Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zintegrowana Karta Graficzna

RajTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam pytanie i problem xD

Otoz mam zintegrowaną karte graficzną 128 mb (wiem ze zjeb** :<) i chcialbym wymienic karte graf na normalna, lecz z wiecej ram.

I mam pytanie czy jak mam zintegrowana karte graf to moge do plyty glownej podczepic normalna karte graf ? Czy nie da rady i musze kupywac nowe czesci :P

Jesli mam kupywac nowe czesci to powiedzcie co mam wymienic zeby weszla mi normalna karta graf, gdyz na tym syfie (mowie o karcie graf.) nie da sie grac ;\

Za pomoc daje Lajki

Pozdrawiam :D

Up. Jeszcze jedno pytanie ;p

Powiadaja ze jak ma sie zintegrowana karte graf. to mozna podkrecac mb z ramu :D

Na ile moge max podkrecic MB majac 4 gb ram ?

Opublikowano

Ja bym ci polecil radeona hd4890 za 250 i jakis zasilacz 500w za 150 najlepiej jakiejs dobrej firmy

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Ale czy na zintegrowanej karcie graf bd mogl podlonczyc normalna ?

I czy moj zasilacz jest do dupy czy taki sobie ? :P

Chodzi mi o taka karte graf z okolo 512 mb :P

Opublikowano

Zasilacz nie jest najgorszy ale pod te karte 500 chyba trzeba, ewentualnie jak chcesz jeszcze taniej to hd4870 za 200 lub hd4850 i te powinny ci isc normalnie a przynajmniej ta najtansza

4850 za ok 150 aie uda kupic

apropo to karte mozesz normalnie podlaczyc, tylko gniazdo od monitora sie zmieni z plyty na te w karcie

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Mi chodzi szczegolnie o gry. Zeby sobie zagrac np w arma II, Gohic IV itp.

I czy na tej karcie hd4870 poszedlby mi bez lagow Arma II Dayz ?

Opublikowano

Tylko po co mu 48xx na takim złomie ? Zbieraj na nową platformę, bo tego co masz nie opłaca się ulepszać. Szukaj słabej kraty typu GT8xxx/9xxx za 100 zł

Opublikowano

Nie poszedłby, zresztą nawet jak by poszedł to mało by to dało. Kup jakiegoś 8600GT albo coś takiego, więcej nie ma sensu

Opublikowano

a jakbym zakupil ten 8600GT to poszedlby mi ten Dayz ? xD

Jak narazie mam dayz ale troche przycina na najslabszych wymaganiach :P

Ale co sie dziwic z taka grafika ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...