Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Shakes & Fidget - Poradnik jak grać magiem od Podstaw !

Rojus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , w dzisiejszym TuTku mniej więcej wytłumaczę grę magiem w Shakes & Fidget : )

Więc na wstępie to taka zasada , Nie wydawaj kaski !

Dobrze jeśli już zrobiliśmy sobie naszą postać to pierwsze co powinniśmy zrobić to potwierdzić swój adres e-mail. Ok , jeśli już potwierdziliśmy to udajemy się do Stajni i kupujemy sobie Gryfosmoka!

Dobrze , to teraz możemy zacząć robić karczmę i tak dalej i tak dalej aż do 10 poziomu kiedy otrzymujemy klucz do 1 lochów , Powinniśmy zaopatrzyć się w grzyby dla naszej postaci , możemy zrobić Order przyjaźni lub kupić je od grzybiarza. Powinniśmy posiadać około ~50 idziemy do Gabinetu Magii i kupujemy Wszystko z Inteligencją ( używamy [ Nowy Towar ] ) oraz Mikstury ! Następnie idziemy do Zbrojowni i kupujemy broń około (~40) z Wytrzymałością albo Inteligencją kupujemy resztę przedmiotów i idziemy na lochy Wbijamy je aż do Artefaktu ! : ) Mniej więcej na początku tak powinno się zaczynać a potem to jak kto uważa : )

Poradnik by Gonzik98 :)

1359788419-U703653.jpg

Opublikowano

Szczerze???

• Żółty i czerwony dają po oczach.
  • Nieestetycznie zrobione
  • Po przeczytaniu tego bym nie wiedział co mam robić... -.-
  • Opisz coś więcej...
  • Podziel to na części ....

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Lol ... po co to ? 50 grzybków w dupę ... Grzybki chomikuj do 200 lvla na smokogryfy, a nie wydawaj na pierdoły typu miksy czy lochy ...Ja jedynie grzybów na eventach używam i czasami kupując gryfosmoka który na 200+ lvlu jest bardzo przydatny.

Loch jak ma się zrobić to się zrobi, nie trzeba w niego tyle inwestować... Teraz zrobi lochy pogra te 15 lvli i jak dobrze postaci nie rozwinie, to dupa mu z tych lochów, bo nie będzie dawał rady dalej -,-

Opublikowano

Dobry poraadnik , jednagze cos moglbys dopisac , nie wszystko jest objasnione ... czegos tu brakuje , malo estetyki rowniez.

Fear has the eyes of a child.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Powiem szczerze TuT słaby, nie wiadomo co robić dalej i zrobione tylko w 2 pkt

1. Zrób Maga

2. Inwestuj w int i wytrzymałość.

A pozatym to nie ma być tak opisane tak jak ty to zrobiłeś tylko trzeba opisać to bardziej w stylu TuT a ty to zrobiłeś obojętnie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Niestety ale jak powyżej "poradnik" całkowicie nie przydatny a poza tym ja gdy grałem w sf zostawiałem sobie smokogryfa na wyższy lvl (weekend epicki) a nie tracić na początku chyba, że tankujesz grzybki co chwile.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich , w dzisiejszym TuTku mniej więcej wytłumaczę grę magiem w Shakes & Fidget : )

Więc na wstępie to taka zasada , Nie wydawaj kaski !

Dobrze jeśli już zrobiliśmy sobie naszą postać to pierwsze co powinniśmy zrobić to potwierdzić swój adres e-mail. Ok , jeśli już potwierdziliśmy to udajemy się do Stajni i kupujemy sobie Gryfosmoka!

Dobrze , to teraz możemy zacząć robić karczmę i tak dalej i tak dalej aż do 10 poziomu kiedy otrzymujemy klucz do 1 lochów , Powinniśmy zaopatrzyć się w grzyby dla naszej postaci , możemy zrobić Order przyjaźni lub kupić je od grzybiarza. Powinniśmy posiadać około ~50 idziemy do Gabinetu Magii i kupujemy Wszystko z Inteligencją ( używamy [ Nowy Towar ] ) oraz Mikstury ! Następnie idziemy do Zbrojowni i kupujemy broń około (~40) z Wytrzymałością albo Inteligencją kupujemy resztę przedmiotów i idziemy na lochy Wbijamy je aż do Artefaktu ! : ) Mniej więcej na początku tak powinno się zaczynać a potem to jak kto uważa : )

Poradnik by Gonzik98 :)

To poradnik dla ułomnych czy od ułomnego?

Skasuj to i opuść te forum dziecko...

Opublikowano

Kozak :X napisał lepiej. Ja te podstawy od początku znałem.

PS. Jak założyłem konto to uzbierałem najpierw 10 golda i kupiłem -30% a grzybki se na lochy zostawiłem

Czy was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu + ?

Opublikowano

Tutek moim zdaniem beznadziejny;/

Tak naprawde za wiele on nie pomaga nowym graczom.

Ale + za chęcie dla ciebie (niestety limik wykorzystalem)

3b2cf76ad4ac5.png

Opublikowano

Słabe, 50 grzybów w tyłek, to jest głupota z tymi grzybami i zmianą towaru, co Ci da dobry początek? Stracisz 50 grzybów = miesiąc smokogryfa, grając normalnie i tak zrobisz te lochy.. jak można nie umieć grać w tę grę..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...