludzie piszą, że gdy osiągnie rok można mu spokojnie dawać karmę dla dorosłych psów.

Opublikowano

2.Ile musi miec lat aby można bylo mu podawać karmę dla psów dorosłych.

4.Dawać mu do picia mleko czy wodę

1. Wypuszczaj go na pole gdy widzisz, że ma potrzebę lub gdy po prostu uznasz to za słuszne. Jak go tak będziesz wypuszczać to się nauczy, że ma się załatwiać na dworze.

2. Myślę, że to jest już twoja decyzja, jak dla mnie pół roku, rok to dobry czas.

3. Są to przeważnie nisko barwne kolory, takie nijakie. Jasny niebieski, znikająca żółć, biały, czarny.

4. Skoro już ma 1,5 miesiąca, to może być woda, ale mleko mu nie zaszkodzi. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

A jak moge sie dowiedziec kiedy "mu sie chce" ? Wiem,ze zadaje glupie pytania ale to jest moj pierwszy pies w zyciu i nie chcialbym zrobic czegos zle.

Opublikowano

A jak moge sie dowiedziec kiedy "mu sie chce" ? Wiem,ze zadaje glupie pytania ale to jest moj pierwszy pies w zyciu i nie chcialbym zrobic czegos zle.

Przewidzieć się nie da, ale może szczekać lub skakać (prosić). Lub ustal mu takie pory mniej więcej rano, południe, popołudniu, wieczorem, późnym wieczorem. Możesz również np. godzinę po zjedzeniu/piciu czegoś go wypuszczać lub później.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Mleko dla psa? Chyba ci się jebło z kotem xD

Karme dla małych psów możesz mu dawać cały czas, bo zawiera więcej składników odżywczych.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Z młodym psem trzeba wychodzić bardzo często, co 1-2 godzinki. Później, z wiekiem sam będzie podchodził do drzwi. Ewentualnie, jak widzisz, że śpi i się obudzi, to wtedy pora.

he?

Opublikowano

Słyszałem, że psą lepej nie dawać mleka, a jak już masz zamiar to rób to jeszcze przez max 2 tygodnie.

Potem tylko wode. Wychodź z nim na dwór, a sam się nauczy.

Opublikowano

1. Logiczne jest to, że trzeba z nim na dwór wychodzić. Wiem, że kiedyś biło się delikatnie w ogonek lub zad [podkreślam, DELIKATNIE], zaraz po tym jak się zesikał. Mam pierwszego psa od 6+ lat, bardzooooo często wychodziliśmy z nim. Pamiętaj, że to szczeniaczek i jest z nim podobnie jak z dziećmi. Tyle, że dzieci mają pieluchę :p

2. Na opakowaniach produktów masz podane ile, jakiemu psu podawać - najlepiej sprawdź, co Twój pies lubi, suchą czy morką karmę. Mój np. nie przepada za szynką, za to ser zjada jak jakaś mysz :huh:

3. Nie wiem, bo jakoś nie za specjalnie mnie to interesowało/interesuje.

4. Może staraj się już go 'przerzucać' na wodę? Mleko mu nie zaszkodzi, nawet od czasu do czasu [jeżeli lubi] możesz mu podawać mleko.

Wiem, że kiedyś psu babcia dawała żółtko z jajka, chyba na poprawę sierści :p

Opublikowano

1. Wyprowadzaj go na dwór 4 razy dziennie. Koło 8 / 12 / 16 / 20. Za każdym razem mów mu "na spacerek" żeby się przyzwyczaił, że idzie i może się załatwić.

2. Możesz zawsze, jednak normalna karma nie ma dodatkowych składników dla szczeniaków. Karm go tą karmą do 2 roku

3. Skala szarości & sepia :D

4. wode i mleko. Sam wybierze :P

Opublikowano

Dziekuje za zainteresowanie sie tematem.Mam nadzieje ,ze dzieki waszych wszystkich wskazowek Aleks bedzie czul sie dobrze.Temat do zamkniecia.

Opublikowano

Gdy pies jest mały i nie jest jeszcze nauczony załatwiać się na polu to musisz bardzo często z nim wychodzić

i za każdy wybryk (si si w domu) go okrzycz, żeby wiedział, że postąpił źle a gdy załatwi się na polu to go chwal....

Z tego co mi wiadomo, mleko można dawać psu tylko gdy jest mały (później już only woda).

Karmę dla dorosłych psów możesz dawać mu gdy uznasz to za słuszne... ja swojemu długo dawałem tę dla juniorów

ponieważ po co ma się męczyć z takimi wieelkimi kawałkami... A tak w ogóle to jak ktoś wyżej napisał to powinno być na opakowaniu..

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

1. Jak to zrobi to pokaż mu, że zrobił źle a za załatwianie na dworze pochwal.

2. Dawaj mu po 1 roku

3. Wyżej dali skalę :)

4. Do 6 miesiąca dawaj mu mleko a potem wodę :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

1. Jak będzie załatwiał się w domu to go lej, a jak zrobi "to" na dworze to pochwal, daj przysmak etc

2. rok, półtora

3. nwm o_X

4. Ja odkąd pamiętam dawalem mojemu dogowi wody

Opublikowano

1: Chodź z nim na dwór, mów że nie wolno.

haha, bo zrozumie...

@TOP:

Psy to mądre stworzenia ale nie posiadają tak rozwiniętego rozumu żeby kumać słowa NIE WOLNO...

Jak mój pies był mały i narobił w domu to dostawał po dupie. Tylko nie było to lanie żeby mu coś zrobić, tylko lekko przylać żeby poczuł. Jak zrobi coś niewłaściwego to zaraz po tym bierzesz go do miejsca zdarzenia, pokazujesz (żeby wiedział za co) i "klapsa" w dupsko. Wtedy się oduczy, nie wolno tak robić jak coś zrobi i odejdzie od miejsca zdarzenia bo nie będzie wiedział za co dostał. Sposób sprawdzony, powiedział mi o nim weterynarz więc jest to jedna z opcji tresury.

Po za tym wychodź z nim. Mój pies został tak wyuczony że jak musiał to szedł do drzwi i przy drzwiach szczekał i było wiadome ocb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...