Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Samochód do ucieczek drużynowych

fatumboba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakładam temat,żeby poradzić się bardziej doświadczonych graczy World'a o to, który samochód dobrze się spisuje w ucieczkach drużynowych. Chodzi mi głównie o dobrą masę samochodu i dobre możliwości w taranowaniu i przepychaniu radiowozów. Tak wiem,że dużo można osiągnąć dodatkowymi umiejętnościami, ale chce zrobić sobie wóz jak najlepszy do ucieczek. Dlaczego założyłem ten temat? A no dlatego,że będąc fanem Most Wanted byłem pewny iż Ford Mustang Boss będzie idealnym samochodem do taranowania policji. Jak się okazało jest on bardzo dobry w moich rękach w sprintach,dragach i na torach za to z ucieczce lub pościgu radiowozy rzucają nim jak kukiełką. Strasznie źle odwzorowali Muscle Cara jakim jest Mustang w Worldzie. I teraz pytanie, który samochód spełni te wymogi? :) Szczerze klasa jest mi obojętna. Może być w przedziale od E-S. Zaznaczam,że chodzi mi o samochód za IGC.

P.S. Jeśli możecie to podawajcie dwie opcje. Najlepszy według was za IGC i najlepszy za SB.

Dzięki wielkie za wszystkie konkretne odpowiedzi. Wybiorę ten, który będzie najczęściej wypisywany ;)

Opublikowano

Ok, według mnie za SB bezkonkurencyjny był Ford Mustang RTR-X, ale nie można go już kupić. Nie widzę teraz wozu za SB, który byłby jakimś koxem w pościgach.

Za IGC oczywiście Ford Mustang Boss 302 '12.

Nie wiem dlaczego ci nie podpasował, ogółem to Mustangiem często zarzuca na boki, ale jak już to opanujesz i się do tego przyzwyczaisz, to nie ma na niego mocnych.

Jeżeli nie Mustang to polecam Astona Martina DBS, dobrze sprawdza się w pościgach, jest podobny w prowadzeniu i osiągach do V12 Vantage.

Opublikowano

W Mustangu nie podpasowało mi to,że był to mój ulubiony wóz do pościgów w pierwszym Most Wanted i prawdopodobnie patrze przez pryzmat tamtego wozu. Tutaj w World, Mustangiem nie tylko rzuca na boki,ale każde uderzenie radiowozu może skończyć się dla nas dachowaniem lub jazdą ekstremalną na dwóch kołach ;) Już nie raz zdarzyło mi się także najechać na krawężnik i dosłownie wywrócić. Jak dla mnie model samochodu jest zrobiony tutaj strasznie słabo, to nie jest Muscle Car ;P Myślałem,że może jest jakiś samochód podobny w zachowaniu do starego Mustanga z Most Wanted. Może nie najszybszy i zwrotniejszy,ale twardo trzymający się ziemi i potwornie ciężki ;) Tak jak pisałem chce zrobić typowy samochód do pościgów, tylko i wyłącznie.

P.S. Tak zauważyliśmy z kumplami,że karty, które wybieramy po zakończeniu wyścigu są z góry ustalone i nie ma znaczenia czy wybierzemy lewą,środkową etc. Jeździliśmy ze znajomym wyścigi, a trzeci, który stał w mieście powiedział nam,że ktoś ze znajomych wylosował unikalną część i zapytał się kto. My dopiero wyścig skończyliśmy i faktycznie po tym jak to powiedział, otworzyłem kartę i była przekładnia ultra.

Opublikowano

Jeśli chodzi o samochód za SB do pościgów to któryś z wersji Juggernaut Edition.

Aktualnie w grze dostępny w tej wersji jest tylko Ford F-150 SVT Raptor. (inne zostały niedawno wycofane)

Jeśli chodzi o auto za IGC do pościgów to widziałem dużo graczy ścigających się Lamborghini LP650 i muszę powiedzieć że dobrze im "szło".

Aktualnie w grze najlepszy to Mustang. Wiem że niektórzy nie lubią go, ponieważ czasem zarzuci, ale mi się nim fajnie jeździ. jest bardziej emocjonująco. ;)

Trzeba poczekać na rotacje w następnym tygodniu, może ona coś lepszego przyniesie. :)

Opublikowano

No ok ;) Widze,że obaj mówicie o Mustangu więc pozostanę przy nim :) Tylko teraz nie wiem,bo chcąc zrobić Mustanga pod pościgi musze zrezygnować z normalnych wyścigów nim i zakupić inny samochód :)

By the way peter711, co do tych rotacji. Jak to wygląda? Zmieniają się samochody? Ich ceny? Coś jeszcze?

Opublikowano

No ok ;) Widze,że obaj mówicie o Mustangu więc pozostanę przy nim :) Tylko teraz nie wiem,bo chcąc zrobić Mustanga pod pościgi musze zrezygnować z normalnych wyścigów nim i zakupić inny samochód :)

By the way peter711, co do tych rotacji. Jak to wygląda? Zmieniają się samochody? Ich ceny? Coś jeszcze?

Jeśli chcesz aby lepiej Ci się jeździło pościgów to wkładaj 5 skilli po pościg.

Np. Czas działania Malocha, Czas działania Katapulty, Siła kolizji x2, a w ostatnim obojętnie np. Radar na policję.

Podczas wyścigów jest niepotrzebny maloch (nie zawsze) a zamiast tego np. Katapulta. (moc i przedłużenie)

Nie ma jakiegoś wymogu, że jednym samochodem możesz tylko do jednego trybu gry się zapisać. Ale samochód powinno się przeznaczać do jednego trybu gry.

Zmieniają się tylko samochody, które są za IGC. Np. Dzisiaj jest Mustanga za IGC, a po rotacji może go nie być. (EA informuje o tym)

Patrz tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/736691-info-rotacja-samochodw-aktualizowane/

http://www.mpcforum.pl/topic/773798-samochody-za-igc/

Opublikowano

Bmw m3 gts jest bardzo dobry do pościgów, przyśpiesza bardzo dobrze, skręca też spokojnie można nim przywalić w blokadę policyjną i jechać dalej bez żadnego problemu.

Szczery aż do bólu.  <3

SO0xVCX.jpg

Opublikowano

Za IGC do pościgów osobiście używam BMW M6 Coupe , jednak bez skilli do niczego to auto ci się tam nie nada.
A za SB.. pamiętam jak kiedyś był dostępny Moloch Edition Dodge Vipera.. świetny samochód i miło by było gdyby ponownie go udostępnili za SB :)

22fu7of2onif.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...