Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przy uruchamianiu GRO błąd krytyczny Windows.

kollot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj około 11 w nocy skończyłem ściągać grę(skończyło się pathowanie, wyskoczyło Uruchom grę).

Włączyłem ją. Wszystko wyglądało ładnie, gra się włączyła (Przy uruchamianiu otworzyła się konsola Windows).
Zacząłem grać zagrałem dwa mecze. Udało mi się nabyć 3lv ''snajpera'' (Nie wiem jak on się nazywa dokładnie).
Następnie wyszedłem z aplikacji. Dzisiaj po południu uruchamiam lunchera. Nagle wyskakuje BlueScreen.

Błąd:

W skrócie brzmi to jakoś tak:
Błąd krytyczny Stop c000021a [błąd krytyczny systemu]

Zakończony ze stanem 0xc0000005 System został zamknięty

Więc nie jest to obszernie opisany błąd.

Z każdym kolejnym uruchomieniem to samo. Na forum Gro muszę czekać na akceptację przez administratora. Dlatego piszę tutaj.

To co w tej sprawie sam zrobiłem.

• Zaktualizowałem DireX
  • Ściągnąłem i zainstalowałem jeszcze raz sterowniki do karty graficznej.
  • Od Instalowałem i zainstalowałem jeszcze raz grę.

Nic nie pomogło. Dalej tak samo. Proszę o pomoc.

iPii3.png

Opublikowano

Sprzęt jaki mosiadam:

Karta sieciowa --> Atheroes L1 Gigabit Ethernet
Procesor --> Intel Pentium III Xeon (Pamięć fizyczna 3584Mb)
Karta Video --> NVIDIA GeForce GT430 (1024MB)
Dysk 1 --> 289Gb wolnego miejsca. (Tu zainstalowany GRO)
Dysk 2 --> 60Gb wolnego.

Kontroler Usb Intel Ich9

ScreenShota nie mogę wrzucić bo przy uruchamianiu od razu wyłącza się komputer.

Jeśli czegoś jeszcze brakuje to napiszcie. Dobrze by było gdybyście powiedzieli gdzie tego(czego wy potrzebujecie) szukać bo nie jestem w tym obeznany.

iPii3.png

Opublikowano

Sprzęt jaki mosiadam:

Karta sieciowa --> Atheroes L1 Gigabit Ethernet

Procesor --> Intel Pentium III Xeon (Pamięć fizyczna 3584Mb)

Karta Video --> NVIDIA GeForce GT430 (1024MB)

Dysk 1 --> 289Gb wolnego miejsca. (Tu zainstalowany GRO)

Dysk 2 --> 60Gb wolnego.

Kontroler Usb Intel Ich9

ScreenShota nie mogę wrzucić bo przy uruchamianiu od razu wyłącza się komputer.

Jeśli czegoś jeszcze brakuje to napiszcie. Dobrze by było gdybyście powiedzieli gdzie tego(czego wy potrzebujecie) szukać bo nie jestem w tym obeznany.

A dokładna specyfikacja procka?

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Nie za bardzo się znam. Nie wiem o co chodzi. Może to to :

Procesor

Jeśli to nie to napisz (Jeżeli możesz) gdzie tego szukać.

To ja się dziwię że ci w ogóle lauchner się odpalił bo duuuuuuuuuuużo za słabego procka masz.

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Jak tak to się odinstaluje i trudno się mówi. Mam jeszcze takie jedno pytanie. To normalne że za pierwszym razem uruchomiła mi się gra i chodziła płynnie? W czasie rozgrywki miałem 60Fps (Nie jest to chyba aż tak mało).

iPii3.png

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Jak tak to się odinstaluje i trudno się mówi. Mam jeszcze takie jedno pytanie. To normalne że za pierwszym razem uruchomiła mi się gra i chodziła płynnie? W czasie rozgrywki miałem 60Fps (Nie jest to chyba aż tak mało).

Czy ty przypadkiem innego procka niż masz nie podałeś ?

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Szczerze mówiąc sam się trochę już gubię. Niby nazwa się zgadza. Jest może jakiś program do sprawdzenia sprzętu? Wydaje mi się że nie ten procesor mogłem podać. Bo gdyby był jedno rdzeniowy to nie chodziły by mi płynnie gry takie jak Dishonored, Mass Efekt 3, AcBratherhood. Prosił bym o jakiś program do sprawdzania sprzetu (Jeżeli taki istnieje).

iPii3.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc sam się trochę już gubię. Niby nazwa się zgadza. Jest może jakiś program do sprawdzenia sprzętu? Wydaje mi się że nie ten procesor mogłem podać. Bo gdyby był jedno rdzeniowy to nie chodziły by mi płynnie gry takie jak Dishonored, Mass Efekt 3, AcBratherhood. Prosił bym o jakiś program do sprawdzania sprzetu (Jeżeli taki istnieje).

Wpisz w menu start Menedżer urządzeń i tam wejdź do tego Menedżera urządzeń i wbij na zakładkę "Procesory" i tam ci będzie pisać

1391961391-U712132.jpg

Opublikowano

Dobra do zamknięcia. Gra działa. Przez Datamn~1.EXE pokazywało mi zły procesor i zużywało 80%. Gdy odznaczyłem w msconfig'u --> uruchamianie --> Datamn wszystko działa. Jestem tylko ciekawy od czego jest ten Datamn. Jeżeli ktoś wie to niech napisze.

iPii3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...