Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposoby na kolke

Mihau.

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ja mam W-F to coś takiego jak że bierze się kolegę, który ma kolkę na plecy (plecy o plecy) bierze się go za ręce i przeciąga, abyś go miał na swoich plecach. Pare razy i git :D

Opublikowano

O niektórych sposobach pierwszy raz słyszę, no ale na każdego działa co innego. Najlepszym sposobem na kolkę podczas treningu i wysiłku jest zataczanie całą ręką koła w powietrzu. Jeśli złapała nas kolka po prawej stronie to lekko truchtamy i "machamy" ręką - tak, jak to się robi na rozgrzewce na WF-ie. Potem przystajemy, kładziemy obie dłonie z tyłu głowy, tak jakbyśmy robili brzuszki, ale na stojąco (wtedy rozszerzają się nasze płuca) i głęboko oddychamy.

Opublikowano

Ale sposób by kolka mineła? czy sposób by nie mieć kolki

By kolka mineła:

Picie wody i oddychanie powoli

By kolki tak szybko nie było:

Mam swój sposób złapać "rytm" w oddychaniu buzią np. w myślach raz,dwa raz,dwa i tak szybko kolki nie mam. Oczywiście dokładnie i powoli

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

ja używałem kiedyś takiego sposobu, że kładziesz się na glebe uginasz i podnosisz w stronę brody nogę (tą po której masz kolkę) i trzymasz przez parę sekund

Opublikowano

Jak masz kolke albo chcesz się uchronić przed nią to pierwszym łykiem wody przepłucz usta i gardło i dopiero przełknij. testowane ;)

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Zaciskasz obie strony brzucha rękoma, i głęboko oddychasz w międzyczasie robiąc nieduże skłony.

Mi to zawsze pomaga ;)

Opublikowano

Kiedy trenowałem Biathlon często łapała kolka przed zawodami lub w trakcie sprawdzianu. Sprawdzonym sposobem jest zgięcie się w pół i wymach obiema rękoma przed siebie i za siebie. Wykonując to wahadło wciągasz powietrze i wypuszczasz. Bardzo często i skutecznie przechodzi.

Opublikowano

W moim przypadku, jak już doprowadzę się do kolki to robię kilkanaście , kilkadziesiąt skłonów. Pomaga. Słyszałem ,że dobrym sposobem jest też przyciśnięcie pięści do bolącego miejsca. Ale u mnie akurat to nie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...