Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] LC Global Zaklinacz Początek gry

Zerax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo zaczynam grać w LC zaklinaczem i mam do Was kilka pytań:

Jak sprawdzić czy lider gildi założył mi blok expa 50%

Farmienie/Nabijanie PU na mobach z takim samym lub 1 levelem wyższym od naszego(białe nazwy)tak?

Wbiłem 10 LV czy powinienem odczekać 24H aż skończy się bonus expa?

Jakim bulid skili wybrać (jeśli jest) preferuję zaka pod Exp nie pvp

No narazie to wszystko

a jescze jedno za pomoc oczywiście + ;)

Szukasz FishBota Blokady HS M2Boba a może Wykrywacza Metinów I Rud? Ta uniwersalna paczka zawiera to wszystko

http://www.sendspace.pl/file/bf181fba1251dd7b4dd888e

Opublikowano

1. Wchodzi w menu gildii -> druga zakładka (informacje) i tam masz w przedostatniej kolumnie EXP. Jeżeli masz wpisane 50% to masz bloka.

2. Tak. Mobki z Twoim lvl'em dają Ci najwięcej PU. Najlepiej więc farmić na potworach białych. Tutaj masz dokładnie opisane procentowo:

http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/Potwory

3. Moim zdaniem możesz bić dalej. Co prawda będziesz miał te 50% expa więcej, ale czekając 24h nabijesz już troszkę PU. :)

4. To w takim razie idziesz na Specjalistę. Najważniejsze są skille pasywne. A z aktywnych wykupujesz na pewno przemiany no i skille atakujące. Zdania są podzielone, musisz sprawdzić po prostu co Ci się przyda. Tutaj masz wszystkie umiejętności zaklinacza (aktywne i pasywne):

http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/Zaklinacz%3A+umiejętności
Opublikowano

Elo zaczynam grać w LC zaklinaczem i mam do Was kilka pytań:

Jak sprawdzić czy lider gildi założył mi blok expa 50%

Farmienie/Nabijanie PU na mobach z takim samym lub 1 levelem wyższym od naszego(białe nazwy)tak?

Wbiłem 10 LV czy powinienem odczekać 24H aż skończy się bonus expa?

Jakim bulid skili wybrać (jeśli jest) preferuję zaka pod Exp nie pvp

No narazie to wszystko

a jescze jedno za pomoc oczywiście + ;)

Stary nie graj w to badziewie zaraz zaczną Ciebie na tym popierdolonym forum od Noobów jechać i spamować jak ja teraz a Cała ->

Miyoshi.

<-

Pewnie dupy im jeszcze daje bynajmniej tak to jest ze szmatami xD

Opublikowano

UP Tobie radze tylko ogarnąć się.Czy ja pytałem o to czy mam grać czy nie?Dział jest po to ,aby tu pisać tak?Gra mi się podoba więc nie widzę w tym problemu?Spamować może owszem będę kretyni.Teraz kwiestia Miyoshi jest w dziale od dawna pamiętam już z czasów jak miała jescze 250 postów wtedy była spoko i nadal jest,może warna Ci dała i teraz takie śmieci piszesz.

Co do tematu to proszę zostawić otwarty wszelkie inne pytania dot LC będę zadawał tutaj.

Szukasz FishBota Blokady HS M2Boba a może Wykrywacza Metinów I Rud? Ta uniwersalna paczka zawiera to wszystko

Opublikowano

Zaklin doś dobry jest , mocny hit itd , ale nie polecam gry na globali , zjebali tak sprawe już nie ma tej atmosfery sprzed 3 lat

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

UP nie wiem jaka atmosfera była 3 lata temu ta mi odpowiada jest kultura klimat.b ogarnięci ludzie.Grał będę na globalu wszelkie pytania będę pisał tutaj.Temat można wyczyścić.

UP : Prosze Cie popraw sygnature...Dałeś/Taka to On czy Ona?

Opublikowano

UP nie wiem jaka atmosfera była 3 lata temu ta mi odpowiada jest kultura klimat.b ogarnięci ludzie.Grał będę na globalu wszelkie pytania będę pisał tutaj.Temat można wyczyścić.

UP : Prosze Cie popraw sygnature...Dałeś/Taka to On czy Ona?

Uuuuu niezgodze sie z toba 3 lata temu bylo zajesbiscie lecz i tak niebrakowalo noonow dzieci tak dzis ktos ci nick rozwali w 20min i nic nie kupisz ani sprzedasz

polecam gre zaklinem na 70lvl ma super skila ;)

licze na + ;)

Opublikowano

wszyscy tylko narzekają na globala , czemu? bo trzeba poświęcić czas żeby do czegoś dojść? atmosfera zawsze się zmienia , zmienia się gra zminiają się ludzie , w samej grze nic ciekawego moze nie odnajdziesz czego na privach nie ma , ale się inaczej gra niż na privie , gildia , wspolny exp to nadal jest przyjemne

według mnie oczywiście .

co do zaklina

spec jest tani w utrzymaniu więc raczej jego Ci polecam, chociaż sam mam zamiłowanie do elementala który po 110+ ładnie już zaczyna bić :)

21bn1va.jpg

I see the children in the rain like the parade before the pain
I see the love, I see the hate, I see this world that we can make

Opublikowano

NIE PROSILEM O RADY CZY MAM GRAĆ CZY NIE TO JUŻ CHYBA MOJA DECYZJA TAK?

Co do mojej gry dla zaklinacza będzie lepszy koń czy smok?

Smok, który nie jest wierzchowcem, podnosi Ci statystyki (def, def magiczny, dmg, dmg magiczny) i jego zawsze zostawiasz jako towarzysza! Koń z kolei jest przydatny do buffów. Dlatego radziłabym Ci na początku wyexpić sobie konia, który przed zamianą w wierzchowca także Cię wspomoże w walce. :P Po wbiciu mu 37 poziomu, zrobisz sobie smoka i jego nie zamienisz w wierzchowca!

Opublikowano

Zaklin doś dobry jest , mocny hit itd , ale nie polecam gry na globali ,

zjebali tak sprawę już nie ma tej atmosfery sprzed 3 lat

A ja właśnie polecam gre na Globalu Co z tego że już nie ma atmosfery globalnej na serverze Ale jest atmosfera gildyjna :) I powiem tak każda klasa ma swoje plusy i minusy Moją oficjalną postacią na globalu jest tytan Ale ostatnio bawiłem się templariuszem I powiem wam tyle Exp templariuszem motywuje do dalszej gry :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Zrobiłem SS ,które z pasywnych mam pozostawić? Narazie wymaksowałem jeden,zresztą oblukajcie SS

Skil jaki wymaxowałem to: Przeklęta Dusza"

http://www.tinypic.pl/jjh8tkybth66

Opublikowano

Pasywne skille maksujesz wszystkie. Dopiero na wysokich poziomach, kiedy umiejętności pasywne dodają śmieszne wartości (np. 50 obrony - nie wiem jak jest w przypadku zaklinacza), a kosztują duże ilości złota, to zostawiasz.

http://polski-lastchaos.wetpaint.com/page/Umiejętności+pasywne+specjalisty

Nie wykupuj tego ostatniego - Inteligencja Zaklinacza

Opublikowano

na poczatku polecam wkupic pasywy na 4lvl zeby na poczatku cos pu zaoszczedzic ;p

A moim zdaniem to głupota. Lepiej wykupywać wszystko na bieżąco i później nie zastanawiać się ile jeszcze trzeba, aby wymaxować. Poza tym po 40 lvlu łatwo zdobyć duże ilości PU na questach.

Opublikowano

Ok maxuje duchy oddałem teraz quest na pasku i dostałem sporo PU i już nie mam prawie ;> pasywne przed 31 mam wszystkie wymaxować tak na 100%?

Tak. Skille pasywne są bardzo potrzebne do dalszego expienia. Można by rzec, że skoro idziesz na specjalistę to duszki nie są Ci potrzebne, ale to bzdura, bo do 31 lvl'a biją razem z Tobą.

Opublikowano

poza tym pasywki dla duchów mają wpływ na przemiany jak się nie mylę , a po wybraniu speca nie możesz ich wyuczyć się już ( znikają duszki to i możliwość "polepszenia " ich )

21bn1va.jpg

I see the children in the rain like the parade before the pain
I see the love, I see the hate, I see this world that we can make

Opublikowano

poza tym pasywki dla duchów mają wpływ na przemiany jak się nie mylę , a po wybraniu speca nie możesz ich wyuczyć się już ( znikają duszki to i możliwość "polepszenia " ich )

Wzmocnienie ducha ognia + wzmocnienie ducha wiatru = przemiana w demona

Wzmocnienie ducha wody + wzmocnienie ducha ziemi = przemiana w puszkę

Więc tak jak maro pisał, wyuczaj.

Opublikowano

Nie wiem czy wiesz albo czy kto już ci mówił ale jak masz skille te do 31 lvl NIe maksuj ich na full bo to bezsens > np masz skil na 31 lvl + który p[otrzebuje 1 lvl danego skilla który jest nba np 14 lvl To wymaksuj tylko 1 lvl tego skila Zaoszczędzi8sz tak na PU Taka jest moja skromna podpowiedz

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...