Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]ADC

Cwieku2406

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Caitlyn to jeden z najlatwiejszych Ad carry... Daleki range pozwala bez problemu last hitowac . Ponadto ma skill, ktory genialnie harrasuje, pulapki, ktore pozwalaja zabezpieczyc sobie krzaczki i odskok jako taki maly escape ability. Jej ulti sluzy do dobijania wrogow pod turretem ^^. Ogolnie w team fightach moze ona ustawic sie dosc daleko, bo range ma najwiekszy w grze i wycinac ludzi. :)

Opublikowano

Dobra moim zdanie dla poczatkujacego gracza adc to niezla ashe (carry so hard) :D

slow (AOE)

stun

wizja na mape

Jeszcze itemy jakie (JA) KUPUJE

nagolemki berka na furie

kosa statikka

krwiopijec

ostrze nieskonczonosci

widmowy tencerz

krwiopijec

KOLEJNOSC OCZYWISCIE OBOJETNA :D

DAJ LIKE NIE ZALUJ ;)

Opublikowano

Ashe, to jest jeden z trudniejszych ad carry, wiec nie gadaj glupot. Nie ma zadnego escape ablity, ulti nieraz trzeba konkretnie wymierzyc na drugi koniec mapy, co poczatkowy gracz spartaczy. Nawet jej wizji trzeba umiejetnie uzyc.... To na prawde nie jest latwy ad carry, uwierz mi ;)

Opublikowano

pod szybkość ataku dobry jest teemo, ale jak chcesz AD to polecam YI bardzo łatwo zrobić mu ogromną szybkość ataku przez ulti, które ma mały czas odnowienia, albo jak zabijesz z ulti wroga to sie all skille odnawiają ogółem YI kosi, możesz też nim iść na jungle, i zabójczy pasyw co kilka hitów (chyba 6 albo 8) robi podwójny hit więc jak masz 300 ataku walnie 600 a jak jeszcze kryt wejdzie to 1200hp bierze, do tego jeszcze możesz robić krwipijec.

@edit i cena tylko 450ip :) więc możesz kupić yi i caitlyn którą też polecam

Opublikowano

Ez jest dobry w early i mid game, w late troche slabnie.

Jezeli ciezko Ci sie gra Caitlyn, to na prawde slabo grasz ad carry, albo masz syndrom solo toperow, tzw. "syndrom wpier*alania sie". Na solo topie gra znacznie rozni sie od bota, poniewaz na Ad carry jest bardzo papierowy. Na poczatku, do okolo 10 minuty MASZ TYLKO FARMIC MINIONY, tzn. lasthitowac je. Staraj sie nie pushowac linii, zeby nie nadziewac sie na gank. Jezeli masz supporta, takiego jak min. Leona, czy Blitz, musisz tez uwazac na to, kiedy przeciwnik dostanie stuna, badz zostanie przyciagniety, wtedy caly ogien na niego, ale nie gon go pod zadnym pozorem pod turret. Pulapki rozkladasz na koncu i poczatku krzakow i ewentualnie w krzakach na wodzie. Tej ucieczki uzywasz tylko i wylacznie do uciekania, poniewaz przeciwnik dodatkowo dostaje slowa. Caitlyn jest najlatwiejsza, ze wzgledu na daleki range. Na poczatku najdluzszy w grze (650), dzieki czemu mozesz bezkarnie bic miniony i ze skilla "q" harrasowac przeciwnikow bez oporu. Sprobuj zagrac Caitlyn ostroznie do 10 minuty i FARM SIE bez konca, bo ADC musi miec bardzo duzo farmy i zabic, wtedy robi sie rzeznie.

Opublikowano

Ja na początek polecam Ashe, Sam się nią uczyłem grać. Łatwa do ogarnięcia. Większość innych postaci adc ma oparte umiejętności na jej skillach.

Ma dużego dmg, slow'a główne zalety, przeciwnikowi trudniej uciec przed Tobą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...