Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobić serwer na takim sprzęcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Niestety, ale posiadam słabej jakości sprzęt, mianowicie:

Intel Pentium Dual CPU E2180 @ 2.00GHz, 1.0GB RAM, NVIDIA GeForce 8600 GT

Póki co, nie mam możliwości jego wymiany, natomiast chciałbym postawić na nim swój serwer metin2, oczywiście hamachi - tylko dla mnie.

Pytanie moje brzmi:
Czy dam radę postawić serwer metin2, tylko dla siebie, aby nie było lagów oraz żeby mój PC dawał z nim rady, czyli żeby chodził płynnie, nie zawieszał się i nie pracował non stop, bo przez to po prostu gra nie będzie płynna. Istnieje poradnik/sposób, żeby wykonać takie zadanie?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc, oczywiście polecą lajki :)

Pozdrawiam.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Procek jeszcze pociagnie ale troszku mało ramu ; / Aby serwer stał bez lagów musisz dać na niego minimum 800 ramu a reszta (200) nie starczy do prawidłowego działania komputera.

Opublikowano

Słyszałem o gościu, który postawił serwer na 512 ramu, z czego na serwer dał 230 i nie miał lagów.

Ja chciałbym dać na niego gdzieś... 300-400 ramu. Jest opcja stworzenia takiego serwera? I czy potrzebne jest miejsce na dysku do niego?

Opublikowano

Sam miałem podobny sprzęt tylko tyle że więcej ramu miałem bo 1,5GB na serwer dałem 750mb ale i tak strasznie lagowało.

Jak na sam serwer chcesz przeznaczyć taki komputer to OK ale jeśli chcesz jeszcze na nim coś robić to nie ma takiej możliwości :) - będzie lagowało.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Myślisz, że to będzie dobry pomysł? Opłaca się mi kupić taki serwer? I jakie minimalne wymagania musiałby mieć, aby utrzymać 2-3 osoby?

@Offtop przeczytaj PW TEKEN.

Opublikowano

Myślisz, że to będzie dobry pomysł? Opłaca się mi kupić taki serwer? I jakie minimalne wymagania musiałby mieć, aby utrzymać 2-3 osoby?

@Offtop przeczytaj PW TEKEN.

Najtańszy VPS ze strony http://exone.pl/ (za 30zł) utrzyma około 20 graczy.

Opublikowano

Na serwer oss starczy nawet 256ram.

Jak chcesz grać z innymi, to już te 1GB + ram musisz ustawić na serwer, JEŻELI NIE CHCESZ MIEĆ LAGÓW NA SERWERZE.

ps.Jak dla mnie twój komp będzie lagował i bez serwera xD

Dokup ram, bo nie dasz rady nawet machiny włączyć .

Opublikowano

Dwa metiny odpalam na nim bez problemu.

Zakładałem kiedyś na tym sprzęcie serwer i troszkę cięło, nie ukrywam.

Dlatego właśnie chciałem się zapytać czy jest sposób na zrobienie serwera bez większych lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...