Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komp

przemo450654

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chcę złożyć sobie nowego kompa. Tak do 2k. Kartę graficzna mam jak narazie, i nie chce wymieniać, bo kasy nie mam za dużo, a ta wystarczy. procek znalazłem taki http://www.arest.pl/produkt/Procesory/1,1,,,0,0,0,,/32662/AMD-X8-FX-8350-4-00-GHz-Turbo-4-20-GHz-BOX-AM3/
Płyta : http://www.arest.pl/produkt/Plyty-glowne/59,250,,,0,0,0,,/31570/ASUS-SABERTOOTH-990FX-R2-0-ATX-AMD-990FX-4x-DDR3-4x-PCI-E-16x-RAID-S-AM3/
Co o nich myślicie? jeszcez ram 8gb 1866MHz

6cluij.gif

Opublikowano

No 2-2.5k. Zasilacz, i dyski mam. :D
I co to takiego? Ja te rzeczy w Anglii bym kupywał. Np. Ram 200 zł taniej niż tutaj, płyta główna jakoś 100. Więc wiesz. :D

6cluij.gif

Opublikowano

No 2-2.5k. Zasilacz, i dyski mam. :D GeForce GTX650

GTX650 to $zrot, co to za zasilacz ?

GPU do wymiany, bo za 2,5k masz co o wiele lepszego.

Chyba, że planujesz kolejną zmianą w krótkim czasie.

Opublikowano

Tak planuję. Teraz mam starego procka i wgl. Więc chce wymienić to + w najbliższych 3 miechach nie mam zamiaru grać tylko ogólnie się bawić. :D A potem karta do wymiany. Więc powinna wystaczyć. :)
I jaką kartę polecasz?

6cluij.gif

Opublikowano

Tak planuję. Teraz mam starego procka i wgl. Więc chce wymienić to + w najbliższych 3 miechach nie mam zamiaru grać tylko ogólnie się bawić. :D A potem karta do wymiany. Więc powinna wystaczyć. :)

No to teraz tylko zasilacz.

Ładny zestaw pod O/C dostaniesz, więc GPU też najlepiej wydajne kup.

A, komp TYLKO do gier ?

Można się zastanowić nad platformą 2011 i ich najtańszym i7

Opublikowano

Nie tylko, właśnie do gier bardzo mało, bo jedynie w co gram w World of Tanks, + czasem jak jakaś strzelanina wyjdzie, ale to tylko BF/crysis. Ale ten mój się sypie już, 5 lat temu robiony, procek Intel Pentium D 945 chyba. Więc wiesz. Jak robię kompa to na parę dobrych latek

6cluij.gif

Opublikowano

Nie wiem jaki masz zasilacz, ale do tej karty graficznej na pewno przydałby się jakiś 400-500 W ale jakiejś sprawdzonej firmy, a nie chinola, bo wiadomo że dobry zasilacz przedłuży życie całego układu. Co do procesora polecałbym jakiegoś 4 rdzeniowca i7 ew. i5 3470 albo 2500K o dużym potencjale OC + płyta główna z lga 1155 + Pamięć RAM ddr3, też myślę tak jak ty o 8 GB z tym, że musisz oczywiście popatrzyć na specyfikację płytki jakie szybkości obsługuje. Jakieś dobre chłodzenie najlepiej żeby było ciche :)

>>>>>>b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png<<<<<<

Opublikowano

Ja kiedyś mojego złomusia składałem na części u komputerowca. Znaczy sam mi składał. I mam 550 W zasilacz. Ale chyba tego starego zostawię sobie "w razie W". A kartę znalazłem w dość dobrej cenie i wydaję mi się żę jest ok, czytałem testy itd.. Cena do wydajności jest ok. GTX 650 OC, co myślicie?

6cluij.gif

Opublikowano

A kartę znalazłem w dość dobrej cenie i wydaję mi się żę jest ok, czytałem testy itd.. Cena do wydajności jest ok. GTX 650 OC, co myślicie?

GTX650 to złom

podaj cały budżet i to co masz, bo nikt nie wie co ma ci składać

Opublikowano

Zasilacz mam 550W, więc wystarczy. Mam 1 dysk, ale to typowo do przechowywania danych typu zdjęcia. A tak to wszystko od nowa złożyć. Budżet jakieś 2k

6cluij.gif

Opublikowano

Właśnie mam na początku naklejki, a u mnie ten dysk jest dziwnie włożony i nei do końca widzę. o.O Przecież wiem, że jest napisane.
To jaką kartę polecacie? HD7770 OC?

6cluij.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...