Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mam pytanie na temat elo

Granshii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w srebro 5 mam 245 zwycięstw i 267 porażek ile mniej więcej gier lub procent gier musiał bym wygrać że by dotrzeć do diamentu takie marzenie wiecie ale jak ktoś zna się na ligach to mi odpowie na pytanie nic nie poradzę na to że jestem w srebrze a gram z ludzmi z brązu :/

Screensho_nhqwhqh.jpg

Opublikowano

Ustal sobie może na razie jakiś mniejszy cel aby np. dojść do gold'a a potem myśl o platynie i diamond'zie.

nic nie poradzę na to że jestem w srebrze a gram z ludzmi z brązu :/

To nie jest nic dziwnego skoro jesteś w silver V, który jest bardzo blisko bronzu ;)

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Co do wyjścia z dywizji Silver V to powiem tak jest ciężko, bardzo ciężko ale da się wyjść. Żeby nie kusić losu grałem ostatnio po 1 max 2 rankedy dziennie. Doszedłem do 10 wygranych z rzędu i możliwości promocji do Silver IV. Oczywiście później pech i trzy przegrane i powrót do 45pkt, ale zawziąłem się, grałem silnymi postaciami i udało się wejść do Silver IV. Ale gdyby nie taki a nie inny dobór przeciwników to dalej bym tkwił w Srebrze V, także na tym etapie nie wystarczy, że dobrze grasz, musisz mieć CHOLERNE szczęście by się przebić ale tak da się to zrobić.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja to jestem w takim razie wielkim szczęściarzem, bo gdy zacząłem grać rankedy, to gdzieś w granicach od silver IV do około platyny 3 miałem jakieś 25 zwycięstw pod rząd. Ogólnie wychodząc aż do diamentu to miałem może z 15% przegranych gier, przy czym każda przegrana była z mojej winy, tzn. gdybym robił mniej błędów, to dałoby się te gry bez problemu wygrać.

Opublikowano

Co do ilości gier to zależy od punktów ligi, a one np zależą od statystyk, z tego co wiem to jest tak. Gdy grasz za słabo a jesteś wysoko to idzie mniej punktów, lub na odwrót. Jest dużo wątków na forum lola, ktoś to kiedyś ładnie opisał. System jest tak stworzony żeby nawet support który nie ma dobrych statów dostawał punkty za asysty.

Opublikowano

Co do ilości gier to zależy od punktów ligi, a one np zależą od statystyk, z tego co wiem to jest tak. Gdy grasz za słabo a jesteś wysoko to idzie mniej punktów, lub na odwrót. Jest dużo wątków na forum lola, ktoś to kiedyś ładnie opisał. System jest tak stworzony żeby nawet support który nie ma dobrych statów dostawał punkty za asysty.

...

Jeżeli nie masz o temacie zielonego pojęcia to zrób ludziom przysługę i się nie wypowiadaj.

Ilość lp za mecz zależy od ukrytego elo, i w jakiej lidze jesteś w stosunku do niego.

Przykład: jesteś w Gold III, twoje ukryte elo wynosi 1850 - różnica jest duża na plus, więc będziesz dostawał 30-40 lp za wygraną a tracił może z 10, aby twoja liga szybciej dogoniła twoje elo. Na odwrót to samo - jeżeli ukryte elo jest dużo poniżej twojej ligi, to będziesz dostawał +2,+3 za wina, a tracił 15 za lose do czasu aż elo nadgoni twoją ligę.

Opublikowano

...

Jeżeli nie masz o temacie zielonego pojęcia to zrób ludziom przysługę i się nie wypowiadaj.

Ilość lp za mecz zależy od ukrytego elo, i w jakiej lidze jesteś w stosunku do niego.

Przykład: jesteś w Gold III, twoje ukryte elo wynosi 1850 - różnica jest duża na plus, więc będziesz dostawał 30-40 lp za wygraną a tracił może z 10, aby twoja liga szybciej dogoniła twoje elo. Na odwrót to samo - jeżeli ukryte elo jest dużo poniżej twojej ligi, to będziesz dostawał +2,+3 za wina, a tracił 15 za lose do czasu aż elo nadgoni twoją ligę.

Wyjaśniłem to samo na chłopski rozum a ty jeszcze ciśniesz... Poczytajcie lepiej forum lola tam więcej o tym piszą tutaj tylko z tego co widzę niektórzy widzą jak to z tym naprawdę jest...

Opublikowano

Jeżeli piszesz że cokolwiek zależy od statystyk w grze to od razu widać że nie wiesz o czym mówisz.

Opublikowano

Jeżeli piszesz że cokolwiek zależy od statystyk w grze to od razu widać że nie wiesz o czym mówisz.

Mówię o statystykach teamu.

Opublikowano

na lolkingu jest "lolking elo" radze tam sprawdzic... kumpel siedzial w srebro I pare miesiecy poniewaz dostawal za wygrana 2-4 lp a spadalo po 5-7 ale wkoncu mu sie udalo dobic ten gold i dostaje po 10 pkt za win :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...