Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naucz programować Virrunka :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szanowni użytkownicy MPCforum,

już na początku przejdę do rzeczy, chce po prostu się nauczyć programować. Wielu z was pewnie marzyło o tym , aby stworzyć własną aplikacje, bota, jakiś pomocniczy program, a nawet wasze myśli sięgały wyobrażeń o tworzeniu i prowadzeniu własnych gier, ach te marzenia... :). Właśnie, od dawna marze, aby coś z tych rzeczy zrobić i interesuje mnie, jak z tak skomplikowanych , długich bądź krótkich kodów, które są dla mnie jakimiś "as23df12x" , niepojętymi zapisami (nie do zrozumienia) mogą powstawać tak piękne i bogato rozbudowane aplikacje, gry, programy.

Tak, wiem, w sieci jest tysiące poradników dla początkujących, internet jest pełen wskazówek dla takich zielonych buraków w tym temacie, jak ja. Tylko taki burak się zastanawia (zadaje sobie pytania), od czego zacząć, od jakiego języka, ogólnie od czego, to jest pytanie.

Więc tu drodzy czytelnicy wielka prośba, jeśli dobrze znacie to środowisko , bardzo proszę, wprowadźcie mnie w ten świat. Opiszcie dokładnie i powiedzcie do czego (od czego) mam się pierwsze zabrać, aby cokolwiek zrozumieć i z każdym tygodniem, miesiącem powiększać moje umiejętności, wiedzę.

Chce poznawać i odkrywać nowe tajniki tego świata programowania. Oczekuje na linki do poradników (ale tych, na których sami uczyliście się, bo te są najlepiej sprawdzone), oczekuje na dalsze wskazówki , chętnie poznam i posłucham o waszych początkach, jak to wyglądało, jak weszliście w ten świat, od czego zaczynaliście.

Nie będę za bardzo się rozpisywał, wiecie już o co mi chodzi.

(Pewnie takich tematów było wiele, ale prośba do działaczy MPCforum, nie zamykajcie mi tego tematu, przynajmniej do czasu aż kilka osób udzieli mi fachowych porad, możecie mnie ukarać, jak coś powieliłem, ja tylko chce poznać ten świat, nic więcej tutaj nie oczekuje. I jeśli to zły dział, to proszę o przeniesienie wątku do odpowiedniego.)

Virrun120

Virrun120

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...