Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki jest sens, po co, za ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko, jaki jest sens tworzenia własnej gry WWW? oczywiscie watpie ze dla przyjemnosci graczy, chodzi pewnie o kase co? :D no i za ile mozna takie cos postawic?

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Sens jest i to według mnie duży. Na takie gry jest zapotrzebowanie. Wydaje mi się, że nie wszystkie gry są robione dla pieniędzy, choć niewątpliwie większość firm idzie w ilość swoich produktów, a nie w jakość czyli liczą na łatwą i szybką kasę.. Ale jeżeli lubisz to co robisz i gra jest naprawdę dobra i jest na tyle oryginalna to nawet z jednej gry da się wyżyć. Mogę jeszcze dodać, że robiąc grę tylko dla pieniędzy i nastawiając się na szybki zysk to nic z tego nie będzie. A co do kosztu postawienia takiej gry to niewątpliwie zależy od ilości graczy ale wydaje mi się, ze wkład w wysokości 500zł spokojnie wystarczy, a do tego dodajmy przypuszczalne zyski, to gra sama się utrzyma, a do tego jeszcze wyjdziesz na swoje ;)

Opublikowano

Jak zrobisz w 100% swoją grę z płatnościami to prawdopodobnie serwer opłaci się sam. Więc w najlepszym wypadku jedynie kasa na kilka pierwszych opłat serwera.

A jeżeli nie umiesz pisać gry to tak jak pisał bnmbb - 500zł+

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...