Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Edytowanie OS Telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie! :)

Mam Telefon Samsung, lecz jest lipny system... bo Java, i mam proste pytanie, Jak edytować cały System? Chciałbym zmienić trochę Język ponieważ jest Polsko-Angielski (Jest wybrany PL), i niektóre funkcje.

Proszę o pomoc! :)

Ps. Nie proszę o Poradniki jak napisać, tylko o pomoc z dostaniem się do Systemu i z ew. Dekompilacją plików wraz z Kompilacją :)

Opublikowano

@up Nie chodzi mi tu o samsunga, chciałbym pisać OS na Samsungi i Nokie każdego rodzaju... Nie tak że na każdy model. Nie potrzebował bym kursów, wystarczył by mi program do dobrania się do plików OS, i ew. Dekompilacji i Kompilacji...

Opublikowano

musi się też nauczyć programować od podstaw bo nie istnieje nic takiego co chce

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak ty podstawowych rzeczy nawet nie wiesz to jak możesz pisać cokolwiek nie mając pojęcia o tym nawet co to jest ROM a i pewnie nawet nie wiesz co to jest Symbian albo Bada !?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Robem - trzeba mu troche ułatwic.

Bada, belle to systemy operacyjne stworzone przez profesjonalistów. Starsze nokie korzystaja z symbian belle, a wave z bada.

Poczytaj troche na xda o romach itp. I dopiero wredy wez sie za zmienuanie pojedynczych linijek kodu.

Romy to takze systemy nie oficjalne.

image.png 

Opublikowano

no nie dokładnie z tym romem

kernel jest jądrem systemu, rom to reszta, tak jak wygląd, trochę sterowników itp pierduły identycznie jak w windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up and @2up

Wiem co to jest Symbian, Java, etc. ... I tak jak już mówiłem nie chce się dowiedzieć jak programować tylko jak się do tego dobrać... :mellow:

Opublikowano

jak to jak się dobrać ?

trzeba znać i umieć programować przynajmniej w jednym/dwóch językach w którym pisany jest system

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jak to jak się dobrać ?

trzeba znać i umieć programować przynajmniej w jednym/dwóch językach w którym pisany jest system

Znasz się w ogóle na mobilnych systemach operacyjnych? Wątpię.

Jeśli nie ma żadnego OS'u , to nic nie zrobisz. Ja się zajmuję zielonym robotem, więc nie wiem zbytnio, jak to jest w innych systemach. Napisz, jaki konkretnie model, to coś poradzimy.

Opublikowano

to nie ja szukam informacji, nie doczytałeś chyba dokładnie nawet tematu

to co potrzebuję to wiem i potrafię bez problemu edytować i tworzyć programy np pod Android, bo Android to nic innego jak najzwyklejszy Linux.

a wszystkie informacje i dokumentacje sa na Google, jedyny problem wejść i samemu się z tym zapoznać, bo nikt nie będzie szukał za niego

Symbian i Bada tez posiadaj pełne dokumentacje z API tylko ściągać , PRZECZYTAĆ i zozumieć cokolwiek z tego przynajmniej trochę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...