Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dosyć mała liczba FPS

nek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czemu FPSy spadaja ponizej 40 w niektorych miejscach nawet z komendami pozwalajacymi zwiekszyc liczbe FPS. Gram na rozdzialce 1440x900, ustawienia LOW. Moze ktos poradzi co zrobic w takim wypadku, formata robilem wczoraj ;/ . Moj pc:

Procek: Intel Core i5 650 / 2 x 3.20 GHz BOX
Ram: 4GB
Karta graf: Gigabyte Radeon 5770 HD 1GB
Zasilacz: OCZ TECHNOLOGY OCZ600MXSP 600W

Płyta Główna: GIGABYTE GA-P55A-UD3

Obudowa: Cooler Master Elite 330 Black

Opublikowano

lol podałeś mi obudowe.. .zmień obudowe to bedziesz mial 92384234 fps(joke) powiem tak... 2 rdzeniowy procek Cie eliminuje na początek, grafika no dosyc udana ta 5770 HD kiedys taka mialem no i ramu musisz dać tak zeby bylo minimum 8GB 1600MHz, ja mialem 4 rdzeniową i5 jakoś 3,6 czy 3,8GHz no i taką samą karte i mialem na low w full HD ~90 FPS ... więc albo wymienisz procek, dolozysz ram, i grafike sprzedasz i kupisz 6970 bodajże 100 zł teraz drozsza niz 100 zł a o wiele wydajniejsza albo nowy komp to zalezy

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

lol podałeś mi obudowe.. .zmień obudowe to bedziesz mial 92384234 fps(joke) powiem tak... 2 rdzeniowy procek Cie eliminuje na początek, grafika no dosyc udana ta 5770 HD kiedys taka mialem no i ramu musisz dać tak zeby bylo minimum 8GB 1600MHz, ja mialem 4 rdzeniową i5 jakoś 3,6 czy 3,8GHz no i taką samą karte i mialem na low w full HD ~90 FPS ... więc albo wymienisz procek, dolozysz ram, i grafike sprzedasz i kupisz 6970 bodajże 100 zł teraz drozsza niz 100 zł a o wiele wydajniejsza albo nowy komp to zalezy

Ja mam mlodszego brata podkreconego na wydajnosc 5770 i ciskam w bf3 na low w 1920x1080 srednio ~60 klatek (czasami nawet 70-80 w wiekszej akcji zadymie <40fps) Kup chlodzenie na procka (polecam te) i krecisz go. 4 gb ramu starczy spokojnie nie musisz miec koniecznie 8 czy 16. Ustaw tylko ich taktowanie na 1600.

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Co ty gościu sr*sz? Ja na Core2 Duo E8400, 2GB ddr2 i radku 6670 od ASUS'a ciśne na low 50FPS w rozdziałce 1440x900.

Pewnie masz syf na kompie. Powyłączaj zbędne programy obciążające procesor, użyj CCleanera. Możesz też ustawić wyższy priorytet procesowi bf3.exe

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Komp był przed wczoraj formatowany, zadnych gier nie ma oprocz BF3, ccleanerem czyszcze caly czas i dalej nic nie pomaga, nie wiem ... w biosie cos ustawic zeby lepiej chodzilo ? Stery mam najnowsze

Opublikowano

Komp był przed wczoraj formatowany, zadnych gier nie ma oprocz BF3, ccleanerem czyszcze caly czas i dalej nic nie pomaga, nie wiem ... w biosie cos ustawic zeby lepiej chodzilo ? Stery mam najnowsze

Poleciłem koledze posprawdzać konkretne wersje catalystów :DD

WG. mnie tutaj jest winowajca.

Opublikowano

Miałem tą kartę Winowajcą są stery (12.6 jest sporo lepiej) Miałem cały czas bez spadków poniżej 40fps w FullHD na średnich detalach.
Teraz posiadam 7870XT od Sapphire i cały czas +50fps w Ultra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...