Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak dobrze wtopić postać z metina z gry :d oraz tło jakie zrobić :D

SiwyTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zrobić sygnaturkę z 2 postaciami z metina (wyciętymi) i problem jest że nie wiem jakie dobrać do nich tło (jakie zrobić oraz nie wiem jak wtopić takie postacie) :D Za jaką kolwiek pomoc będą lajki i te 5 gwiazdek :D

Opublikowano

Dlatego właśnie mówię żebyś poczytał kilka bo w jednym znajdziesz jak zrobić tło smudge, a w drugim np. połączenie tekstury z gradientem. Ja ci nie napiszę jak zrobić tło które będzie dokładnie pasowało pod te postacie czy też tematykę. Ogarnij tego tuta co podesłałem i oblukaj kilka technik robienia tła w tutorialach na forum.

Opublikowano

Jeżeli jesteś początkujący to jest fajny sposób na tło, które na pewno nie będzie odstawać od postaci. Robisz nowy dokument -> wklejasz render i go powielasz tak, aby zakryć całą przestrzeń roboczą -> bawisz się smużem, rozmyciami itp. tak, aby wyszło coś ciekawego. Następnie umieszczasz na tym swój render i pozostaje tylko umiejętnie go wtopić (smuż, textura, c4d - tutaj musisz poczytać tutoriale, bo tego nie da się tak na szybko wytłumaczyć).

Opublikowano

1366352976-U406713.png

Moja sygnaturka w gimpie. Troche za lekko wtopiłem smużem na drganiu, na wielu warstwach,

Kolory mozna zmienic, aby pasowaly do rendera

image.png 

Opublikowano

Takich oczejebnych boków nie da sie wtopić. No jedynie w oczojebne tło

Aha :< no to lipa trochę xD ale bez spamu żeby nie było to pytanie jakbym zrobił ss'a z gry bez tego świecącego to dałoby się wtopić ? :D

Opublikowano

Covver jak się chce to można ale trzeba by się pobawić smużem i na końcu gradientami żeby dopasować render. Tak jak mówiłem - najlepiej gdybyś poczytał kilka poradników i tam masz wszystko wyjaśnione. Powoli sobie dojdziesz co i jak zrobić. Nie ma sensu tłumaczenia Ci tu bo po tym jak wtopisz postać i zrobisz tło zaczną się rodzić kolejne pytania dlatego lepiej przeczytać poradniki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...