Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić z oznakowanym gołębiem?

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem gołębia oznakowanego czerwoną opaską na kostce. Numer to Pl 8142 czy jakoś tak. Co mam z nim zrobić ?

-----------------------

Jak ktoś napisze "wpierdolić" to leci raport, pytam poważnie.

21515.jpg

Opublikowano

Wypuścic, oznaczają go po to żeby za parę lat go np. napotkać coś jakoś w ten deseń. Nie znam się na tym.

//nieregulaminowa sygnatura - zew. link

//BR3ND

Opublikowano

nakarm i wypuść

to czyjś gołąb z hodowli, lata pewnie w zawodach albo wystawiany na wystawy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czym nakarmić i jak złapać? Mój mały pies go troche pogonił bo chciałem sprawdzić, czy może wylecieć (oczywiście nic mu nie zrobił bo go pilnowałem ) . Wznosi się tylko na 0,5m . Do tego zbliża się noc , więc nie wiem czy zdąrze go nakarmić . Może poczekać na posesji do jutra? A , i jak pies przy nim stał strasznie się trząsł , tylko ze strachu czy jak?

21515.jpg

Opublikowano

jak zbliża się noc i masz go przy sobie to go nakarm poszukaj na necie czym się żywi ale pewnie chleb i jakieś zboże wystarczy a jak nie może się wznieść to weź go do weterynarza bo może mieć coś ze skrzydłem.

Opublikowano

Akurat miałem brame otwartą gdy gołąbek mi wyleciał w las. Wznosił się tak jak mówiłem na około metr . Mieszkam na wsi więc gołąb pewnie z tąd . Dodam , że był biały, miał taki dziwny dziób ( troszkę chropowaty, coś jak małe górki , ale bez odstępu ) i czarny ogon . Chce wiedzieć jaka to jest rasa i czy przeżyje .

21515.jpg

Opublikowano

Akurat miałem brame otwartą gdy gołąbek mi wyleciał w las. Wznosił się tak jak mówiłem na około metr . Mieszkam na wsi więc gołąb pewnie z tąd . Dodam , że był biały, miał taki dziwny dziób ( troszkę chropowaty, coś jak małe górki , ale bez odstępu ) i czarny ogon . Chce wiedzieć jaka to jest rasa i czy przeżyje .

gołąb, nie przeżyje za mało hp miał jak go wypuściłeś.

Opublikowano

Znalazłem gołębia oznakowanego czerwoną opaską na kostce. Numer to Pl 8142 czy jakoś tak. Co mam z nim zrobić ?

-----------------------

Jak ktoś napisze "wpierdolić" to leci raport, pytam poważnie.

Ha Ha Ha rozjebało mnie to Wpierdolić ^^ .

Tak jak ci wszyscy radzą nakarm i wypuść . Tylko nie tak jak mój inteligentny brat wypuszczając gołębia poleciał na ulice i puk gołąbek był w aswalcie

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Gołębie z chęcią jedzą owies, pszenicę, jęczmień, kukurydzę :) Spytaj się taty czy ma i jeśli tak to daj mu(oczywiście nie przesadzaj) Możesz zgłosić też na jakiś stronach internetowych, lub popytać się siąsiadów chodujących gołębie czy nie należy do nich(choć mogą cię wykiwać jeśli im się spodoba :D ) Możesz go też wypuścić ale najpierw zajmiś się nim dzień, dwa powinien odlecieć chyba że mu się spodoba :D

Opublikowano

Jak mówiłem zwiał mi do małego lasu przed domem . Mieszkam na wsi w mało ruchliwym zakątku . Boję się , że zginie . Zobaczymy cz jutro będzie w okolicy.

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...