Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dayz Standalone

adulu2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktokolwiek posiada jakiekolwiek informacje o DayZ standalone?

Data premiery, bronie, itp.?

Najbardziej interesuje mnie jak myslicie- czy dayZ wyjdzie tez w wersji pudelkowej?

Opublikowano

Co do premiery to teraz nie ma o czym gadać. Można wymyślać daty, ale po co? Z broni to Ak-47 było pokazywane już na jednym z filmów, reszta to pewnie bronie z moda (pewnie lekko podrasowane graficznie z możliwością dodawania dodatków do nich). W ostatnim devblogu Rocket mówił że zrobili M4A1 z działającymi dodatkami oraz że pracują nad jakimś Mauserem. DayZ raczej będzie dostępne tylko na steamie bo produkcja płyt i pudełek była by tylko nie potrzebną stratą pieniędzy.

Opublikowano

@ref

Szkoda, z ta wersja pudelkowa, a chcialem sobie z koelega zagrac ;(

Co do tej premiery to oni sobie chyba jajca robia, przeciez miala wyjsc wg. nich jeszcze przed swietami 2012 i co? Ci, ktorzy od wtedy czekaja na DayZ maja czekajc kolejne "NIEWIADOMO ILE"??

Opublikowano

Tez czekam na dayz standalone mam nadzieje ze zwolnia szybkość zombie i ludzi... Kolejna "premiera" chyba ma być około czerwca.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Z tego co ja znalazłem to data premiery przewidziana jest na czerwiec, jak pisał kolega wyżej. Ale nie wierzę,że do tego dojdzie w tym terminie. Mam nadzieję,że w DayZ Standalone zostanie wszystko oskryptowane, będzie więcej miejsc to eksploracji, więcej otwartych budynków w miastach i wioskach. Do tego mam nadzieję,że będzie jeszcze większa symulacja :) Spodobały mi się doniesienia,że podobno będziemy musieli oddawać mocz, czy będziemy mogli mieć zatrucie pokarmowe z wiadomymi skutkami :) Naprawdę ciekawe by to było. Z pogłosek czytałem,że będziemy mogli posiadać swojego psa, który przykładowo będzie przynosił nam upolowaną zwierzynę. No jak dla mnie byłoby bomba :) Na pewno możemy zapomnieć o oryginalnych markach jakie były w modzie (Pepsi,Coca Cola etc.). Twórców na pewno nie będzie stać na opłacenie licencji.

Opublikowano

a co to za problem kupic PSC i następnie zakupić gre :D?

Też czekam na DayZ Standalone ..

Wlasnie nie, bo kolega nie ma za bardzo jak kupic przez neta xD

@topic

Swoja drogra ciekawe moga byc tezz wymagania sprzetowe, po gameplay'u widac, ze silnik graficzny jest spoko, ale czy dzieki niemu gra ruszy na przynajmniej kompach sredniej klasy, ze tak powiem? Mam cicha nadzieje, ze optymalizacja nie bedzie az tak zla jak w DayZ lub WarZ ;)

Opublikowano

Wlasnie nie, bo kolega nie ma za bardzo jak kupic przez neta xD

@topic

Swoja drogra ciekawe moga byc tezz wymagania sprzetowe, po gameplay'u widac, ze silnik graficzny jest spoko, ale czy dzieki niemu gra ruszy na przynajmniej kompach sredniej klasy, ze tak powiem? Mam cicha nadzieje, ze optymalizacja nie bedzie az tak zla jak w DayZ lub WarZ ;)

Silnik graficzny ma być z Army2. Tak czytałem. Problem w tym,że Arma2 jest potwornie słabo zoptymalizowana i potrafi ścinać i mulić na komputerach z NASA. Miejmy nadzieję,że optymalizacja zostanie poprawiona.

Co do problemu z zakupem gry. Nie rozumiem problemu. Jeśli ma internet to w czym problem? Co to znaczy "za bardzo nie ma jak kupić przez neta"? Ma internet to może kupić. Jakieś ściemy tu widze. Jak jest małolatem i nie ma konta bankowego czy PayPala to wystarczy pójść na pocztę i wysłać przelewem.

Opublikowano

Silnik graficzny ma być z Army2. Tak czytałem. Problem w tym,że Arma2 jest potwornie słabo zoptymalizowana i potrafi ścinać i mulić na komputerach z NASA. Miejmy nadzieję,że optymalizacja zostanie poprawiona.

Co do problemu z zakupem gry. Nie rozumiem problemu. Jeśli ma internet to w czym problem? Co to znaczy "za bardzo nie ma jak kupić przez neta"? Ma internet to może kupić. Jakieś ściemy tu widze. Jak jest małolatem i nie ma konta bankowego czy PayPala to wystarczy pójść na pocztę i wysłać przelewem.

Wiem, masz racje, ale tutaj po prostu chodzi o to, ze jego ojciec nie jest za kupywaniem gier z internetu xD, no ale nie robmy offtopu

Mysle, ze chyba kazdy oczekujacy DayZ ma nadzieje na lepsza optymalizacje

I pozostaje tez cena :D slyszalem, ze bedzie to jakies 15€ na poczatek, a potem cena bedzie rosla, tak jak z minecraft

Opublikowano

Ja tam o czerwcu słyszałem coś ponoć ma wyjść ale nie wiem

broni ma być dużo i niby jakieś choroby do gry wprowadzili że jak ktoś się zarazi ty go zabijesz i wezniesz jego ubiur to się zarazisz :D

Opublikowano

Ja tam o czerwcu słyszałem coś ponoć ma wyjść ale nie wiem

broni ma być dużo i niby jakieś choroby do gry wprowadzili że jak ktoś się zarazi ty go zabijesz i wezniesz jego ubiur to się zarazisz :D

Nom, wtedy to bedzie juz istny survival :D

Ps. Miejmy wszyscy nadzieje, ze DayZ wyjdzie niedlugo, bo obiecuja, obiecuja, ale spelnic te obietnice to juz nie ;D

Opublikowano

Ostatnia wiadomosc z FB Rocketa jest taka, ze bedzie to czerwiec/lipiec. Tylko nalezy pamietac, ze pierwsze wydanie zapowiadane bylo na grudzien 2012r. co wyszlo, kazdy widzi ;) Czekamy :)

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...