Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z restartującym się laptopem

destroyer09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moja siostra ma pewnien problem gdy przedwczoraj próbowała włączyć laptopa przy ladowaniu się paska WINDOWS XP komputer na 0.5 sec wyswietla jakis niebieski błąd po czym sie resetuje. Probowałem odpalic przez system awaryjny z wierszem polecen tez.. i ciagle tak samo prosze o pomoc :x

Opublikowano

Nagraj komórką (czy co tam masz) jak się włącza i zrób pauzę na tym błędzie i podaj.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jak własnie o to chodzi że to pokazuje się na 0.5 sek i znika! wogule komputera wlaczyc nie moge wiec nie moge nic ustawić. CODDER BEST @ Za szybko :/
EDIT: jak się nie da nic zrobić to oddam w poniedziałek laptopa do naprawy.

Opublikowano

W "naprawie" wezma od 50 do 100zl za przeinstalowanie systemu bez sterownikow, wiec pomysl czy godzina twojej roboty jest tyle warta.

Raczej ciezko bedzie usunac ten problem bez formatowania. Musisz sprobowac wylapac kod bledu zeby mozna bylo diagnozowac w czym jest problem, czy z uszkodzeniem fizycznym czy cos w systemie.

Opublikowano

Jak ktoś wyżej pisał - nagraj najlepiej kamerą, tak aby było widać ekran, wrzuć na youtubie, następnie w odpowiedniej minucie(sekundzie) zrób pauzę. Wtedy można zdiagnozować problem. Troszkę z tym roboty będzie, ale na pewno nic nie stracisz. ;-)

Opublikowano

Jaki masz problem nagrać jak się komputer włącza i zrobić pauzę na tym momencie? Ja tak robiłem ze swoim bo też miałem bs przy starcie i od razu wiedziałem o co chodzi.... Widoczenie ci się nie chce...

A pacjęta od jakiegoś wyłączania żeby się nie restartował to tylko Warn się należy za trolowanie..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jak będziesz miał wybór partycji to tam musisz sam zrobić formatowanie ich bo jak nie klikniesz formatuj to się po prostu system na wybranej partycji zainstaluje.

Opublikowano

Mam jeden problem wybrałem FIRST boot na CD ale po restarcie kompa nic kompletnie sie nie dzieje tylko
_...

I po paru minutach znow sie resetuje, tak jakby wogule nie widział tego windowsa. Moze napęd sie popsuł?

Opublikowano

A masz włożoną płytę do napędu ?

@Edit przepraszam nie doczytałem "Może napęd się popsuł"

Możliwe, ale nie wyskakuje ci takie coś jak naciśnięcie dowolnego klawiszu spowoduje rozruch z CD czy jakoś tak ? Bo jak wyskakuje to pamiętaj żeby tego nie klikać tylko poczekać :)

Wybrałeś BOOT CD - Zapisałeś zmiany w Biosie ?

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...